Kerrostalokivaa – vain hiukan rohkeutta ja yhteistyötä!

Kerrostalokiva alkaa yhteisen kukkapenkin luomisesta; kaikki kukat saavat kukkia!
*
Asumismuodoista ankein on kerrostaloasuminen.  Tätä mieltä ovat monet maaseudun  kanojen ja sikojen hajussa varttuneet,  kaikkitietävät virkanaiset. Miehet sen sijaan asuvat mielellään virkistävissä kaupungeissa, jossa ei tarvitse puhua eikä pukahtaa naapureille.

Pelkkiä ennakkoluuloja! Maaseudulla kerrostaloasuminen on vallan toista kuin kaupungeissa. Ei ole kysymys kivierämaasta, ei ollenkaan, ainakin jos asukkaiksi sattuu muutamiakin iloisia eläkeläisnaisia. Nämä naiset, jotka tulevat syrjäseudun omakotitaloista ovat riemuissaan: hautausmaa on lähellä. Ei iäkäskään nainen toki omaa kuolemaansa ajattele vaan sitä, että puolison hauta on nyt säällisen kävelymatkan päässä. Hautausmaalla myös tapaa eläviä ystäviään. Oikein naurattaa ja tulee iloiseksi koko loppupäiväksi!

Kerrostaloasumiseen nämä naiset tuovat elämää. Alkuarastelun jälkeen alkaa tapahtua: pyöräkelkoille järjestetään paikka lähelle ulko-ovea, vaikka sitä ei pihasuunnittelussa olekaan huomioitu.  Järki ja käytäntö  ratkaisevat. Ja taloyhtiön ruohonleikkaajaakin mummot uskaltavat uhmata: penkit ja pöytä kannetaan lähemmäksi ulko-ovea sieltä hiekkalaatikon luota, eihän talossa asu yhtäkään lapsiperhettä! Joku löytää varastoistaan vanha puutarhakatoksen,   ja  sitten  houkutellaan karjalanpiirakoilla talon kiltein mies se pystyttämään.

Mummot ymmärtävät, että piha on ihmisiä varten eikä päinvastoin;  nurmikolle saa astua ja ruohonleikkaajan on osattava leikata ruoho vahingoittamatta mummojen kukkapenkkejä tai aurinkokatoksia.

Yhteisöllisyys syntyy kuin taikaiskusta ankeaankin kerrostaloon, kun pihalla on kukkapenkki. Se on A ja O. Yhteiseen kukkapenkkiin  mummelit voivat istuttaa äitienpäiväruusunsa kesäksi kukkimaan, voivat tuoda hautausmaalta sinne istuttamansa orvokit turvaan, kun seurakunnan hautojen hoitajat repivät  ne muuten julmasti roskalaatikkoon ja istuttavat kaikille haudoille samanlaiset verenpisarat.

Kerrostalon yhteinen  kukkapenkki sen sijaan huokuu  ikäihmisten luovaa voimaa, rakkautta kukkiin ja mehiläisiin. Mutta kuka uskalsikaan istuttaa raparperin nurmikon laitaan? Melko rohkeaa! Mutta siitä ei kyllä luovuta sanoivat määräykset sitä tai tätä. Katoksen alla raparperipiirakka maistuu, puhe luistaa – kesä ja kärpäset kaikilla!

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, mynämäki, Voittaminen, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Kerrostalokivaa – vain hiukan rohkeutta ja yhteistyötä!

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Kerrostalokivaa, tällaista tosiaan voi olla näissä maaseututaajamissa eli kirkonkylissä. Eikä tuosta kenelläkään voine olla mitään pahaa sanottavaa..;)))

  Hyvä mieli pidentää myös ikää, ja nauru;DDD

 2. Tuula Toivonen sanoo:

  Olen ajatellut, miten luontaista yhteisöllisyys ja lähimmäisenrakkaus toisille on, kun taas toiset eivät kirjoista lukemalla eivätkä luennoilla istumallakaan niitä löydä. Kauniilta näytti jo nyt tuo kukkapenkki ja se tulee siitä vielä kauniimmaksi kun kukat kasvavat. Iloisia pihahetkiä!

  • tammikuu44 sanoo:

   Eläkeläisnaiset ovat parhaimmillaan juuri tuommoisia toiminnan ihmisiä. Joukolla täytyy kuitenkin myös aina olla johtaja, joka osaa käsitellä erilaisia ihmisiä ja osaa oikealla tavalla innostaa näitä toimintaan. Tässä taloyhtiössä se on Jenny, jonka oppiin voisi tulla monikin yritysjohtaja. Itse olen jo monta vuotta ottanut salaa Jennystä oppia siinä, miten ihmisiä käsitellään. Ja rohkeutta pitää olla!

 3. Karjalaispoika sanoo:

  Jenny Nokian johtoon….onhan tullut esille että Nokian suurin ongelma on ylimielisyys ja omahyväisyys.Ylpeys käy lankeemuksen edellä sanotaan.

 4. Karjalaispoika sanoo:

  Niinkuin kerrostaloissa käy rappusiivooja,niin myös Nokiaan otettiin ulkomaalainen siivooja.
  Japanilaiset aina sanovat että Firmojen ja rappujen siivous on aloitettava ylhäältä alaspäin.Muuten Nokian suomalaiset HERRAT olivat liian arkoja aloittaakseen muuttosiivouksen.

  • Rotat jättävät uppoavan laivan ensimmäisenä. Ahon Esko, jonka piti olla firman yhteiskuntavastuun johtohahmo, luikki sopivasti ennen suurta rysäystä ulkomaille. Oikein varsinainen kovapalkkainen turhake tämä Kannuksen entinen elinkeinoasiamies. Elopkin tuntuu olevan enemmäkin Nokian tuhooja kuin pelastaja, joka lähtee sitten viimeisenä ja sammuttaa valot. Vasta nyt uskalletaan oikein julkisesti kritisoida sitä puolijumala Ollilaakin. Mies oli liian kauan johdossa, uskoi jo itsekin olevansa kaikkien alojen kaikkitietävä nero, joka ei nähnyt uusissa ideoissa tulevaisuutta. Ja varsinainen puupää tuntui olevan tämä perintöprinssi Kallasvuo.
   Taitaa tulla Elopille kenkää antamisen maailmanennätys: tähän mennessä on lopetettu 24 000 työpaikkaa Nokialta ympäri maailmaa, siis kokonaisten tehtaiden sulkemisia ja Nokian tytäryhtiöstä Nokia Siemens Networkista on kadonnut Elopin aikan 17 000 tyäpaikkaa!

   Nyt trendinä on Suomessa se, että nuoret hylkäävät Nokian puhelimet. Nokian johto syyttäköön itseään.

 5. lepis sanoo:

  Voi kun kivaa! Ei meillä vaan täällä mitään tapahdu. No, ei taida olla mummojakaan…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s