Liikunnan iloja /Pakinaperjantai 3.8.2012

Todellista sydämestä saakka pulppuavaa liikunnan iloa tuntevat vain lapset.  Tässä mallia Vehmaan Vinkkilästä Oheistaidekodin pihamaalta.

*

Pakina liikunnan iloista

Näin olympialaisten aikoihin voi nauttia päivittäin monta tuntia liikunnan iloista. Olen iloinnut jo uimahypyistä, telinevoimistelusta, kilpapurjehduksesta, uinnista ja tenniksestä.  Nauttinut sohvalla maaten.

Helposti tässä liikunnasta iloitsemisesta voi tulla jopa  urheiluhulluksi. Mutta se ei ole ollenkaan vaarallista kansantalouden kannalta, vaan voidaan saada jopa säästöjä terveydenhoidon alalla. Kun urheiluhullut juoksevat niitä varten rakennetuilla kävelyteillä, monet näistä ilokseen liikkuvista säilyvät loukkaantumisilta, joita sattuisi juoksusuoritusten tapahtuessa moottoriteillä.  Sairaalapaikat säästyvät  esimerkiksi sirkkelillä kesämökillä kätensä epähuomiossa katkoneiden hoitamiseen. Säästytään myös monilta liikenneonnettomuuksilta. Pikatiet eivät sottaannu  urheiluhullujen verestä auton ajaessa juoksijan yli,  kun ilokseen liikkuvat juoksevat kävelyteillä.

Olympialaisten liikunnan iloista ilahduttavin on ollut ehdottomasti  ilmapistooliammunta. Varsin helppo seurata.  Ensikertalainenkin pääsee ilahduttavasti tuota pikaa juonesta kiinni. Ruudussa näkyy taulu ja hetken kuluttua siinä näkyy ampujan siihen ampuma pieni reikä.

“Terve sielu terveessä ruumiissa“, ajattelee  ilmapistoolinampujista tutkimusten mukaan vain marginaalinen,  häiriintynyt ryhmä.

Liikunnan iloja!

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, mynämäki, Voittaminen, yhteiskunta Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

21 vastausta artikkeliin: Liikunnan iloja /Pakinaperjantai 3.8.2012

 1. susupetal sanoo:

  Niin…mikä on tervettä…no, minusta ei ole sitä määrittelemään ;)

 2. Karjalaispoika sanoo:

  Kyllä olis kansalliselle itsetunnolle tärkeää että Suomi pärjäis O-kisoissa itse ainakin syrjäsilmällä
  seuraan mitalitilastoja, niin paljon olen niistä väitellyt sen vajaan 50v aikana jonka olen Ruotsissa
  asunut.No tänään on ehkä meidän Ruosujen suuri päivä jos Lassi Karonen soutaa kultaa.Vain kulta kelpaa kaikki muu on tappiota.Ihanaa liikunnan iloa makailla sohvalla ja samaistaa itsensä VOITTAJAAN….jos… jos…. ja …jos.

 3. Careliana sanoo:

  Se on jo turvallisuus- ja säästönäkökulmasta vähän kiikunkaakun, kun tämä yksi suuntavaistoton urheiluhullu lähtee metsäpolulle juoksemaan: eksymisen todennäköisyys on suuri, ja kalliiksipa tulee, jos tarvitaan koirapoliisia ja karhuryhmää etsintöihin… Koska tietenkin ehdottomasti kieltäydyn ottamasta kännykkää lenkille mukaan; ihan tavallisen hulluksihan siinä tulisi, kun sellainen iso mötikkä hölskyisi jossain taskussa! Toistaiseksi olen vielä joka kerran löytänyt tieni takaisin ihmisten ilmoille, mutta jos joskus saatte lehdistä lukea eksyneen hölköttelijän suuretsinnöistä, voitte kyllä aavistella, kenestä on kyse…

  • Mutta todellinen urheilija ottaa aina riskin. Metsästä kyllä helikopterietsinnöissä ihminen löydetään. Kuinka komeaa onkaan tulla helikopterikyydilla kotipihaan, poika on kateudestä vihreä. Urheilu kannattaa aina!

 4. Aili Nupponen sanoo:

  Joo, onhan se hienoo, kun helikopterilla ehtivät mehästä näitä muistihäirijöisii immeisii! Meijjännii nuapurista viime kevväänä ehtivät helikopterilla yhen yön yhtä mummoo, van se ei ollu urheiluhullu, liekö ollu muuten—!!! Van ne urheiluhullut on yhtä pahoja, miun mielestä;//

 5. Karjalaispoika sanoo:

  Urheiluhulluudesta (penkkiurheilu)pääsee iän mukana eroon ainakin se vähenee huomattavasti.
  mutta liikunnanharrastus toivottavasti lisääntyy,ainakin itse olen huomannut että on huono omatunto jollei ole kävelylenkkiä joku päivä tehnyt. No se Ruosu-Lassi jäi neljänneksi kuulemma.

 6. lepis sanoo:

  Onneksi nautinnot tulevat lähelle! Ja iloita voi ilman vereslihalle revittelyä :)

 7. nils-åke toivonen sanoo:

  Näin on, joku hullu saunoi itsensä hengiltä ja toinen henkihieveriin. Liikunta on hyvä asia, mutta kohtuus kaikessa. Mitä tulee urheiluun, niin mieleeni tulee muisto asevelvollisuusajasta. Siellä eräs kouluttaja sanoi, että urheilu on armeijan syöpä. Ja tämä mies oli sodat käynyt ja saanut varmaankin lliikuntaa tarpeeksi kun oli ollut kaukopartiomieskin. Armeijassa sai muuten juosta ihan tarpeeksi. Minusta tuntuu siltä, että armeijan meininki on nyt paljon lapsellisempaa kuin mitä se oli silloin kun minä sen kävin heti sotien jälkeen.

  • Kun ihmiset pyöräilisivät tai kävelisivät töihin, saisivat kyllä liikuntaa ihan tarpeeksi. Miksihän juuri nuoret käyvät kuntosaleilla? Ovat notkeita nuoruuttaan ja ilman mitään kontolaitteita.

  • Karjalaispoika sanoo:

   Millä tapaa on armeija lapsellisempi??Pitäiskö suomen armeijan olla 40-luvulla?????
   Pitäiskö eläkeläisten elintaso olla 40 luvulla??Maailma muuttuu Nils-Åke.Suomen armeija on erittäin vanhanaikainen nytkin.

 8. nils-åke toivonen sanoo:

  Maailma muuttuu, siinä Karjalaispoika on oikeassa. Kun olen nähnyt televisiossa mitern Suomen nykyarmeija harjoittelee metsissä, niin olen saanut sen vaikutelman, että ompa aika lapsellista touhua.- Suomi on muuten niitä harvoja maita Euroopassa, missä on vielä asevelvollisuus. Ja tuntuu siltä, ettei sitä vähään aikaan lakkautetakaan.

  • Karjalaispoika sanoo:

   Metsissä ei nykyaikaisia sotia käydä näillä leveysasteilla ohjuksilla ammutaan sotilastukikohdat palasiksi, suomen lentovoimat voidaan tuhota ennenkuin ne nousevat edes ilmaan.Taloudellinen sota on tärkein ja suomalaisethan myyvät maataan ulkomaalaisille kilvan.Saksalaisetkin ostivat 7200 ha metsää Stora Ensolta eikä kukaan pannut hanttiin.

   • Sanon vain, että hyi, hyi ja hyi – Stora Ensokin ilkeää vielä mainostaa itseään, mokomakin maanpetturi. – Turha tässä on sotia käydä, ja jos aletaan käydä niin köydään näitä suuryhtiöitä vastaan.

 9. Deme sanoo:

  Muuan peruskoulun liikunnanope väitti että joka vuosi juoksutunneilla on oppilaita jotka säikähtävät ilmiselviä sydänkohtauksen oireitaan. Opettaja sitten joutuu valistaman oppilasta ilmiöstä nimeltä hengästyminen. Siis liian monelta on kai jäänyt lapsen luontainen liikunnan ilo kokonaan kokematta, siksi kai armeijan ohjelmaankin on juoksukoulutus ihan hyvästä syystä lisätty.

  • tammikuu44 sanoo:

   Niin, eihä lapset voi juoksennella vapaana pihalla vaan ne täytyy heti viedä johonkin pelihalliin sähläämään jonkun pallon kanssa. Siis joinkun akuisen ohjaamaan likuntaan. Keskenään lasten täytyy telmiä pihalla! Ja pikkuisen voi syyttää kyllä näitä tietokoneitakin, joiden ääressä ähelletään tuntikaupalla.

 10. Kivekäs sanoo:

  Ihana tavata hymyilevä eläkeläinen! Tuolla jonoissa kun tuppaa olemaan niitä vähemmän hymyileviä, vaikka aikaa pitäisi olla.
  Mainio kirjoitus, sait minutkin hymyilemään :-)

  • tammikuu44 sanoo:

   Taitaa olla niin, että vanhetessa kaikki huumorintaju katoaa, mutta onneksi vähitellen. – Juu, kyllä himoliikunnassa on paljon hymyilyttävää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s