Tyttöjen Talo ja pakettiautollinen tyttöjä

Tyttöjen Talon tomerat toimijatytöt: Veera Säilä (vas.), Sanna Reko ja Jenny Mangström sekä edessä Johanna Lehtimäki.

Punaisella pakettiautolla tytöt  olivat hurauttaneet Turun kävelykadulle ja  panneet autonsa parkkiin siihen  johonkin Sokoksen tienoille. Autosta lappoi somia, hymyileviä nuoria naisia jakamaan  tietoa Turun Tyttöjen Talon toiminnasta.

– Tyttöjen talolle voi tulla juttelemaan muiden kanssa, juomaan kupillisen teetä, käyttämään tietokonetta, pelaamaan tai vain oleilemaan, selittää yksi tytöistä.
– Avoimen toiminnan aikana järjestetään erilaisia ohjattuja juttuja. Se alkaa 5.9. ja on tarkoitettu kaikille 12-28 vuotilalle Turun seudulla asuville  tytöille ja nuorille naisille.  Ryhmätoiminta alkaa hiukan myöhemmin eli viikolla 38. Osoite on Yliopistonkatu 26 B, 6. kerros.

Toiminta  vaikuttaa varsin järkevältä ja hyödylliseltä: tässä nyt yksi paikka, jossa yksinäinen tyttökin voi löytää ystäviä ja toimintaa ryhmässä, rahaakaan ei kulu, koska osallistuminen on maksutonta. Tarkoitus on antaa tukea ja apua naiseksi kasvamisessa. Taustalla on  viime vuosisadan alussa syntynyt setlementtitoiminta, jossa köyhille nuorille naisille pyrittiin antamaan eväitä elämässä selviämiseen ja jaettiin samalla henkisiä virikkeitä. Toiminta on toki monipuolistunut ja nykyisin rahallista tukea tulee mm. Opetusministeriöltä ja Turun kaupungilta.

Toiminnassa on ollut mukana jo jokusen vuoden monikulttuurinen tyttötyö. Ryhmässä harjoitellaan mm. suomen kielen käyttöä mukavan tekemisen ohella, kirjoitus- ja keskusteluryhmässä tehdään lyhyitä kirjoitusharjoituksia, luetaan ja keskustellaan itse kirjoitetuista teksteistä.

Ryhmätoiminnassa on tarjolla  teatteritoimintaa, erilaisia kädentaitojen harjoittelua mm. kierrätysmateriaaleista tehdään koruja, on uintiryhmä ja keskusteluryhmä alle 25-vuotiaille äideille, on valokuvausryhmä ja bloggaritiimi. Syysloman aikoihin on tulossa elokuvatyöpaja 12-18-vuotiaille. Lisäksi  nuori voi saada neuvoja ja apua  terveyteen sekä seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa, joista voi keskustella yksityisesti ja ilman ajanvarausta.

– Me pyrimme tukemaan jokaista nuorta tyttöä ja naista  naiseksi kasvamisessa sellaisena kuin kukin on! Uskomme yhteisöllisyyden voimaan!

Kaiken kaikkiaan olen sosiaalisesti epäkorrekti, sekopäinen ja outo, mutta kaikin puolin ihastuttavan rakastetava  persoona.  (Raunis kirjoittaa itsestään Tyttöjen Talon blogisivulla)

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): ihmiset, mynämäki, yhteiskunta Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Tyttöjen Talo ja pakettiautollinen tyttöjä

  1. susupetal sanoo:

    Hyvä juttu, että toiminta tulee myös Turkuun. Helsingin Tyttöjen talo on tuttu vuosien ajan, upeat tilat, mahtavaa toimintaa.

    • Talon toimintaa täällä on jo ollut muutaman vuoden. Ja ilmeisesti suosio on kasvamaan päin. Hyvältähän ohjelmatarjonta näyttää. Erityisesti viehättää tuo monikulttuurisuus, jossa nuoret tapaavat nuoria ja oppivat nopeasti kielen.

  2. Hirlii sanoo:

    Joo, hieno juttu että toit esille. Turun Tyttöjen Talo- toimintaa on ollut jo vuosia ja Hgin Tyttöjen Talo tuli tutuksi, alkuajoistaan lähtien (olin Hgissä silloin töissä) ja toiminta herätti jopa kiivailuakin. Toiminnan vastustajia ja vastustusta oli vaikka kuinka alkuaikoina, myrskyisiäkin keskusteluja, mutta lopulta vastarinta suli, onneksi. Toimintaa pidettiin älyttömänä ja ihan merkityksettömänä, mutta kuinkas onkaan käynyt? Hyvin. Kiitos rohkeiden ja periksiantamattomien likkojen.

    • Ihan sattumalta tapasin, kun kuljin kävelykadulla ja kuljin ensin ohi. Sitten vasta aivo heräsi: mikä Tyttöjen talo? Kivoja likkoja ja ihan tarpeellista tuntuu olevan toimintakin. Olen jo tavannut monenmoista mielenkiintoista tällä Turun kävelykadulla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s