Läski on läski vaikka sen voissa paistais! Työpaikat menee langanlaihoille

Katin kontit, kyllä ratkaisevana tekijänä kilpailuyhteiskunnassa on naisihmisen luonne: kiltit tyttöt päsevät taivaaseen, tuhmat tytöt pääsevät ihan minne vaan!

*

Tasa-arvon nimissä ovat naiset tehneet paljon  yhtä jos toista ja  menneet  soitellen sotaan tai ainakin mukaan suuna päänä politiikkaankin. Nyt sitten aletaan tasa-arvoa murentaa kavalasti. Naisen  pitää olla laiha ja pitkä, naaman ja vaatteet tällingissä,  jos haluaa edetä urallaan tai saada palkankorotuksen. Lyhyt ja läski tyytyköön pienempään palkkaan.

Kas tässä tutkittua tietoa. Tuoreen tutkimuksen mukaan:

* Naisilla lyhyys ja lihavuus johtaa syrjintään työmarkkinoilla.
* Lyhyet ja lihavat saavat vähemmän palkkaa ja työllistyvät  heikommin kuin pitkät ja hoikat naiset.
*  Ulkonäkövaatimukset kasvavat jatkuvasti palveluyhteiskunnassa.

Voihan kilin munat, etten paremmin sano! Mies sen sijaan saa olla perinteisen pönäkkä ja punakka. Tämmöinen mies se istuu siellä johtajanpallilla.

No, eihän tässä nykymeiningissä oikeastaan voi muuta odottaakaan. Katsopa vaikka erilaisia missikisoja ja mannekiinikilpailuja ynnä tähtien kanssa tanssimista.   Ihmiset höyrähtävät  kaikenlaisiin laihdutusohjelmiin, kun oikein pelotellaan: Elämä pelissä , laihdu tai kuole! Bisnestä tehdään myös ihmisiä laihduttamalla.

Toisaalta kouluissa taistellaan kiusaamista vastaan ja uskotellaan lapsille, että ulkonäkö on sellainen, johon ei saa kiusaamismielessä puuttua. Kaikki ihmiset kelpaavat sellaisina kuin ovat. Suurin kiusaajan inspiraation lähde on nykyäänkin vielä ulkonäkö. Tehokas  on mainio huudahdus: “Läski!”  Siinä meni Liisan ja Matin koulumotivaatio, koko tulevaisuus mennyttä: olet läski.

Toivoton on yritys puuttua tähän ulkonäkökysymykseen työmarkkinoilla. Siellä sitä ei lasketa edes kiusaamiseksi. Lihavat johtajat valitsevat langanlaihoja merkonomityttöjä, jotka pystyvät mainiosti kilpailemaan lihavien kanssa ylennyksestä. Miksiköhän?

Miehillä se pituus ratkaisee, ei naisilla, huutavat naiset kuorossa ihan piruuttaan. Tutkija Petri Böckerman, vanhempi tutkija Kaisa Kauppinen ja turkulainen professori Pekka Räsänen voisivat ottaa onkeensa vanhasta kansanviisaudesta:
 “Kiltit tytöt pääsevät taivaaseen ja tuhmat tytöt pääsevät ihan mihin vaan.”

Kannattaisi ehkä  laajentaa tutkimusta tähän suuntaa muutamin pistokokein?

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, feminismi, mynämäki, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

15 vastausta artikkeliin: Läski on läski vaikka sen voissa paistais! Työpaikat menee langanlaihoille

 1. mm sanoo:

  Oli häkellyttävää huomata maailmalla, että lällättelyn nuotti pysyi samana kielestä toiseen. Thaimaassa se muuttui lällättelystä nännättelyksi. Nän-nän-nän-nän-nää nää. Ulkonäkoarvostelut tehtiin hienovaraisemmin: TÄNÄÄN sulla on kaunis mekko päällä…

  • Meillä taitaa nykyään levitä uusi rasismin muoto: lihavia syrjitään, pilkataan ja pannaan kohta pakkoliikuntahoitoon.

   • Paulina sanoo:

    Yllättävän moni olisi valmis kieltämään lihavuuteen yhdistettyjen sairauksien hoidon verovaroilla! Mutta jostain syystä samaa vaatimusta ei kohdisteta tupakoitsijoihin tai juopottelua harrastaviin.. ;) Kauhistuttaa ajatella maailmaa (=Suomea), jossa vain todistetusti terveellisesti elävällä on oikeus saada ”ilmaista” (hah!) hoitoa..

 2. Paulina sanoo:

  Huono juttu. :( Huono uutinen erityisesti tällaiselle 162 cm ”tumpille”! Hitsit, ei saisi ulkonäkö vaikuttaa työllistymiseen ja palkkaukseen. Miksi me ihmiset olemme niin pinnallisia? Mihin katosi se omassa lapsuudessani peräänkuulutettu & tärkeimpänä pidetty sisäinen kauneus? Joskus tuntuu kuin tämä 2000-luku olisi kauhean raakaa ja kovaa, pinnallistakin aikaa. Omassa lapsuudessani sentään yritettiin vielä kasvattaa ihmisiä vähemmän riippuvaisiksi mammonasta. -No, toisaalta eipä silloin ollutkaan tällaista tavarapaljoutta kuin on nyt.. Mutta silti. Kaipaan idealismia näissä asioissa.

  • Tämmöistä pintaliitoahan tämä maailmanmeno nykyään on. Kauhistuttaa oikein. Kaikkien pitäisi olla kuin yhdestä muotista pyöräytettyja. Olemmekohan me naisetkin kyllä syypäitä siihen, että aina katsotaan vain sitä ulkoista kauneutta? Kai meillä sentään on järkeä päässä?

   Kyllä sitä sisäistä kauneuttakin täytyy vielä olla, sitä täytyy vain hiukan etsiä…

 3. karjalaispoika sanoo:

  Kyllä meissä miehissä on paljon niitä jotka PITÄÄ hieman pyöreämmistä naisista.Kun itse aikoinani otin porukkaa töihin niin en paljon ulkonäköä ajatellut mutta se oli 1980 luvulla,sen jälkeen on ARVOT muuttuneet melkoisesti olen huomioinut.Ei nykyään riitä että on laiha pitää olla karvaton myös.

  • Ehkä tässä kuitenkin järki voittaa kuten entiselle aasillekin kävi. Kauneus on katoavaista, mutta rumuus sen kun lisääntyy. Saattaa tuokin ajatus innostaa jotain oikein ahnetta.

 4. Turkulaine sanoo:

  Samanlaisia olivat aatokset ja mielipiteet sodan aikanakin, jolloin kaikki nuoret naiset olivat langanlaihoja ja ainoastaan vanhat lotat ja ruustinnat olivat lihavia. Luin juuri Suomen Kulttuurirahaston 4.12.1943 pidetystä tillaisuudesta, jossa Tyyne Leiwo-Larsson esitti ajatuksen, että tehtaantyttö ja konttorineiti tittelit pitäisi hävittää. Varoittavana esimerkkinä hän piti nimitystä ”filmidiiva, joka kertoo vain miesten turmeltuneesta mausta. No, turmeltunut ja turmeltunut. Siihen aikaan kenties ajateltiin näin.

 5. karjalaispoika sanoo:

  Ihanaa olla turmeltunut…….

 6. karjalaispoika sanoo:

  Tuhmat pojat saavat fiksuimmat tytöt.Mistähän se johtuu ????????( Itse olen kilttipoika)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s