Supin uni (Pakinaperjantai 18.1.2013)

supihattu 004Mynämäessä supihattu korvataan nykyään mielellään susihatulla. ” Se lämmittää päätä vallan mainiosti ja sudet vähenee näin luonnollisella tavalla supikantaa suojellessa”, toteaa tämä mynämäkeläismetsäläinen, raaka mies.

*

Supisuomalainen kansanedustaja nukahti kesken eduskunnan kyselytunnin.
– Nyt se myrkyn lykkäs, olen muuttunut supikoiraksi, kansanedustaja hätäili tarkastellessaan karvaisia käsiään.

– Uskottavuuteni on mennyttä!
Kansanedustajien suojelusenkeli lehahti supikoiran karvaiselle kämmenselälle ja lohdutti:
– Ei mitään hätää , katso peilistä rosvonaamasi, ei sinua kukaan erota muista innovatiivisista roistoista.
Kansanedusta tuosta tokeni heti ja alkoi ajatella positiivisesti nyt saavutettuja etuja.
– Eipä ole eroa juurikaan supikoiran tai susikoiran välillä. Tosin nyt en voi esiintyä sutena lammasten vaatteissa ja lupailla puuta heinää, edustava kansanedusta mietti.  Jatkoi unennäköään muodostaen päässään seuraavan ajatuskettingin:

Jos susia suojellaan,  miksei siis supejakin, siis supisuomalaisia kansanedustajia. Ja kun yleensä työn tulos on kuitenkin  susi  niin auttaisi tämä supimuunnos kansaammekin ajattelemaan hiukan positiivisemmin, kun sanottaisiin, että telakkapäätöksestä tuli supi , eikä puhuttaisi sudesta mitään. Se talousnero tupla-VTT-Vartiasen ehdotuskin pienipalkkaisten palkkojen ja varsinkin sosiaalituvan alentamisesta tuntuisi varsin luontevalta; minkäs se eläin luonnolleen mahtaa, pesee niin että nahka lähtee, jokuhan siinä aina menehtyy, luonnollisesti. Oppisi kansa todellista kilpailuhenkeä ja huomaisi, että eihän se ole keneltäkään pois, jos joku jää joskus  henkiin. Ja leipäsusi olisikin leipäsupi, tai olisiko leipäsushi  näinä monikulttuurisina aikoina.

Ja sitten supisuomalaisen uni muuttui kammottavaksi painajaiseksi. Unessa Davy Crocett ratsastaa pölypilvessä, hyppää ratsunsa selästä juuri supisuomalaisen edessä ja vetää esille  upean, monia otteluita nähneen ja täsmäaseeksi mainitun kuudesti laukeavansa. Supisuomalainen tuijottaa lännenmiehen löyhäpäätä lämmittävää supihattua, erityisesti sen somasti tuulessa lerppuvaa häntää.

Eduskunnassa raikaa hörönauru, kun supisuomalaisen paikalta kajahtaa kuin tykinlaukaus ja mätä haju leviää ympäri istuntosalia. On pidettävä ihan nenästä kiinni.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eduskunta, eläkeläiset, feminismi, Luonnonsuojelu, mynämäki, politiikka, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

12 vastausta artikkeliin: Supin uni (Pakinaperjantai 18.1.2013)

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Eivät ole supihatut enää vuosikymmeniin muotia, mutta 1970-luvulla ne oli kovaa muotia. Ja muutkin turkishatut sen puoleen..;) Nykyäänhän ei oikein voi sellaisista haaveilla, paitsi tekoturkiksista…

  Uskon että mätä haisee eduskunnan istuntosalissa (siis muukin kuin hammasmätä)..:((

  • Minulla on pikkuinen supireunus takkini hupussa. Haaveulen susiturkista, mutta en uskalla sanoa sitä äänen noiden susiensuojelijoiden takia. Tosin minulla ei olisi kyllä rahaakaan sen ostoon.

   Totta, mätää on ja paljon niin eduskunnassa kuin muualla yhteiskunnassa. Liekö täyspäisäkään kaikki virkamiehet ja ylipääjohtajat.

 2. laiskuri sanoo:

  Joo- Mun vaimollakin ol supihattu. Hänen veljensä ampui ja teetätti sen jossain ja antoi lahjaksi. Lämmin oli.

  Eduskunnassa onkin nykyään kaikki läpimättä joten siellä haisee ilman paukutteluakin.

  Hieno ja hauska pakina.

  • Oikea turkis on kaunista. Tietysti oikea villieläinkin on kaunis ja paremmin oikeutettu turkkiinsa kuin tällainen ihminen. On mennyt ihmisiltä luottamus näin johtajiimme. Paraneekohan joskus? Kiva jos tykkäsit pakinasta!

 3. Uuna sanoo:

  Kommentoi paikka on nyt hävinnyt, vahva haju on peittänyt koko laatikon ja näen vain suuremmilla kirjaimilla olevan vastaa-paikan. Voi olla että menee nyt väärään paikkaan, mutta ei kai se haittaa. Eikä minulla paljoa asiaa ole, kunhan kehun että tämä on oikea pakina ja hieno sellainen :-)

 4. Ei mikään ole mennyt väärään paikkaan, täällä se kommentti on ihan oikeassa paikassa. Ja kiitos kehuista, Ne lämmittävät aina.

 5. http://kommintanhua.blogspot.fi sanoo:

  Mainio pakina.
  Siltä näyttää, että joskus kamera on bongannut eduskunnan istuntosalissa nukkuvan edustajan. Luotto on kaikonnut arkadian mäen touhuihin, mutta supihatun pistöäisin mieluusti päähäni, jos semmoisen jostain sopuhinnalla saisin ostaa.

 6. Deme sanoo:

  Mainio pakina. ”Hyvä hyvä”, huudan minä ja taputan karvaisia käsiäni.

 7. Turkulaine sanoo:

  Supisuomalainen on hieman outo sana. Jos joku, joka elää vaikka jossakin pienessä kyläyhteisöss ja hänen sukunsa on elänyt siellä kauan ja kaikki ovat jossain määrin sukulaisia keskenään, niin kai hän on sitten oikea supisuomalainen. Tällaisessa yhteisössä porukka alkaa dementoitumaan ja älykkyysosamäärä laskee. Jos taas perimät ovat hyvin kaukaa, syntyy lahjakkaampia lapsia. Siten esimerkiksi thaimaalaisen ja suomalaisen lapsi on yleenä älykäs. Sattumalla on myöskin oma osuutensa.
  Epäsiveettömyyttä voidaan yleensä pitää normina, mutta tästä poikkeaminen voi olla sekä nautinto että pieni piristysruiske ja jos tästä seuraa vielä vaikka lapsi, niin tämä on ilmeisesti lahjakkaampi kuin vanhempansa.
  Sanonta, että jos jumala antaa viran niin se antaa myös järjen., ei pidä paikkaansa. Joissakin alemmissa viroissa voi opinnot ja kokemus auttaa viran saamisessa, mutta korkeissa viroissa auttaa puolue, hyväveli verkosta ja multa sulle, sulta mulle-systeemi. Jossakin tapauksessa sekin auttaa, että kuuluu samaan ”viides herätyslike”-yhteisöön kuin ministeri ja hänen pappismiehensä.
  Ja tietysti pitää olla silloin ainakin nimellisesti epäsiveetön.

  • Oikein jäin miettimään tuota kirjoittamaasi epäsiveettömyys-sanaa. Sehän tarkoittaa siveellistä. ja sen vastakohta on siveetön. Voi jesta sentään kuinka monimutkainen kieli!

   Eli siis ihmisen pitäsi olla siveä, ei vain teeskennellä sellaista kuten nämä uskovaiset poliitikot tekevät. Eikä järjellä ole juurikaan mitään tekemistä uskonnon, ei tosin aina politiikankaan, kanssa kuten olemme tässä viimeaikoina nähneet. Kuinkahan kauan se Vapaavuori ilkeää naamaansa näyttää televisiossa ja höpistä puutaheinää?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s