Politiikkaa silmäpelillä

Politiikkako muka monimutkaista? Pyh!  Vain vilkaisu oheiseen kuvaan ja koko Kreikan vaikeaksi luonnehdittu tulevaisuus alkaa hahmottua. Ratkaisu ja ratkaisija löytyy, istuu  jo neuvottelupöydässä!

*

Yhdellä silmäyksellä näkee kuka on herroista se, jossa on antiikin aikojen sankariainesta:  ei se ole ainakaan Evangelos Venezelos tuo vasemmistolaisen Pasok-puolueen  hymyilevä ukkeli, ei puulla päähän lyöty, konservatiivisen Uuden demokratian oikeistokuiva Antonia Samaras, ei  pöydän päässä istuva muumioitunut presidentti Karolos Papulias, joka tosiaan näyttää niin mitättömälta kuin vain voi ulkona oleva lintulauta keväällä näyttää.

Mutta katsokaapa vasemmistolaisen  Syriza-puolueen johtajaa Alexis Tsiparasia! Miehellä on ilmettä ja varmaa otetta. Katsokaa miten hän  itsevarmasti nojautuu taaksepäin katse  hiukan yläviistoon, kohti tulevaisuutta ja Olympos-vuoren jumalia: miehen takaa voi selvästi hahmottaa antiikin Herakles-sankarin, joka pelkillä ruumiinvoimillaan tappoi Nemesin leijonan.  Paljon mielikuvitusta ei tarvita, kun keksii mikä on se nykyinen Nemesin leijona…

Tsiparas-Herakles on selvästikin valmis tekemään runsaasti urotöitä Herakles-sankarin tapaan. Sivumennen sanottuna Herakleella oli paljon nykyajan poliitikolta vaadittavia kykyjä. Herakles-sankari yöpyessään kuningas Thespioksen hovissa hirviönpyydystysmatkallaan harrasti seksiä kuninkaan 50 tyttären kanssa, tosin sentään peräkkäisinä öinä ja ilmeisesti maksoi sitten lapsenruokkomaksuja 50 pojastaan. Huippupoliitikon ainesta antiikin ajoista lähtien on siis Kreikasta  löytynyt.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, politiikka, Voittaminen, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Politiikkaa silmäpelillä

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Eikös Alexis Tsiparasi kieltäytynyt vastuusta Perussuomalisten tapaan???

  Jättää siis velat suosiolla muiden maksettaviksi, älykästä!!!

  • Tsipras on radikaalin ja tällä hetkellä toiseksi suosituimman puolueen johtaja Kreikassa.Hänen johtamansa puolue vastustaa ainakin Kreikan tukipaketin ehtoja. Mitä se sitten tarkoittaneekin, mutta ilmeisetsi myös sitä, että velkoja voisi saada anteeksi tms. Varteenotettava mies kuitenkin – täysin selvää ei ota pirukaan näistä kreikkalaisista. Jokatapauksessa Tsiprasin suosio on jatkuvassa kasvussa, kun kansan elintaso jakuvasti laskee. Tästä voi tulla Kreikassa kuuma kesä.

 2. Savu sanoo:

  Politiikka tekee historiaa tai sitten päinvastoin!
  Sinulle on tunnuste blogissani, joten käväise se hakemassa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s