Eka kerta

Päivi Luosma ja Kari Kallonen suutelevat sydämensä kyllyydestä Rauman Rock, runo, rakkaus -festivaaleilla. Vaikka he ovat tapahtuman järjestäjiä suutelu ei näytä rutiinisuoritukselta vaan vastavihittyjen onnenhuumalta. – Onnea, onnea, onnea!

*

Olen nyt tullut hullua hurskaammaksi, sillä olen mennyt vapaaehtoisesti eka kerran elämässäni kesäisille ns, festareilla.  Kyseessä oli  vastasyntynyt raumalainen Rock, runo & rakkaus-festivaali. Puolustuksekseni voin sanoa, että se on sellainen lähinnä  täyspäisten ei-enää-teini-ikäisten tapahtuma. Ainakin raumalaista luonnikkuutta parhaimmillaan: musiikin lisäksi tosiaankin sitä rakkautta niin esiintyjissä  kuin ilta-auringossa  silmiään siristelevässä yleisössä.

Onnistunut juttu!

Heli Laaksonen on heti kuin vanha tuttu. Ei ole tyttö ylpistynyt.

*
Oli  vetonaula Heli Laaksonen, kerrassaan aina ja joka paikassa yleisönsä hurmaava runoilija, jonka huumori on kuin sulaa voita. Oli  Anssi Kela, jota kuunnellessa ja katsellessa alkoi ymmärtää teini-ikäisten tyttöjen sekopäistä hurmiota, kun joku pitkätukkainen kitaramies alkaa laulaa.  Oli Anna Puu, Jonna Tervomaa, Jiri Nikkinenen & The Beatles Tribute Band. Oli paikallisia tekijämiehiä kuten Tapio Koivukari, joka kertoi festareita edeltäneestä  meri-aiheisesta  runokilpailusta ja oli Timo Julkunen, joka esitti tunteella voittajien ja kunniamaininnan saaneiden runoja. Runoillekin riitti kuuntelijoita. Mahtavaa!

Mitkä maisemat!

*

Sitä rakkautta näin ainakin yhden kerran, vieläpä oikein läheltä, kun Kari Kallonen suuteli vastavihittyä vaimoaan  Päivi Luosmaa meren rannalla. Kumpikin kuului festarijärjestäjiin. Ottivat  työnsä  esimerkillisen vakavasti, tosissaan rakastuneesti.

Totta, mitkä maisemat… ohoh, sehän onkin vain patsas!

*

Ihmisen ruumistakin ruokittiin näillä festareilla. Oivallisen kalapöydän lisäksi oli saatavilla virvoittavia ja juovuttavia juomia. Ainakin alkuillasta ihmiset nauttivat juomia kohtuudella. Yksi poliisiautokin näkyi norkoilemassa, vähän nolona kyllä. Iki-ihana meri välkehti  ja  Fåfenga näytti parhaat puolensa, vanha paviljonki suorastaan hymyili maalattuna ja alkoi uskoa tulevaisuuteensa, uuden Rock, runo & rakkaus -festivaalin tulevaisuuteen,  menestykseen ja kehittymiseen.
Sokerina pohjalla Anssi Kela. Nuorimies osaa laulaa ja ottaa yleisönsä, kaikki joilla sokeri vielä sulaa suussa!
*

Järjestäjät lupasivat, että kaikkien runokilpailussa palkittujen ja kunniamaininnan saaneiden runot julkaistaan aikanaan (kirjoittajilta on näet  kysyttävä ensin lupa julkaisuun) Facebookissa,  rockrunorakkaus@gmail.com.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): sano suoraan Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

12 vastausta artikkeliin: Eka kerta

 1. Aili Nupponen sanoo:

  ihana postaus, hymyilevä TUULA!!
  Sopii hyvin aiheeseen tuo suutelukuva…
  onnea vielä kerran runokilpailun menestyksen johdosta, TUULA.<333

  • tammikuu44 sanoo:

   Kiitos Aila, mukavaa oli niillä meren juhlilla! Ensimmäistä kertaa kumartelin yleisölle vaikka en itse runoani seilä lausunutkaan, oli ammattimies pelissä.

 2. Linnea sanoo:

  Mahtavan kuuloinen tapahtuma, mahtaisiko sitä ehtiä ensi kesänä Raumassa. Rockia, runoja ja rakkautta on kannatettava aina.

  • tammikuu44 sanoo:

   Kyllä tapahtuma varmasti saa jatkoa! Sitten ensi vuonna suunta kohti Raumaa. Täällä on näihin aikoihin myös sellainen vanha perinteinen tapahtuma kuin Pitsiviikko. Voi nähdä nypläystä ja uusiakin pitsisovellutuksia, toissa vuonna oli joku taiteilija nyplännyt pitsipeniksiä (luit ihan oikein, niitä juuri).

 3. lepis sanoo:

  Siinäpä mukava aihepiiri festareille. Toivottavasti saavat jatkoa.

 4. Aili Nupponen sanoo:

  tuli oikein iloinen mieli katsellessani niitä pitsipeniksiä, muistan sen elävästi!!

  aiheesta voinee kehitellä silmäniloa enemmänkin meille naishenkilöille.<3333

 5. Karjalaispoika sanoo:

  Mustaan pitsiin verhottuna on eroottisen kaunis niin P kuin V.kin.

 6. Karjalaispoika sanoo:

  No eikö rakkaus ole kaikkein kaunein asia kahden ihmisen välillä?Aina runon arvoinen.Ja erotiikka on sen suola.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s