Sinipunainen sukankudin (pakinaperjantai 21.9.2012)

Kunnallisvaalit lähenevät. Tässä vaalien värisuora.

*

– Ah ja voi, huokasi rouva Kungsfridelsson leikatessaan suurehkon palan banaaniliköörillä kostutetusta, valkosuklaakuorrutuksella ja kirsikoilla sekä ihastuttavilla käsin marsipaanista muotoilluilla lähes aidoilta vaikuttavilla ruusunkukkasilla. Nielaistuaan viimeisen suullisen makeasta kakkuannoksestaan, jota jotkut pitivät liki sopivaisuuden  rajat ylittävän suurena, rouva Kungsfiedelsson, joka oli  tulevissa kunnallisvaaleissa puolueensa ehdokkaana sanoi:

– Arvostan suuresti aivan tavallisia asioita kuten tätä nuorisomme parhaaksi sommiteltua presidentillisen työryhmän aivoriihen tuottamaa ohjekirjasta. Aivan tavalliset asiat ovat aina olleet lähellä kansamme parhaimmiston sydäntä. Nyt nuorisomme pelastuu syrjäytymiseltä, joka ei ole kunniaksi kenellekään!

– Asioista on puhuttava aivan tavallisilla sanoilla, jotta köyhä, usein moniongelmainen kansa jättäisi juopottelun ja kasvattaisi lapsensa herran nuhteessa, sillä  herran pelko on viisauden alku.
–  Lämmin pullan tuoksu…
– Yhteislaulua…
– Piirileikkejä..
Näin sinkoili sievässä design-huonekaluin kalustetussa olohuoneessa naisten aatos.
– Politiikkaan on saatava positiivisuutta, ei jatkuvaa nälvimistä ja pahan puhumista. Tämä nykyinen hallituskin on kuin…  on kuin… siis on kuin sinipunainen sukankudin, huudahti rouva kunnallisvaaliehdokas.

Tuo kansanperinteeseen viittaava sukankudontavertaus sai naiset heti huomaamaan, että kansa on hyvissä käsissä ja hallituskin kutoo yhteistä sukkaa kansan parhaaksi. Siihen sinipunasukkaan on sitten joulupukin mukava laittaa kansalle yhteiset lahjat.  Jos nyt jotain jää, kun  suursijoittajien bonukset on otettu päältä pois. Kenkää  nyt ainakin riittää, onneksi, huomasivat hyväntahtoiset, jo hiukan hiprakassa olevat naisihmiset, ehdokkaansa johdolla.

Kunnallisvaalit ovat 28.10. Ennakkoon voi äänestää 17.-23.10!
Kumpaa raitaa pannaan enemmän: punaista vai sinistä?

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, mynämäki, politiikka, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Sinipunainen sukankudin (pakinaperjantai 21.9.2012)

 1. Savu sanoo:

  Kohta sukaanvarteen säästäminen on varteenotettava vaihtoehto.

 2. Paulina sanoo:

  Mutta jos tuleekin apilanvihreä keskustasukka? ;)

  • Ei oikein näytä siltä, mutta saattaahan tullakin. Täällä maaseudullahan ollaan jo totuttu apilavihreisiin sukkiin. Mutta onhan olemassa se luonnonsuojelunvihreän heinäkenkäsukankin mahdollisuus. Vaikka se tuskin toteutuu näiden vanhojen värien kuitenkin piätäessä pintansa.

 3. Aili Nupponen sanoo:

  Valinnan varaa äänestäjillä on, kunhan tietäisi äänestää sitä ’parasta’ puoluetta!

  • Tiedä nyt tuosta parhaasta puolueesta, mutta näin maaseudulla ainakin jokainen varmaan tuntee suuren osan ehdokkaista. No, sitten vaan miettimään, kuka niistä ehdokkaista edes uskaltaa avat suunsa. Ja uskaltaa olla jotain mieltä, uskaltaa ajaa yhteisiä asioita eikä ajattele vain omaa etuaan ja kumartele joka suuntaan…

 4. Deme sanoo:

  Tässäpä Peppi Pitkätossu sinipunaraidallisine sukkineen… vai mahtaneeko käydä niin kuin entiselle räätälille ettei tullutkaan lämmittävää sukkaa mutta tuleehan edes kukkaro?

  • mekein kallistun tuon tuluskukkaron puolelle. Eikä tässä suuria lompakoita tarvitakaan, pieneen kukkaroon mahtuu ainakin äänestäjän rahat, tulevaisuudessa varsinkin.Sama tahti on askelten oli väri mikä tahansa

 5. Hirlii sanoo:

  Hauska juttu. Rouva Kungsfridelssonin kakku onkin aikamoinen: banaaniliköörillä kostutettu, valkosuklaakuorrutuksella ja kirsikoilla sekä marsipaanista muotoilluilla ruusunkukkasilla koristeltu kakku.

  Punaista raitaa piirretään äänestyskopissa. Tosi punaista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s