Kuka on tuo dosentti, joka puhuu puutaheinää?

Ilta-Sanomat esittelee 22.11. lehdessä Johan Bäckmanin Venäjällä esittämiä erikoisia ajatuksia Suomesta, sen virkamiehistä ja tavallisista kasalaisista.

*

Oikein arvattu: Johan Bäckman, tämä Suomi-syöjä ja venäläisen punaperseen muoleskelija. Mies joka puhuu Venäjän tiedotusvälineissä palturia Suomesta ja sen virkamiehistä sekä koko kansasta. Puhuu puutaheinää näistä suomalaisista möllyköistä, jotka Bäckmanin mukaan ovat kautta aikojen sortaneet itäistä naapuriaan. Silmät kirkkaina dosentti väittää, että venäläisiä lapsia Suomessa  vainotaan, venäläisiä uhkaillaan ja pilkataan, venäläisten omistamiin asuntoihin murtaudutaan. (Ilta-Sanomat 22.10.)

Suomella on Bäckmanin mukaan myös suunnitelmia Karjalan saamiseksi nopeasti takaisin: “Karjalan palauttamisen nopeuttamiseksi on Suomen hallitus kehitellyt kampanjan, joka on saanut nimekseen Pohjoinen ulottuvuus, jota rahoittaa Euroopan unioni. Kampanjan tarkoituksena on elvyttää aiemmin Suomeen kuuluneita alueita  ja säilyttää ne mahdollisimman hyvässä kunnossa siihen asti kunnes ne palautetaan Suomella.” Näin Bäckman on kirjoittanut venäläisissä lehdissä.

Viimeksi Bäckman on kirjoittanut tämän kuun 10. päivänä  suomalaisten Karjalan palauttamisvaatimuksista  Respublika Karelija -internetlehteen. Kirjoituksessa hän toteaa, että suomalaiset yrittävät painostaa venäläisiä Karjalan palauttamiseen. Suomalaiset todistelevat, että venäläiset olisivat heille jotain velkaa, eikä venäläisillä olisi edes oikeutta asua näillä Karjalan alueilla, koska he oikeastaan ovat varastaneet nämä alueet suomalaisilta. Kaikki revanssivaatimukset ovat Suomessa hyvin salaisia, kirjoittaa Bäckman . “Suomalaiset ovat hyvin ovela kansa, joka ei avoimesti provosoi eikä vaadi.”.

Viime aikoina Bäckman on myös Venäjällä televisiossa kertonut (Piter Tv 5.10.), että Suomessa harjoitetaan vandalismia venäläisiä kohtaa, uhkaillaan, vainotaan, pilkataan, venäläisten ostamiin asuntoihin on murtauduttu. Suomessa on Bäckmanin mukaan harjoitettu jo muutaman vuoden ajan poliittista kampanjaa, jossa kansaa agitoidaan niitä venäläisiä vastan, jotka ostavat kiinteistöjä Suomesta. Lisäksi Bäckman sanoo, että  revanssihenkiset suomalaiset luulevat, että heillä olisi oikeus ostaa maata Venäjältä, koska venäläiset ovat syyllisiä talvisotaan.

Viimeksi sunnuntaisessa Arto Nyberg -ohjelmassa Johan Bäckman väitti, että Venäjä olisi lähettänyt Suomelle venäläislapsien kohtelua koskevasta  asiasta nootin. Nyberg huomautti, ettei noottia ole tullut. Dosentti väitti toisin,  sanoi, että Venäjä käyttää aseinaan diplomatiaa, julkisuutta, julkisia puheenvuoroja, nootteja, koska Venäjä on sivistysvaltio.

Sivistysvaltio? – Suomessa ollaan sen sijaan sivistysvaltiosta vielä kaukana niin kauan, kun dosenttina voi kekkaloida  kuka tahansa puutaheinää suoltava luupää.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, ihmiset, politiikka, sano suoraan, Väkivalta, Voittaminen, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Kuka on tuo dosentti, joka puhuu puutaheinää?

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Todella asiaa kirjoitit, Hymyilevä Tuula! Tällainen paskan kirjoittelu ei voi jatkua!;(((

  Hyvää viikon jatkoa sinulle!<333

 2. Turkulaine sanoo:

  Kuka on Johan Bäckman? Minulle hän on arvoitus. Miksi hän toimii näin, mitkä oavt hänen motiivinsa? Hän valehtelee hyvin tottuneesti. Hänen sanomisiaan on käsitetty väärin, Venäjän mediakulttuuri on erilainen kuin meidän, sanomisia on käännetty väärin jne. Selityksiä riittää. Kun hän väittää, että Venäjä on lähettänyt Suomelle nootteja ja Nyberg sanoi, että se ei pidä paikkaansa, niin Bäckmailla oli heti vastaus valmiina, kaikki nootit ovat salaisia. Tämä ei ole totta, mutta ei Bäckman siitä välitä. Miksi hän valehtelee jja valehtelee törkeästi. Monet venäläiset uskovat näitä valheita, etenkin heidän lapsiasiamiehensä.. Luulisi tällä olevan töitä nimenomaan Venäjällä. Pietarissa on tuhansia katulapsia vailla mitään turvaa kerjäämässä kaduilla. Tilanne on tänä päivänä täsmälleen sama kuin Dostojevskin aikanakin. Päiväkirjassaan Dostojevski kirjoittaa Pietarissa olevan katulapsia mittaamaton määrä. Talvisin heitä kuolee pakkaseen ja nälkään satamäärin. Ja tilanne on tänä päivä sama. Pietarissa, 5 miljoonan asukkaan kaupungissa avattiin näinä päivinä kaupungin ensimmäinen hoivakoti lapsille!!
  Toivooko tämä Efialtes jotakin palkintoa Venäjältä. Kreikkalainen Efialtes toivoi saavansa suurenkin palkkion petturuudestaan, mutta hänet surmattiin muutaman vuoden kuluttua maansa pettämisestä.. Bäckmanin olisi hyvä tietää se, että jos salaa tai selittäää väärin, niin ne tulevat ennenmmin tai myöhemmin varmasti tietoon.

  • Hyvin kirjoitettu! Tämä samainen Efialtes sitten vielä ilkeää itkeskellä, että on saanut uhkauksia puhelimitse yms. Mikäs ihme tuo sitten on: onhan miehen toiminta vähän niin kuin oman pesän likaamista!

 3. Turkulaine sanoo:

  Taitaa ääni vähitellen muutua venäläisen median kellossa. Nyt toimttaja Aleksandr Gorelik on oikonut Bäckmanin lausuntoja Komsomolskaja Pradvassa ja pitää Bäckmanin lausuntoja valheellisina.

 4. sanapasanen sanoo:

  Tämä dosent of disinformation kuvittelee kai joskus istuvansa Karjalan tasavallan (Suomella laajennettuna) päämiehenä O.W. Kuusisen lailla. Tämän hölynpölymiehen puheiden valitettavasta vaikutusvallasta saa jonknlaisen aavistuksen seuraavasta artikkelista:
  http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Nadja+entinen+yst%C3%A4v%C3%A4ni/a1350963489423?ref=fb-share

  Ainoa keino lienee kärsivällisesti tutustuttaa venäläisiä suomalaisiin käytäntöihin, niin että riittävän moni venäläinen osaisi suhtautua kriittisesti moisiin puheisiin. Virallinen Venäjä voisi katkaista tältä lietsonnalta siivet, mutta jostakin syystä putinilaisen oligarkian etuihin nykyinen tilanne soveltuu. Tulee jopa mieleen että tämä voi lisätä kansan syvissä riveissä
  natomyönteisyyttä. Ehkä se on myös dosentin tavoite…

  • Kannattaa tosiaankin lukea tuo suosittelemasi Laura Saarikosken Helsingin Sanomissa ilmetynyt kolumni. Se selventää kyllä hyvin sitä eroa, mikä on suomalaisen ja venäläisen toimittajan työn ja moraalin välillä. Samalla selviää hiukan myös se, miten Bäckman-polo on saanut perättömia juttujaan julki Venäjällä. Suomessa toimittajien koulutuksessa korostetaan sitä, että toimittaja työssään ei palvele ja kumartele vallanpitäjiä vaan hän on vastuussa lukijoille, tarkistaa juttujensa väittämien paikkansapitävyyden , haastattelee riitatapauksissa kumpaakin osapuolta. Venäjällä on toisin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s