Taiteiden yön runoutta Turussa (Pakinaperjantai 17.8.2012 Olisi sittenkin pitänyt)

Virolainen luolamies, äänirunouden erikoisosaaja Jan ”Luulur” Malin aloittaa äännähdykset keltaisen lujatekoisen rautalehmän alla.

*

Taiteiden yössä torstaina Turussa nykyruno sai ansaitun osansa pääkirjaston pihalla heti alkuillasta. Runojaan lukivat ja mukana olivat ainakin Esa Hirvonen (juontaja), Juha Kulmala, Ann-Charlotte Palmgren, Markku Into ja Henry Lehtonen. Mutta ennen kaikkea virolainen ihmemies Jan “Luulur” Malin. Huippu! Äänirunoutta, aitoja äännähdyksiä. Luolamiehen voimaa.

Tässä nyt runoilijan lausuntaa esitettynä ilman ääniä. Ilmeistä voi päätellä lähes kaiken. Mikä runollinen sointu! Mikä into! Mikä palava tunne!  Ymmärrys hoi, äly älä jätä! Kuulijat nauroivat ja hurmaantuivat. Liian kireä pipo heitettiin roskikseen. Olisi siis sinunkin  pitänyt olla mukana.  Olisi sittenkin pitänyt! Aplodeja  virolaismiehelle, äänettömästi näin jälkikäteen.

Höö..

*

(Nauroiko joku?)

*

(Mitä, pornoa, öööh!)

*

(Iik, irti ämmä!)

*

Kas, kas, kus !

*

Runoilija kiittää yleisöään esityksen jälkeen.

(Runoilija saattoi äännähdellä vallan muuta kuin mitä kuviin on kirjattu.)

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): ihmiset, kirjallisuus, mynämäki, runoilijat, sano suoraan, taide Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Taiteiden yön runoutta Turussa (Pakinaperjantai 17.8.2012 Olisi sittenkin pitänyt)

  1. Aili Nupponen sanoo:

    Se lausuja taisikin olla tuo romulyyti!;DDD

  2. Paulina sanoo:

    Minä muuten olin runojunassa kuuntelemassa myös tämän virolaisen virkistävän erilaista runoutta. Hän ei pelännyt pistää itseään peliin, sen voin sanoa! Runojuna oli muutenkin aika hauska juttu, tsuk-tsuk halki kauniin kaupunkimaiseman. ;)

    • Voi jee, siihen olisi pitänyt ehtiä! En minäkään ole koskaan aikaisemmin nähnyt kenenkään panevan itseään niin kokonaan likoon. Mies oli kuin runokone, siksi laitoin tuon romupatsaan kuvan mukaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s