Palkkapussin Hullut Päivät: isot pojat kahmii lisää ja lisää. Maan isää jo hirvittää!

palkka ja korotukset 003Taisteluun ahneutta vastaan! Presidentti Sauli Niinistö  kääntää selkänsä itsekkyydelle ja ahneudelle. –  Herroille kunnon palkankorotukset. (Ilta-Sanomat 3.1.2013).

*

Presidenttimme Sauli Niinistö haluaa leikata viidenneksen palkkiostaan, siis omasta palkkiostaan, ei kaikkien työssäkäyvien palkoista. Hieno juttu. Mies on ainakin toiminut juuri sen mallin mukaan, mitä esitti uudenvuodenpuheessaan: itsekkyyttä ja ahneutta pitäisi pystyä karsimaan.  Niinistö alkaa omasta itsestään.

Mahtavatko varsinaiset  ahmatit eli nämä suuryhtiöiden napamiehet seurata perässä? Syytä kyllä olisi. Muutama esimerkki:

Koneen Matti Alahuhta saa vuodessa 4 211 369 euroa ja kortusta  4,1 prosenttia, lähes 3,5 miljoonan tuloilla UPM:n Jussi Pesonen saa palkkaansa korotusta 15,6 prosenttia, vaivaisilla 868 522 euron palkoilla sinnitellyt YIT:n Juhani Pitkäkoski nostetaan 39,8 prosentin korotuksella hyvin toimeentulevien ihmisten kadehdittuun kastiin.
Upein korotus on  Konecranesin Pekka Lundmarkilla: 1 318 559 euroa korottuu 104,4 prosentilla. Finairin Mika Vehviläinen saa sen sijaan tyytyä vaivaisen 12,7, prosenttiin vaikka vuosipalkkio ei yllä edes miljoonan, on 807 052 euroa. – Tämmöisiä poika meillä vaan on! Näitä on toki muitakin.

Tuossa hiukan esimakua teille, jotka ehkä jo saitte postissa tämän vuoden verokortin. Nousiko vai laskiko se prosentti, joka merkitsee miinusta palkkaanne  tai eläkkeeseenne?

Niinistö näyttää hienoa esimerkkiä vaikka vuotuinen palkkio (160 000 euroa) on mitätön verrattuna kunnon paksurasvanahkaisen kapitalistin vuotuisiin tuloihin. Presidentin palkkio tosin on verotonta ja hänellä on asuntoetu sekä muitakin etuja.
Yritysjohtajien tulot eivät koskaan heilahtele alaspäin oli yhtiön tulos mikä tahansa. Jos tappiota pukkaa on työtekijöistä apua.  Säästetään työvoimassa ja pannaan osa kilometritehtaalle. Ja yhtiön taseet ovat taas kuntoon.

Osakekurssin nousu tuo automaattisesti lisäyksen yritysjohtajan palkkasummaan, mutta kurssin lasku ei tunnu johtoportaan palkkapussissa ollenkaan. Riski on omistajalla. Hyvin palkatulla yritysjohtajalla sen sijaan on varsinainen suojatyöpaikka: ei mitään riskiä,  päinvastoin, tienaamismahdollisuudet ovat  käsittämättömän suuret!

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

11 vastausta artikkeliin: Palkkapussin Hullut Päivät: isot pojat kahmii lisää ja lisää. Maan isää jo hirvittää!

 1. aimarii sanoo:

  Hirvittämään tässä rupeaa, kun alv:kin nostettiin. Ja vähempi osaisten kukkarossa se pian tuntuu ja lääkkeitä tarvitsevien.

  • Hirvittää, hirvittää. Ja niinpä tuollaiset suuryhtiöiden syöttiläät pitäisi irtisanoa tai nainakinkohtuullistaa heidän työstän saama korvaus. Kyllä tuommoisiin virkoihin on päteviä tulijoita melkoista pienemmilläkin korvauksilla.

 2. Aili Nupponen sanoo:

  Tuolla yksityissektorilla palkat on vielä paljon isommat kuin julkisilla aloilla eli valtiolla ja kunnilla.
  Niinistö ainakin näytti hyvää esimerkkiä, saamme nähdä, seuraavatko muut perässä..;/

  • Kyllä on melko varmaa, etteivät nämä ökypalkkaiset korvaansa lotkauta. Itse asissa ökypalkkaisten verotuksen kiristäminen olisi selvä ratkaisu.

   • Paulina sanoo:

    Mutta oikeasti – mitä ihminen TEKEE noin massiivisilla rahasummilla? Saako siitä edes mitään tyydytystä, kun tietää sen makaavan siellä jossain pankissa? Voin ymmärtää sen, että ihminen on onnellinen, jos hänellä on riittävästi rahaa ruokaan, asumiseen, ja pieniin hupsuihin ostoksiin silloin tällöin, mutta nuo nyt mainitut summat ovat jo järjen vastaisia.

 3. Paulina sanoo:

  Taisi muuten alv iskeä Alkoonkin? Ostin suosikki-valkoviiniäni, ja se tuntui olevan tyyriimpää kuin viime vuonna? Ja ruokakaupoissakin tosiaan on korotuksen tuntua ilmassa. :(

  • Pauliina: eihän normaali ja tervejärkinen ihminen tuollaisilla jättisummilla mitään teekään. tai sitten hänelle käy juuri niin kuin Roope Ankalle (näille ukkeleille on joi käynyt), että rahat on tiukasti rahalkammiossa, yhdestäkään kolikosta ei luovuta, rahoissa on kiva kelliä.

   Se avonlisäveron korotus pitää huolen siitä, että meidän tavallisten tattiaisten palkkoja ja eläkkeitä on jo alennettu.

  • Karjalaispoika sanoo:

   Viini on aina hintansa väärti,ja ainakin minä maksan mielelläni siinä olevan alv:n.

 4. Karjalaispoika sanoo:

  Näkyy mistä puolueesta Sauli on kotoisin,yrittää näillä puheilla estää korkeatuloisten veron korotukset.Vai tarkoittaako hän todella että KAIKKIEN myös heidän jolla on bruttopalkka alle
  2000 euroa pitäis osallistua talkoisiin ?????????

  • Tuskin Sauli sitä tarkoitti, että kaikki palkansaajat palkaan kokoon katsomatta osallistusivat näihin alennustalkoisiin. Mutta se on selvää, että EK ja Häkämies siinä kärjessä yrittää kaupitella tätä sellaisena esimerkkinä palkkamaltista ja vedota ammattiliittoihin nyt ja erityisesti tulevissa palkkaneuotteluissa, että palkkoja mieluummin alennetaan, ei ainakaan koroteta. Ainakin SAK:n puheenjohtaja Lyly on ja STTK:n Mikko Mäenpää puhuvat sen puolesta, että mihinkään alennuksiin ei mennä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s