Ammattiaikoja (Pakinaperjantai 11.1.2013)

kukkia ja laivoja 162Ammattiaikakone.

*

“On jo aika koko kansan puhaltaa yhteen hiileen ja unohtaa katkera omahyväisyys. Poliisitoimen osalta meillä on jo hyviä kokemuksia vapaaehtoistyöstä. Palkattua poliisiahan ei enää tarvita, vapaaehtoiset kodinturvajoukot ovat hoitaneet työnsä selvää jälkeä tehden. Jatkamme samalla hyväksi koetulla linjalla.”  Näin aloittaa uudenvuodenpuheensa maamme kunnioitettu Suuri Johtaja  vuonna 2031.

Kansalaiset aplodeeraavat seisomaan nousten televisioittensa ääressä.

“ Kaikki on mahdollista tässä  yhteiskunnassamme, joka nojaa minun ohjastamaani vapauden kalliiseen aatteeseen ja tiukkaan kansalaistottelevaisuuteen.  Säästösyistä  alamme  tasapuolisuuden nimissä jakaa työntekoa. Otamme käyttöön ammattiajan.”

Kansalaiset nousevat seisomaan ja johtajansa sanoista huumaantuneina saavat puolestaan päissään  monenlaisia visioita. Televisioita kaatuu ja syntyy oikosulkuja.

“Yksinkertaisesti eri ammatit ja ammatissa toimittava aika jaetaan kansalaisten kesken. Vaihtelua työhön saadaan siten, että työtehtävä vaihdetaan pääsääntöisesti maanantaisin. Näin jokainen saa tuntumaa kaikkiin mahdollisiin ammatteihin.”

Televisioon tulee mainoskatko.  

“Säästämme taloutemme kohottamiseen pitkän pennin. Voimme alentaa kaikkien palkkoja tasapuolisesti, koska siirrymme hyvin suunniteltuun tasapalkkaisuuteen. Laskemme keskiarvon palkoista ja teemme muutamat vähennykset ja saamme yhtenäisen matalapalkka-alan. Yli 100 000 vuodessa hankkivia on sen verran vähän, että heitä on turha huomioida. Koulutuskustannuksista säästyy huomattavasti. Jokainen kansalainen voi opiskella vapaaehtoisesti aina iltaisin netistä valtion kotisivuilta muutamia keskeisiä seikkoja  tulevan viikon ammatistaan.”

Eurajoen atomivoimalassa havaitaan ylikuumenemista.

“Ammattialat jaetaan lauantaisin lottoarvonnan yhteydessä. Tosin nyt ei jaeta enää rahaa vaan paljon tärkeämpää eli reipasta yhteishenkeä ja ponnistelua yhteisen hyvän hyväksi. Yhteisessä veneessähän me olemme.”

Ludvig XIV kääntää kylkeään hautahovissaan  ja ilahtuneena   maansa telakkateollisuuden nousukaudesta mutisee unenpöpperössä: “Valtio olen minä.” Kuorsaa tietäessään ajatustensa kantavan jatkossakin hyvää hedelmää.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, ihmiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

16 vastausta artikkeliin: Ammattiaikoja (Pakinaperjantai 11.1.2013)

 1. deme sanoo:

  Näin on, kun on huumaantuneena ja vielä päissään, voi tosiaan saada monenkirjavia visioita. Tai sitten hajottaa – television. Mutta se voi olla hyväkin jos todellisuus muuttuu sellaiseksi ettei sitä selvin päin kestä, ja televivio toistaa vain suuren johtajan visioita.

  • Täytyy olla kuten aina on sanottu: köyhän tulee olla nöyrä tai täytyy ottaa vastaan mitä ylhäältä annetaan.- Onneksi tuo kaikki tapahtuu vasta vuonna 2031 eikä suninkaan 2013.

 2. Uuna sanoo:

  Luojan kiitos olen jo eläkkeellä ja saan nauttia ajastani juuri kuten haluan. Ei silti, olen kyllä ikäni ollut sellainen taivaanrannanmaalari, ettei minusta olisi tuohon vaihtorenkaaseen koskaan ollut. Pärjätty on silti ja luultavasti pienemmin henkisin vaurioin kuin joku toinen oravanpyörässä kipittäjä.

 3. Samat kuviot täällä. Vallan ihmetyttää tämä uusorganisointi ja palkkojen alennusvimma sekä jatkuvan kasvun odostus, ihmisten uupuminen. Eipä kyllä minustakaan olisi tuohon vaihtorenkaaseen. – Kiitos kommentista ja otetaan jatkossakin löysin rantein.

 4. Turkulaine sanoo:

  Rikas tulee aina rikkaammaksi ja se, jolla on valtaa, saa sitä aina enemmän. Ja köyhä tulee aina köyhemmäksi. Näin on aina ollut ja tulee aina olemaan. Näin lausui jo Sinuhe 1300 vuotta ennen ajanlaskumme alkua.

  • Nykyaikana hirvittää tämä kehitys, jossa ihmisellä ei ole mitään arvoa. Hirvittää se, että ihmisistä tulee arkoja hyssyköitä, jotka suostuvat kaikkeen. Hirvittää se, että kunnon vasemmistoa ei enää ole. Demareistakin on tulltu kokoomuksen nuoleskelijoita. ja vasemmitsiliitto on pekkä rakkikoira. Vihreät eivät tiedä mitä oikein ovat ja kristityt saisivat pysyä kokonaan pois politiikasta. Perussuomalaiset tyytyvät uhoamaan.

   • Karjalaispoika sanoo:

    Työttömyys tekee meistä ihmisistä arkoja pelkureita,ei ole valinnanvaraa kun on asuntolainat sun muut.Lakki kourassa on oltava herrojen (työantajien)edessä.Luulen että ihmiset kyllästyvät nykyisiin puolueihin ja alkaa uusi poliittinen liike kuten aikoinaan Puolan laivatelakoilla.Demarit ja Kokoomushan ovat kohta samankaltaisa ohjelmissaan.Vaikka kyllä Euroopan ja USA:n aika on ohi Aasia tulee johtamaan taloudellista kehitystä ja tietenkin rikas Venäjä.

   • Noinhan se menee: pelko meitä hallitsee. Mutta tuossa on myös perää, että nyt on uuden poliittisen liikkeen aika! Ikävä sanoa, mutta demarit ovat pikkukokoomuslaisia.

 5. Aili Nupponen sanoo:

  Paitsi Paavo I. Suuri Lipponen, joka oli vielä oikeistoilaisempi kuin kokoomuslaiset itse!

 6. Turkulaine sanoo:

  Demarit ajaa bemarilla ja ovat yhtä paljon oikeistolaisia kuin kokoomuslaisetkin. Juhana Vartiainen on demari!! Turun Sanomien mukaan Vartiainen on SDP:n talouspoliittisen työryhmän jäsen. Myös Vasemmistoliitto hylkää periaatteensa, sillä näin saa olla hallituksessa. Tulemme näkemään todella mielenkiintoisia aikoja.

  • Jotain rehellistä ja kunnollista nyt koko Suomen kansa odottaa. Eri mieltä me voimme olla monista asioista, mutta tuollainen pimeä touhu ja väärinkäytökset olisi saatava kitkettyä kokonaan pois. Turha haukkua esimerkisi nuorisoa; mistähän sekin on esikuvansa saanut, hyvät herrat ja narrit? Vika on nyt kyllä johdossa ja lähellä oikosulku.

 7. Deme sanoo:

  Minusta ei ole ollenkaan ikävää sanoa demareita pikkukokoomukselaisiksi, päinvastoin kepulaisena oikein nautin sen sanomisesta >:-]

  • Voi Deme, olet niin hurmaava, että sallittakoon sinulle tuo itse asiassa täysin viaton nautinto!
   Ja sitäpaitsi hyvät perusteluthan sinulla on. Ja vaikka oletkin keskustalainen, et ole tyhmä.

 8. Turkulaine sanoo:

  Jatkan vielä vaan ihan lyhyesti. Olen nimittäin sitä mieltä, että Keskustan nykyinen uusi puheenjohtaja on sekä rehellinen että älykäs. Tämän huomaa myöskin kannatuksen nousussa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s