Häkäpöntöt ja verkkokalastus (Pakinaperjantai 16.11.2012, aiheena Lempivelka)

– Että velaksiko pojat meinaa? — (Kerttu Horilan keramiikkaveistos)

*

Politiikka ei sovi siveille naisille. Nimittäin  jos politiikassa haluaa päästä pitkälle, on sisäistettävä muutamia perusasioita kuten  jo lapsena opittu rallatus: “Ottaja, antaja, kananpaskan kantaja.” Eli aina tarjottaessa kannattaa ottaa,  mutta jos antamaan rupeaa, pitää antaa kaikille, ainakin puolueen silmäätekeville.

Ukkopökkelöille saannin takaamiseksi onkin poliitikkojen  piirissä syntynyt ns. hyväveliverkostoja. Nykyään tällaista jo opetuslasten Genesaretin järvellä harjoittamaa verkkokalastusta sanotaan korruptioksi. Tosin poliitikkojen piirissä on oivallettu, että ainakin lempivelan maksussa noudatetaan salassapitovelvollisuutta eikä heitellä verkkoja ihan minne sattuu, niin että ne repeilevät. Kännykkää käyttävät vain Kanervan kaltaiset lapselliset eläkeikää lähentelevät pukit.

Meillä ilmitulleita lempivelkaa maksavia on hämmästyttävän vähän. Vanhasta ei noteerata miksikään, sillä kelle tahansa  ajatus Vanhasesta lemmenleikeissä  tuo mieleen pelkästään uuniperunat. Amerikassa sen sijaan ainakin salaisen palvelun miesten on varottava salaista  lemmiskelyä, koska siitä joutuu presidentin puhutteluun. Suomessa sen sijaan hyvinkin moni nainen jopa toivoisi joutuvansa presidenttimme röykkyyttämäksi.

Korruptio tuottaa tunnetusti ja koetellusti hyviä tuloksia. Eihän se nyt ole
keneltäkään pois, jos mies etenee urallaan. Häkäpönttömiesten eturivissä Jyri ja Kari
ovat näyttäneet, että pienelläkin älypäällä pääsee pitkälle. Eikä hyvätuloiselle
lemmenvelkasaldoa synny. Voi maksaa kaiken  suoraan käteisellä  rahalla, kun
akat alkaa  pottuilla ja  tyttöystävän turvan tukkimiseen tarvitaan kunnon
hanskaamista.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): ihmiset, mynämäki, politiikka, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Häkäpöntöt ja verkkokalastus (Pakinaperjantai 16.11.2012, aiheena Lempivelka)

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Kyllä sielä evuskunnassa löytyy hyvännäköisii mimmejä pilivin pimmein!<3333

  • Niinpä, ja hauska olisi sekin tietää kuinka paljon on kertynyt kullekin edustajalle lempivelkaa, ja kuka nekin velat sitten maksaa. Vaan hyvä on, jos voi kansalainen olla varma, että on oma edustaja hoitamassa nämä lemmenasiatkin.

 2. Karjalaispoika sanoo:

  Kun antaa niin saa,,,,,,ennen kun minä olin nuori niin miehet sai,ja naiset antoi, nykyään naisetkin voi sanoa kun puhuvat ”keskenään”mun on saatava miestä, se on sitä tasarvoa parhaimmillaan.
  Toivottavasti niin on eduskunnassakin.

 3. maria sanoo:

  Voi että saisi hyviä otsikoita, jos ilmesnisi että………Saulilla salarakas saariston suojassa, Pekkarinen piiskasi piikaa, ex-ympäristöministeri Lehtomäen lehtolapsi lymyilee Loimaalla, Katainen kieltää kataluutensa eikä kaiva kuvettaan…….

  • Ne on niin nynneröitä nämä kansanedustajat, ne soittavat vain suutaan, tai onhan meillä se Kanerva hei! Tai sitten Vanhanen uuniperunoineen! Täytyyhän siellä eduskunnassa nyt jonkunlaista aktiviteettia olla tämän lemmenkin alalla. Tutkivaa journalismia tarvitaan! Katainenkin kulkee kieli lotkollaan sen Jutan perässä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s