Etteikö lehdistä löydy kuin huonoja uutisia? Ja kattia kanssa!

Täydellienen positiivinen juttu. Anneli Heikkinen kyyhkysineen.  TS:n Ritva Setälä kirjoitti ja Jonny Holmen kuvasi.

*
Lehdissä ei juuri positiivisia uutisia ole. Pelkkiä murhia ja tappoja, raiskauksia ja ryöstöjä, sotia ja irtisanomisia, EU:n apupaketteja, kaikenlaisia väärinkäytöksiä. Näin väittävät monet lehtiä lukevat, ja vielä useampi sellainen, joka ei lue. Onko tosiaan näin?

Pitääpä aukaista lehti, pikkuisen selata… ja siinähän se on, positiivinen juttu:

Turun Sanomissa sunnuntaina 10.6. on kokonaisen sivun juttu kyyhkyslakasta. Mikä sen positiivisempaa! Kyyhkysestä tulee automaattisesti heti mieleen rauha ja rakkaus. Ritva Setälän juttu Juhlakyyhky lentää aina kotiin on edustava näyte pienestä  suuresta positiivisesta reportaasista. Jutussa kerrotaan Turun lähellä Piikkiössä asuvan Anneli Heikkisen kyyhkyslakasta. Hänellä on nykyään 11 kyyhkystä. Ilon lisäksi linnuista on myös hyötyä, sillä ne ovat melkoisia taiteilijoita,  jotka esiintyvät mm. häissä. Vihkimisen jälkeen  morsian ja sulhanen päästävät kirkon portailta kyyhkyset lentoon. Linnut kaartelevat juhlaväen iloksi hetken taivaalla ja suunnistavat sitten kotiinsa kyyhkyslakkaan.

Kyyhkysissä on Anneli Heikkisen mielestä kiehtovinta niiden kyky suunnistaa kotilakkaan jopa tuhansien kilometrien päästä. Kyyhkyset ovat olleet vuosisatoja sotatoimien, rauhan ja lemmen  viestinviejiä,  kerrotaan jutussa.    – Sinäpä nyt sitten kilpailija Nokian kännyköille!

Toinen ihastuttava juttu löytyi jo lauantain  9.6. Helsingin Sanomista. Lehdessä Vesa Siren kirjoittaa  Okko Kamun johtamasta  Lahden kaupunginorkesterin Naantalin konsertista.  Sanankäyttö arvostelussa ei ole sitä tavallista hienostelevaa bersservisseröintiä, jolla kulttuuripuolella arvostelija helposti karkottaa sinnikkäänkin lukijan. Tästä Sirenin sananrieskasta voisivat leipääntyneet kriitikot ottaa mallia:
“… kirkkoherra tarvittiin paikalle, jotta orkesteri saatiin edes sovitettua  Naantalin remontoituun kirkkoon.
Ja sitten jytisi.
Suuri sinfoniaorkesteri on vaarallinen ase tällaisissa akustiikoissa. Tyrät rytkyivät ja tärykalvot tutisivat, kun orkesteri soitti Anton Brucknerin neljättä sinfoniaa (Romanttinen). Yleensä niin pakottomasti johtava Okko Kamukin laittoi huipennuksissa vain lisää verta pakkiin.”

Lopuksi vielä kaikkien lehtien julkaisema positiivinen namipala, josta iloa riittää vielä pitkään: Timo Räty sitten sain lopultakin potku. Ja Hilkka Ahdekin taas hymyilee.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläimet, eläkeläiset, ihmiset, Mediamaailma, mynämäki, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Etteikö lehdistä löydy kuin huonoja uutisia? Ja kattia kanssa!

 1. Samppa sanoo:

  -Lopuksi vielä kaikkien lehtien julkaisema positiivinen namipala, josta iloa riittää vielä pitkään: Timo Räty sitten sain lopultakin potku. Ja Hilkka Ahdekin taas hymyilee.

  Mitähän tässä on muuta positiivista, että femakkolesbot eläkkeellä pääsee juhlimaan, kun kovin ay jäärä on saatu porvarin edessä nujerettua. Ja kuka tilalle? Kellä on niin paljon munaa? Tuskin kellään, ja suomen myyminen ja duunarien kyykyttäminen saa jatkua. Koska tämä on lesbodemareiden suosiossa olevaa toimintaa.

 2. lepis sanoo:

  Etsivä löytää! Ihmeelisiä nuo kyyhkyset sen suuntavaistonsa kanssa!

 3. emmaia sanoo:

  Mielenkiintoinen alku tässä, nyt kun tytärni on niin pieni en jaksa mennä syvämmälle lukemiseen ja keskusteluun.

  • Kiitos kommentista. Ymmärrän hyvin, että kiirettä pitää pienen lapsen kanssa. Minun poikani on jo 33 vuotta vanha eikä tarvitse enää niin kovin paljon huolenpita.- Junannusterveiset sinulle ja tyttärellesi!

 4. Aili Nupponen sanoo:

  Minustakin tuo Timo Räty ANSAITSI nuo potkut!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s