Styylilyyli – Jenni Haukio ruotsalaispuntarissa (Pakinaperjantai 18.5.2012)

(IS 19.5.2012)

*

Tyylikkyyden syvintä olemusta joutuu pohtimaan joka itsenäisyyspäivä tuijottaessa Presidentinlinnan juhlavastaanottoa TV:ta.. Paikalla on muotitoimittajia ja tyylintuntijoita. Muotitoimittajat kehuvat yleensä kaikkien naispuolisten vieraiden asut selvästikin miehen virka- tai rahalliseen arvoon suhteutettuna.

Tyylikkyys on siis ilmeisesti katsojan silmässä, varsinkin muotitoimittajan silmässä. Tästä todisteena vaikkapa presidenttimme Sauli Niinistön puolison Jenni Haukion pukeutumisen arviointi. Pukeutumisen arvostus on selvästi myös jossain salaperäisessä suhteessa Jenni Haukion runoilijalahjoihin. Ennen presidentin puolisoksi nousuaan Jennin runot olivat arvostelijoiden mielestä jotenkin  keskinkertaisia. Ja pukeutuminenkin oli muotitoimittajien mukaan sellaista keski-ikäisen tädin vetimissä kulkemista kampauksineen päivineen.

Mutta onpa ääni kellossa muuttunut. Nyt Jenni on  Pohjoismaiden uusi tyylikuningatar! Ja runojakin on jo kehuttu niin kuin pitääkin,  onhan kyse maan ensimmäisestä naisesta. Kannattaa siis Jennin kirjoittaa nopeasti lisää runoja, takoa niin sanotusti kun rauta on kuusi vuotta kuumaa! Pukeutumisen loistokkuuden ovat ensinnä huomanneet ruotsalaiset muotitoimittajat, niin että kotimaiset ritatainolat uskaltavat nyt tulla rauhassa  perässä.
“Lunnollisen kaunis henkilö, joka on Pohjoismaiden uusi tyyli-ikoni”, hehkuttavat ruotsalaiset. Ja näin: “Haukion asut olivat kuin suoraan amerikkalaisesta palkintoja kahmineesta Mad Men -televisiosarjasta, jossa pukeudutaan 1960-luvun tyyliin.” Ruotsalaiset hapansilakansyöjät tuntien tuossa taitaa kuitenkin olla pientä irvailua?

Oli niin tai näin, niin nuori nainen hakkaa kyllä mennen tullen ruotsalaisen  pölyttyneen isoäitikuningattaren ja suomalaiset moneen kertaan naamansa oikaisuttaneet styylilyylit. Vaikka kokonaan ilman vaatteita.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, muoti, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

12 vastausta artikkeliin: Styylilyyli – Jenni Haukio ruotsalaispuntarissa (Pakinaperjantai 18.5.2012)

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Jennillä on varsin yksinkertaiset vaatteet, vanhakantaiset, ja kampaus, joka minusta kuuluu presidentin puolison olemukseen. Mutta kyllä minusta Jenni voisi löytää ikioman lookin, onhan hän nyt maan ensimmäinen nainen. Tuollainen puku 30v. naisella on melkein naurettava (ainakin minusta). Varmasti Jenni ilman vaatteita hakkaisi monta eturivin julkimoa.<333

  • tammikuu44 sanoo:

   Olen täysin samaa mieltä. Vähän liian arka Jenni on näissä pukuvalinnoissaan. Toisaalta ei tylsilläkään vaatteilla saa noin nuoresta ja luonnollisen kanuniista naisesta vanhaa tanttaa. Ja täysin naurettaviahan ovat nämä ”nuorekkaat” lenitat ja airat ynnä muut eläkeläisteinit.

 2. Karjalaispoika sanoo:

  Ruotsalaiset osaavat vinoilla hienosti.Olen siellä 47 v asunut että hieman olen oppinut kansaa ja vaikuttajia tuntemaan.Luulen että pohjimmiltaan ajattelevat että kovasti vaatimattomasti rouva Haukio pukeutuu ja esiintyy.

  • tammikuu44 sanoo:

   Itse asissa ruotsalaiset ovat pirun fiksua sakkia, että meidän kannattaisi ottaa monessa asiassa oppia. Se piruilukin on tyylikästä ja viinjnjuontikin tapahtuu laulaen. Eivät taida kännipäissään tehdä miestappojakaan niin paljon kuin suomalaiset.

 3. Karjalaispoika sanoo:

  Oikeassa olet Tammikuu 44.Ovat todella ylivoimaisia meihin Härmäläisiin verrattuina,sehän minua itseänikin kismittää,olen niin paljon heidän kanssaan väitellyt vuosien saatossa.Nytkin eräs kaveri sanoi mulle on ne ruotsalaiset tyhmiä kun ottaa suomalaisten jätteet vastaan.MAKSUSTA ne sen tekee sitten polttavat ja hyödyntävät energian.Ovat ovelia emme me perusjuntit heille pärjää.

  • tammikuu44 sanoo:

   Se on semmoista myös rahan tuntevaa sakkia siis. Se on kai sellaista liikeneroutta, jota suomalaistenkin kai pitäisi oppia. Ja ovat osanneet ruotsalaiset pitää näppinsä erossa sodistakin ainakin parisataa vuotta.

 4. Karjalaispoika sanoo:

  Ruotsalaiset möivät Saabin ja Volvonkin henkilöautotuotannon pois ajoissa.Me saamme katsella
  kun Nokia ajetaan alas,Ericsson möi aikoja sitten kännykkävalmistuksen.Sodista tuli mieleen että 1941 silloinen kuningas halusi että Saksan ja Suomen rinnalla bolsevikkejä tuhoamaan.Mutta Ruotsin onneksi (ja meidän) politiikot eivät olleet yhtä hulluja.

 5. Karjalaispoika sanoo:

  No nyt on suomalaista verta ainakin Estellassa.Danielin isänäiti polveutuu metsäsuomalaisista jotka Savosta muuttivat määrätyille alueille Ruotsiin,olivat kaskenpolton erikoisosaajia.Danielin isä
  tutkii paljon näitä asioita.

 6. Karjalaispoika sanoo:

  Tai piällysmies

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s