Heräsin märästä unesta (Pakinaperjantai 5.10.2012)

Me naiset näemme valveillakin hauskoja asioista, osaamme lohduttaa ja olla sympaattisia. ( Taiteilija Kerttu Horilan työ Rauman kanaalissa.)

*

– Teidän päänne on paleltunut, sanoi valkotakkinen mies nostaen omaa päätään niin, että saatoin tuijottaa häntä silmiin.
“Aseman kello löi kolme kertaa. Silloin se juna lähti.” Näin lauletaan laulussa, joka kuului  viereisellä pöydällä olevasta 1950-luvun putkiradiosta. Radion vihreä silmä tuijotti minua ilkeästi.

–  Meidän on uusittava koko ruosteinen alusta, sitä paitsi venttiilit ovat löystyneet, pissapoika tihkuttaa kosteutta joka paikkaan.
Valkotakkisen vieressä seisova melkoisen ruma ja rasvainen  mies pyyhki käsiään trasselitukkoon ja alkoi sitten tarkastella paikkoja konepellin alla.
Miehet mumisivat keskenään. Hiki nousi otsalleni.
– Täysremontti, sanoi valkotakkinen.
– Ainakin laakerit vielä pyörivät, mutta muttereissa olisi kiristämisen varaa. Joo, nämä johdot ovat täysin syöpyneet ja  lerpallaan.
– On ollut kone kovassa käytössä, virkkoi valkotakkinen.

Miehet kävelivät seinän vieressä olevan pöydän luo. Toinen alkoi puuhailla kahviautomaatin kimpussa ja kaasi pesemättömiin mukeihin höyryävää kahvia. Toinen miehistä otti pöytälaatikosta täysinäisen koskenkorvapullon, näppärästi ja tottuneesti kolautti pohjaa kyynärpäätään vasten ja kiersi sitten korkin auki, lorautti juovuttavaa juomaa kummankin kuppiin. Äitelä, pahaenteinen haju levisi huoneeseen.
– Ties mitä miehet keksisivät humlapäissään! ajattelin jännityksestä vavisten.

Tietysti pitää käydä näin, että herään. Hiestä märkänä juoksen ensi töikseni varmuudeksi ikkunaan ja katson ulos:  siellä rakastettuni minua odottaa! Täysin remontoituna. Punainen pelti kiiltelee. Oma rakas Audini, sinä joka ystävieni silmissä olet vanha Lada, jossa talvella pakkanen tunkee sisään  eivätkä penkit  lämpene ollenkaan. Henki höyryää, keuhkot ja virtsatiet tulehtuva.  Kohta saisin taas istua sylissäsi. Vedän vain jalkaani nämä villahousut. Näin säästymme turhilta  ja ikäviltä remonteilta. Olen tulossa!

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, feminismi, ihmiset, mynämäki, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

12 vastausta artikkeliin: Heräsin märästä unesta (Pakinaperjantai 5.10.2012)

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Saattaa se vanhanaikainen Audi tai joku muu merkki yllättää ikävästi..:/

  Erinomaisen hauska taideteos tuo Kerttu Horilan työ..;)))

  • Omat vaarabnsa kaikessa!
   Kerttu Horila tekee taidetta, joka valloittaa, tekee iloiseksi ja hämmästyttää. Osaa nainen katsoa asioita uusista näkökulmista. Esimerkiksi hän näkee naisessa muutakin kuin kauniin ulkokuoren, joskus rumakin voi olla kaunista, vanha nainen voi päihittää nuoren missimittaisen tyllerön.

 2. Karjalaispoika sanoo:

  Kyllä kypsä nainen on tosi kaunis,samoin kuin kypsä persikka maistuu paremmalle kuin raakile.

 3. Karjalaispoika sanoo:

  Hyvä maku ? Persikoissa vai Naisissa ?

 4. Karjalaispoika sanoo:

  Kypsä nainen on ihanan pehmeä ja …..samoin kypsä persikka pehmeä ja mehukas.
  50+ naiset on ihania.

 5. Karjalaispoika sanoo:

  Persikkahan se oli pehmeä ja mehukas .Kypsä nainen pehmeä ja ………eroottinen.

 6. Nainen siis voittaa persikan!

 7. Karjalaispoika sanoo:

  Kypsä nainen voittaa tytöt sekä persikan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s