Koirannahkakintaat (Pakinaperjantai 28.9.2012)

Esimerkki koirasta, joka ei sovellu koirarukkasten tekoon vaan paremminkin laivakoiraksi.

*

Kun oikein alkaa historiaa ajatella, niin  alkaa ihmetellä moniakin asioita. Kuten nyt esimerkiksi sitä, miten suomalaiset oikein jaksoivat Uralin vuorten takaa hiihtää tänne asti. Monet uupuivatkin matkalla ja toiset eksyivät Unkariin asti. Mutta  älyttömällä sisulla perussuomalaiset hiihtivät tänne kotimaahamme.

Takaisinpäinkin ainakin Uralille asti on joskus yritetty, mutta yritys on  alkuunsa tyrehtynyt  suomalaisten lyödessä  päänsä Karjalan mäntyyn.  Siperia ei yleisesti ottaen ole koskaan houkutellut suomalaisia hiihtämään suurin joukoin sinne takaisin. Monet sinne väkisinkin viedyt ovat karannet ja rämpineet kuoliaaksi paleltuneina takaisin.

Missä sitten oli suomalaisten kestävyyden salaisuus? Suomalaisten mieleen  ei  Uralin takaa hiihtämisen aikoihin juolahtanut ainakaan erilaisten kiellettyjen aineiden käyttäminen, koska urheilulääketiedettä ei oltu vielä keksitty. Kielikin oli tumpeloa kantasuomea ilman tyylikkäitä amerikanmurteisia vaikutteita.

Nykytutkimus on tullut siihen tulokseen, että esi-isämme selvisivät matkasta, koska käyttivät koirannahkarukkasia. Pysyivät kädet lämpiminä ja pää kylmänä. Vanhaa muistoa noilta ajoilta on ketunhännän pitäminen kainalossa, jota erityisesti poliitikkomme harrastavat. Toinen lystikäs konsti on suden esiintyminen lammasten vaatteissa, joka sekin vanha perinnetapa on  kovassa käytössä tulosta tehtäessä  suuryrityksissä. Eläimistä on  kautta aikojen ollut apua ihmisille.

Koirannahkarukkasia monet eläinten rakastajat sen sijaan kammoavat ja pitävät niiden valmistamista epäeettisenä, Vaikka koiraa ei toki elävältä nyljetä, vaan vanha koiraystävä saa näin arvonsa mukaisen käytön rukkasina vielä kuolemansa jälkeenkin.

Suomalainen pystykorva oli  silloin ja on ollut myöhempinä aikoinakin salainen aseemme. Se haukkui oravat ja piti sudet loitolla ja vielä kuolleenakin se pelasti koko suomalaisten suvun. Yksi pystykorva vastaa aina  kymmentä venäjän vinttikoiraa.   Koiranahkarukkaset käsissä suomalaiset jaksoivat sormiaan palelluttamatta hiihtää  Suomeen saakka, joka näin pääsi EU:n jäseneksi ja suoraan sen kovaan ytimeen.

Maa kallis isien!

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläimet, eläkeläiset, EU, ihmiset, Itsenäisyys, muoti, mynämäki, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Koirannahkakintaat (Pakinaperjantai 28.9.2012)

 1. Turkulaine sanoo:

  Miten suomalaiset jaksoivat hiihtää Siperian takamailta aina tänne asti. Pitäisi varmaan kysyä sitä Miedolta. Vai onko tässä koira haudattuna ?

 2. Aili Nupponen sanoo:

  Voisi olla esimerkiksi ’kettu haudattuna’…;))
  …jo senkin vuoksi, kun on tuo ’ketunhäntä’ kainalossa!:DD

  • Aivan. Tuntuisi jopa luonnollisemmaltakin. Miksi hyvä koira pitää haudata? Kettu sen sijaan metsästää kanoja ja siitä saa hienon kettukaulurin. Lopun ketusta voi siis haudata.

 3. Turkulaine sanoo:

  Kansa katseli kun eräs kuntaministeri veti omaa lehmäänsä pitkin aasinsiltaa ojan toiselle puolelle, sillä siellähän ruoho on aina vihreäm.. ei kun sinivalkoisempaa. Mutta aasinsilta romahti ja lehmä putosi ojaan ja niin kansa näki, että ministerillä oli oma lehmä ojassa.

  • Hieno ja opettavainen tarina! Kuinkahan niitä aasinsiltojakin aina vain riittää. Helppo ne on ainakin löytää. Sen kyllä tietävät ministereiden lisäksi myös kaikki kirjoittavat ihmiset…

 4. Anna Amnell sanoo:

  1500-luku oli varsinainen koirannahkarukkasten ja turkisten kulta-aika. Suomen ja VEnäjän metsistä löytyi materiaalia vaikkapa alushameen vuoraamiseen. Taloissa oli kylmää, kun ei ollut lämmitystä.
  http://blogisisko.blogspot.fi/2012/10/pakinaperjantai-koirankarvakintaat-eli.html

  • tammikuu44 sanoo:

   Nyt rupesi viehättämään koirannahalla vuorattu alushame! On tässä kuitenkin hiukan päästy eteenpäin ainakin talonrakennuksen ja lämmityksen saralla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s