Maailmanlopun tunnelmissa

lyhty 003Maapallo kuvattuna avaruudesta päin maailmanlopun jälkeen.
*
Ei niin pahaa, etteikö jotain hyvääkin. Otetaan esimerkiksi vaikka tämä mayojen ennustama maailmanloppu, joka tulee tänään perjantaina eli  21.12.2012.Touhukkaat matkailuyrittäjät ovat ryhtyneet tuumasta toimeen ja myyvät erilaisiin bunkkereihin tai muihin säilöihin pääsylippuja. Bisnes on bisnestä, eikä sitä pysäytä maailmanloppukaan!

Mayakansojen muinaisilla asuinalueilla hotellinomistajat ovat tarkistaneet huoneidensa vuokraa  yläkanttiin. Jopa 200 000 matkailijaa on odoteltu muinaiseen mayakaupunkiin Chichen Itzaan. Meksikossa ja Guatemalassa sekä muualla Keski-Amerikassa asuvien mayojen  noin  2 miljoonaa jälkeläistä nauraa partaansa.

Nykyisellä  kommunismista pudistuvalla Venäjällä, jossa kaikki mahdolliset uskonnot, jumalat ja muukin huu-haa ovat suosiossa, tehdään arvokasta ihmiskunnan  pelastustyötä.  Viisaimmat rahamiehet myyvät 750 euron hintaisia lippuja Moskovassa  lähellä Kremliä sijaitsevaan bunkkeriin. Tosin bisnestä hiukan hillitsee presidentti Vladimir Putinin ilmoitus, että maailmanloppu tulee vasta 4,5 miljardin vuoden kuluttua. Silloin Auriko muuttuu valkoiseksi kääpiöksi. Tieto siitä, että valkoinen kääpiö ei  suinkaan  ole  Putin tulossa maailmaa pelastamaan, on rauhoittanut kansalaisia.

Kiinassa on pidätetty 1000 Kaikkivaltiaan Jumalan lahkoon kuuluvaa ihmistä, jotka ovat riehuneet  turuilla ja toreilla, koska ovat sekoittaneet käsitteet kommunistinen puolue ja maailmanloppu. Ranskassa sen sijaa on tarvittu poliiseja estämään  ihmisiä saapumasta Pyreneiden vuoriston pieneen kylään, jossa olisi kartionmuotoinen vuori, joll kiipeämällä voisi maailmanlopusta selvitä hengissä.

Britanniassa kokoonnutaan Stonehengen kiviympyröille ja tuleva maailmanloppu tulkitaan paremminkin uuden aluksi.
Turun telakallakin on maailmanlopun tunnelmat aistittavissa.  Ainakin pääluottamusmies oli juuri äsken television uutisissa  maailmanlopun tunnelmissa kommentoidessaan STX-telakan valtiovallalta saamaa niukkaa tukea.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, Luonnonsuojelu, mynämäki, yhteiskunta, Yrittäminen Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

16 vastausta artikkeliin: Maailmanlopun tunnelmissa

 1. Karjalaispoika sanoo:

  Kumma kun ei KOREA tue Korealaista yritystä (TSX turun telakkaa) Yrittävät käyttää Suomen valtiota hyväkseen.Saarikangas sanoo että emoyhtiö on eri osakeyhtiö ,aina emoyhtiölle maksetaan Konserni avustusta tytäryhtiöiltä.Sitä ei Iso-Masa kertonut TV:ssä.Laivanrakennus on kannattamatonta puuhaa, no valtion avustuksilla saadaan näennäisiä työpaikkoja.

 2. Karjalaispoika sanoo:

  Laivanrakennus niinkuin autojen (henkilöautot) valmistus on tullut tiensä päähän Euroopassa..Ruotsissa on kaikki henkilöauto tehtaat myyty pois ulkolaisille,ja laivoja ei ole tehty vuosikymmeniin. Tosi kapitalistit ei niihin toimialoihin sijoita.Vain valtion avustuksilla voidaan pyörittää kunnes tulee pää vetävän käteen. Suomen ja Ranskan taloudessa on yhtäläisyyksiä muitakin esim.maatalouden älytön tukeminen.

  • Mitenkähän se Vapaavuoren selitysautomaatti tämänkin tukimöhlingin selittää?

   Hyvää Joulua kaikesta huolimatta sinulle Karjalaispoika! Henki tässä vielä pihisee eikä sitä maailmanloppua sitten tullutkaan. Katsotaan televisiosta vaikka Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla -elokuvaa, se tulee näinä aikoina johonkin aikaan. Siinä sitä on mallia ökykapitalistille porvarin oikeista otteista, vaan on tainnut elinkeinoelämän kerma ja nallekarhujen suojelijat jo ottaa oppia.

 3. Aili Nupponen sanoo:

  Kaikesta huolimatta, oikein hyvää ja rauhallista joulua sinulle, Tuula!<33333

 4. lepis sanoo:

  Siis tällä pallolla on hampaat, vai onko tämä sittenkin herneen palko…

  • Veikkaisin kyllä joksikin ulkoavaruuden vinksahtaneiden rahamiesten yrityshautomoksi. Hyviä tuloksia on jo saatu Suomesta ja hallituksen päättäjistä, jotka eivät myöntäneet STX:lle pääomalainaa. Jopa syvästi kokoomukseen päin kumartava Turun Sanomat otsikoi eilisen hallituksen päätöksen tämän aamun lehdessä: ”Hallituksen joululahja STX:lle tyhjää täynnä”. Ehkä toimittaja on saanut idean otsikkoon elinkeinoministerin Jan Vapaavuoren päästä.

 5. Turkulaine sanoo:

  Medialla on aina joku erityinen juttu, joka tehdään tärkeäksi ja kiinnostavaksi, eli että se myy. Nyt oli käsite ”maailmanloppu” tällainen. Ja se todella möi. Peloissaan ihmiset toimivat hamstrasivat elintarpeita ajattelematta sitä kuka niitä sitten maailmanlopun jälkeen söisi.. Maailmanloppu on ollut kiehova aihe aina ja kaikissa kulttuureissa. 1900-luvun alussa pelättiin Halleyn komeetan iskeytyvän maahan. Sen rata oli nimittäin osattu laskea jokseenkin tarkkaan. Silloin pelkoon olikin todella aihetta, sillä jos täämä komeetta olisi osunut maahan, niin sen seuraukset olisivat olleet tuhoisat. Tämä komeetta lähestyy maata aina määrävuosien päästä. Muuten nyt on joku asteroidi
  lähestymässä maata aivan näillä hetkillä. Se on noin 5 kilometriä läpimitaltaan.
  Minulla on sellainen käsitys, että ihminen tuhoaa toiminnallaan itse itsenä. Ilmastomuutos, väestömäärän kasvu ja energian loppuminen johtavat ihmiskunnan tuhoutumiseen. Planeetta Maa kuitenkin jatkaa kulkuaan radalla vielä miljardeja vuosia.

 6. Turkulaine sanoo:

  Mää kirjotan ny oicce sil vanhal Turun kiälel niin gu Mikael Agricolaki olisisiskirjottanu tamperelaisil ja kaikil muilleki ulkomaalaisil,et iocaitzelle ia idze cullengin on hyfwä ia onnelista Joulun Juhla caickesa rauhassa ia sowinos rackahimast toiwotettu.

 7. Karjalaispoika sanoo:

  Katselin Joulurauhan julistusta Suomen Turusta. Luin muuten Suomen teksti TV:stä sivulta 519 kun TV ohjaaja kehoitti paikalle meneviä pukeutumaan värikkäästi.???? Viitaten siihen että ohjelma näytetään ympäri maailmaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s