Savun hälvettyä (Pakinaperjantai 19.10.2012)

Rouva se on herrallakin.

*

Tunnettu tosiasia on, että jos ihminen putoaa vaikka talon katolta, siinä käy kehnosti. Mitä korkeampi talo sitä kovempi putous. Pilvenpiirtäjän katolta hypänneestä ei jää kuin märkä pläntti ja pari suolenpätkää. Tosin joku voi hypätä 39 kilometristä ja selvitä hengissä mutta siihen tarvitaankin laskuvarjo, joka on aukaistava  ainakin neljän minuutin kuluttua hyppäämisestä. Siltikin saattaa 39 kilometrin  putoamisen jälkeen hiukan heikottaa.

Yleensä korkeasta asemasta putoaminen ei vie henkeä mutta saattaa silti heikottaa. Vapaa pudotus jää olemattomaksi, mutta jälkeenpäin päässä heittää, muistikin menee. Tuoreimpana esimerkkinä liikenneviraston pääjohtajan Juhani Tervalan  putoaminen asemapaikkansa  johtajan tuolilta hyvin puunatulle parkettilattialle. Pudotus tuskin olisi onnistunut ilman avustajaa, liikenne- ja viestintäministeri Merja Kyllöstä.

Pudotuksesta pöllähtänyt pääjohtaja vakuuttelee nyt syyttömyyttään ja toteaa olevansa täysissä voimissa ja suosittu työpaikallaan. Kaikenlaista tietysti on sattunut, mutta lapsikin ymmärtää, että korkealla paikalla tuulee, mutta viaton on viaton vielä senkin jälkeen kun toisin todistetaan, toteaa pääjohtaja toimittajien ikävässä ristitulessa kuin puusta pudonneena ja vähän säikähtäneenä.

Ehkä pääjohtajaa keljuttaa se, että vastatilattu perhepizza  frutti di mare jäi  kylmenemään siihen  8-tien suunnittelupapereiden viereen?

Putoamisessa avustanut ministeri Merja Kyllönen sen sijaan on topakka nainen eikä pääjohtajia kumartele. Nyt vähän kaikilta  pääjohtajilta housut tutisee ja päreet palaa. Mutta savun hälvettyä huomaavat kyllä, että rouva se on herrallakin.

OPETUS:  On tuhlausta tilata kokonainen perhepizza työpaikalle näinä aikoina, jolloin Nokiakin putoaa polvilleen, ei koskaan tiedä mitä seuraavassa hetkessä tapahtuu. Ei tiedä millä oksalla se piru Kyllönenkin istuu. Jää iso perhepizza syömättä.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eduskunta, eläkeläiset, ihmissuhteet, mynämäki, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Savun hälvettyä (Pakinaperjantai 19.10.2012)

  1. Aili Nupponen sanoo:

    On tunnettua, että ruokahalu kasvaa syödessä;))))
    Onhan se jo tavatonta, että rouva erottaa miehen, ennen ei olisi tullut kysymykseenkään!:DD

  2. aimarii sanoo:

    Kyllä vaan, saisi olla tässä maassa enemmänkin Merja Kyllösiä. Kaikkien johtajien toimet eivät kestä päivänvaloa, en uskokaan.

    • Hiukan naurattaa myös näitten johtajien tietämättömyys omasta toiminnasta ja vakuuttelut siitä, että mitään väärinkäytöksiä ei ole tapahtunut ennen kuin kukaa on mistään väärinkytöksistä esittänyt syytöksiäkään. Ilmeisesti tämmöisillä huippujohtajilla ei ole myöskään käsitystä siitä, miten alaisia pitäisi kohdella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s