Sanaton rakkaus (Pakinaperjantai 2.11.2012)

Rakkauden ammattilainen asuu rikkaan miehen kanssa kerrostalossa ja ymmärtää rakkauden asioita ja romantiikkaa ja seksiä”.

*

Taivasten valtakunnasta lähetettiin kiireinen viesti maapallon homo sapienseille, että  koko ihmisjoukko on nyt vallan väärillä jäljillä, ja homma alkaa kusta ihan kohtsillään, jos parannusta ei löydy! Tuli pikaviestinä enkelten jakama kiertokirje jokaiseen talouteen . Siinä  luki maapallon kaikilla kielillä  seuraavaa:

Hirvittää ajatella, että aikojen alussa olin luomistyön sokaisema, että loin teidät omaksi kuvakseni. Hävettää nyt katsoessani touhujanne. Onneksi ajoin teitit pois paratiisista. Senkin sikamaiset mammonanpalvojat. Nyt kärsivällisyyteni on loppu. Olette unohtaneet  ihmisyyden,  taidon rakastaa. Ennen viimeistä tuomita ja  maailmanloppua tuokaa nähtäväkseni edes yksi rakkauden taidon omaavan ihminen.  – Luoja.

Ihmiskunta heräsi ruususen unestaan, oli nopeasti löydettävä ainakin muutama rakastava ihminen muuten pörssikurssit romahtaisivat kerta kaikkiaan.  Marko Bjurström järjesti pika pikaa  televisioon maapallonlaajuisen Elämä pelissä -kilpailun ihmiskunnan pelastamiseksi. Loppusuoralle pääsivät muutamat korkeantason rakkauden ammattilaiset, katolisen kirkon ensirakastaja, herra paavi  ja liperit kaulassa sunnuntaina virkansa puolesta  rakkauden sanoja kirkossa suoltavien pappien joukko.

Kukaan ei kelvannut herra Luojalle. Olisiko koko ihmiskunta jo menettänyt taidon rakastaa? Rakkaudesta ihmiset kuitenkin lauloivat ja kuiskailivat toistensa korviin lemmenlurituksia, mutta kukaan ei kelvannut.

Kiukuissaan herra Luoja tilasi hampurilaisen ranskalaisilla ja alkoi lukea perjantain 2.11.Ilta-Sanomia. Kauhisteli suuryhtiöiden johtoportaan miesten miljoonien vuosituloja.  Ja tuli vihdoin sivulle 14. Otsikkona oli Rakkaudesta,  24 t päivässä. Jutussa kerrottiin vaimonsa omaishoitajasta, miehestä, joka ei ole pitänyt yhtään vapaapäivää vuosikausiin. Vaimo on liikuntakyvytön  ja menettänyt puhekykynsä. “Eero lämmittää itse tekemäänsä makkarasoppaa ja tekee kaksi leipää“, lukee Luoja, “on hiljaista, kuuluu vain pyykkikoneen hurina“.

Luoja miettii, tuntee rinnassaan  ihmisen lämmön. Luoja lukee vielä lauseen:  “Sitten he syövät yhdessä. He syövät samalta lautaselta“. Luojan silmät kostuvat. Ei rakkaudessa tarvita sanoja, ei suuria eikä pieniä. Syödään samalta lautaselta.

Jumala itkee.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, mynämäki, politiikka, vanhukset, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

11 vastausta artikkeliin: Sanaton rakkaus (Pakinaperjantai 2.11.2012)

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Rakkaus on tekoja, sanat voi jäädä vähemmälle!<333

  • Rakkauskin on kaupallistettu, puhutaan ja lauletaan rakkaudesta, mutta teot puuttuvat. Kyllä minustakin rakkaus näkyy niissä teossa. Ja vähän on tämän mukaan maailmassa nykyään rakkautta!

 2. eevamaria sanoo:

  Voi hyvä Luoja, minkä teit, kun tuollaista kysyit! Onkin aika herätä prinsessa Ruususen unesta. Mihin se ihmisyys, josta meille lapsena kerrottiin, katosi? Juoksimme kilpaa mammonan perässä, kun ne johtajat näyttivät tietä:mulle enemmän,pääomalle enemmän, useammin, kvartaalisti, loputtomasti. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä…näin mentiin ja tässä ollaan ja ihmetellään, että miksi se näin meni. Nyt ei taida olla jälkiviisauden aika, vaan parannuksen aika. -Eilen kävimme hoitamassa monen läheisen hautoja ja sytyttelimme kynttilöitä,jotka palavat vielä tänään Pyhäinpäivänäkin. Olisiko tänään aika sytyttää myös se katumuksen kynttilä?

 3. Karjalaispoika sanoo:

  Rakkautta on vähän mutta rikkautta (mammonaa)paljon ja MELKEIN kaikki ihmiset niin köyhät kuin rikkaatkin palvovat rahaa ja rikkautta.Jos joku on todella rakastunut on hän melkein pilkanteon kohteena.

 4. Deme sanoo:

  Hyvä syy lykätä maailmanloppua vielä vähäsen, hyvä syy itkeäkin.

 5. Karjalaispoika sanoo:

  Jos te naiset tietäisitte kuinka paljon miehet kaipaavat rakkautta ja hellyyttä,mutta sitä ei tässä
  yhteiskunnassa saa näyttää on näyteltävä karskia ja kovaa.Ja naisetkin pitävät sellaista miestä suomessa akkamaisena joka paljastaa tunteensa.

 6. Ystäväni! Tuo ei ole luojan tahto ollutkaan. Nouse nyt jo veli, sisko, oikeuttas puoltamaan! Sull’ on totuus puolellasi rohkeesti käy toimintaasi. Kaikki kun j.n.e.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s