Ihmeiden aika ei ole ohi! Vainion liikenne alensi bussilipun hintaa

Kuva

Eläkeläisten yksitysajoneuvot ovat usein kesäterässä.

*

Ihmeiden aika ei ole ohi

Olen kokenut  ihmeen! Maailmankirjat ovat sekaisin. Ihme on tapahtunut! Tätä rataa maailma pelastuu, köyhät nousevat haudoistaan. Rikkaat kulkevat kasvoillaan nyrpeä ilme.  Ihme, suuri ihme!

Ruikutus loppuu nyt. Meitä on armahdettu. Me eläkeläiset  hymyilemme onnesta mykkänä. Kyllä meille nyt riittää kadehtijoita.

Ihme on tämä: Turussa päin toimiva Vainion liikenne on laskenut eläkeläisten kertalipun hintaa! Siis LASKENUT! Kertalippu Mynämäestä Turkuun ja Turusta Mynämäelle maksaa nyt 6, 90, kun se ennen hinnanmuutosta maksoi 7,50.  Ehtona on ainoastaan se,  että ostat sen kertalipun siitä Vainion autosta.

Leikki sikseen: tässä on nyt kilpailussa käytetty varsin ovelaa valttia eli laskettu eläkeläislipun hintaa. Näinkin pieni alennus kyllä takaa sen, että pienituloiset eläkeläiset käyttävät juuri Vainoin bussia!

Ja jos joku jonkun muun bussifirman toimitusjohtaja  nyt alkaa kitistä epärehellisestä kilpailusta, niin sen bussifirman omistaja laskekoon vaikka kaikkien bussejaan käyttävien  lipun hintaa ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Tässä vaan huolettaa se, että kuinka pian joku  kilpailuministerin oikea käsi keksii, että menettely on EU-direktiivien vastaista, perustellen asiaa siten, että tämä on ennen kuulumatonta, että tämä on  rumaa, että tämä vääristää Suomen mainetta ja kilpailukykyä.  Uskottavuus kärsii, hyvinvointiyhteiskunta ajautuu tuhoon.

Ajetaan siis me eläkeläiset hetki  edes bussilla hymy huulilla –  meidän jälkeemme vedenpaisumus!

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): sano suoraan. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

14 vastausta artikkeliin: Ihmeiden aika ei ole ohi! Vainion liikenne alensi bussilipun hintaa

 1. Turkulaine sanoo:

  Vainion liikenne siis laskee eläkeläisten lippujen hintaa. Mahtaako takana olla sen toisen turkulaisen liikennöitsijän halvemmat hinnat. En nyt muista tämän liikennöitsijä nimeä, mutta bussit ovat Onnibusseja. Mutta nämä bussit ajavat Helsinkiin.
  Vainion liikenne joutuu varmasti selittämään päätöstään ja kilpailijat hakevat jostakin joitakin määräyksiä ja ohjeita, jotka kieltävät tällaiset alennukset. Onnibussikaan ei saa pysähtyä tavallisille bussipysäkeille.ja sen täytyy myös muuttaa reittejään.
  Oliko tämä juttu muuten Turun Sanomissa. Luen sen kyllä tarkkaan, mutta en huomannut.

  • Ei tämä ole missään lehdessä ollut,. vaan kysymyksessä on omakohtainen kokemus: viimeksi tullessani bussilla Turusta rahasta kysyi, olenko eläkeläinen. Myönsin kaiken ja silloin sain kuulla uuden lipun hinnan. Tämä hinta on köytössö vain Vainion bussissa sisällä ostetussa lipussa. Näin kai sitten kierretään jotain kilpailusäännöksiä ehkä, mutta hittoako se meille asiakkaille kuuluu, jos saamme lipun halvemmalla. On selvästi kyse kovasta kilpailusta matkustajista. Tuntuu kyllä väärältä se, että tämmöinen alennus kiellettäiisiin, mutta hyvän esimerkin annoit liikennöisijöiden keskinäisestä kateudesta. Kiva seurata, miten tämä asia kenhittyy.

 2. runopasanen sanoo:

  Yleensä bussissa annetaan elakealennus vasta 60 km:sta alkaen. Jos matkustaa 100 km vakiovuorolla (alennus) ja 50 km pikavuorolla (ilman alennusta), niin hinta on melkein sama, pitkästi toistakymmentä euroa. – Ikärajoista tuli mieleen: ihmettelin ja vähän loukkaannuinkin, kun kaupan kassalla eivät kysyneet henkkareita olupulloa ostaessani; siis että kassaneiti surutta teki johtopäätöksensä noin vain, hoh-hoijaa, pitäisiköhän reklamoida asiakaspalvelusta.

  • Sama kokemus minulla kaupan kassalla: olutpullon saa eikä kassa kysy papereita. Pirulauta! Nyt pitäisi perustaa joku yhteinen kansanliike, joka vaatisi tasa-arvoista kohtelua kauppojen kassoilla. Kyllä minä vielä sen ymmärrän, että teittiltä äijänryjiltä ei kuýsytä papereita mutta kun meiltä nuorekkailta naisiltakaan ei kysytä.
   Tämä Vainion bussialennus on erikoistarjous meille hurmaaville eläkeläisille! Nyt kannattaisi muuttaa Mynämäkeen!

 3. Turkulaine sanoo:

  Jos näyttää siltä, että on alle 30-vuotias, niin pitää kaupan kassalla todistaa olevansa 30-vuotias jos aikoo ostaa olutta tai tupakkaa. Tämä on kauppojen tekemä päätös. Laki ei ole muuttunut. Lain mukaan alkoholia ei saa myydä alle 18-vuotiaille. Jos kauppa ei myy olutta esimerkiksi 29-vuotiaalle, niin silloin rikotaan lakia.
  Stokkalla tulee kuittiinkin merkintä siitä, että ikä on tarkistettu, hinta 0 euroa. Muut kaupat eivät tällaista merkintää tee. Minulla on sellainen teoria, että koko tämän touhun perimmäisenä tarkoituksena on saada myös viinit elintarvikekauppoihin.

  • Tämä koko keksintö papereiden näyttämisestä on naurettavaa. Tämä jos mikä on sitä holhousyhteiskuntaa pahimmillaan. Ja kohta ne alkaa ottaa kassalla maksuakin siitä iän tarkistamisesta. Entäpä, jos muutkin ruoka-aineet aletaan luokitella iän mukaan? Maitoa ei myydä yli 30-vuotiaille, ei Ja sitä rataa. Ehkä ratkaisuksi tulee kösivarteen ommeltava nauha , joka osoittaa kunkin ikäryhmän.

 4. http://kommintanhua.blogspot.fi sanoo:

  Kaukana ollaan vielä tässä maassa siitä, että eläkeläiset saisi matkustaa ilmaiseksi, kuten esim Tallinnassa. Bussilipun hinta on täällä sen verran suolainen, ettei juurikaan, jos kaksi samasta perheestä lähtee matkalle, kannata busseja käyttää.
  Laskettelemaan ostaessani lippua kysyttiin papereita, eipä just muulloin, niin ja bussissa ostaessani eläkeläislippua.lippua.

  • Ei taida Suomessa eläkeläinen saada mitään ilmaiseksi. Itse asiassa se normaali alennus matkalippujen hinnoissa on ihan liian pieni samoin kuin muitten lippujen hinnoissa, Ja sitten ihmetellään, että vanhat ihmiset eivät harrasta tai liiku. Milläs liikut!

 5. Turkulaine sanoo:

  Kysyin eilen eräältä nuorelta, jonka tiedän olevan 28-vuotias, että onko hän ostanut olutta. Tämä nuori kertoi, että häneltä oli kysytty kassalla ikäpapereita ja sen jälkeen olutta oli hänelle myyty. En voi ymmärtää mistä tässä on kysymys. Papereita kysytään ja kuitenkin olutta myytiin. Lain mukaan olutta ei saa myydä alle 18-vuotiaalle. 30 vuoden ikä ei tässä merkitse mitään.

  • No, tässä nyt vain halutaan tarkistaa papereista, että ihminen on täyttänyt sen säädetyn 18 vuotta. Paperithan voi kysyä keltä tahansa näytti ihminen minkä ikäiseltä tahansa. Joku viranomainen on vain keksinyt laittaa siihen tuon ikämäärän 30 vuotta, olisihan siinä nyt voinut olla vaikka niin, että paperit on aina tarkistettava, jos myyjä epäilee ostajaa alle 18-vuotiaaksi.

 6. Aili Nupponen sanoo:

  Asiaa kirjoitit, Hymyilevä Tuula!

  Budapestissäkin saa eläkeläinen matkustaa yleisillä kulkuneuvoilla ilmaiseksi, ainakin EU-kansalainen. Suomessa saa, jos saa, matkustaa junalla puolella hinnalla. Lieneekä lentolipuissa enää alennuksia eläkeläisille?

  Pitkistä bussimatkoista sai joskus alennusta, mutta ei nyt sentään puolella hinnalla. Onneksi en niillä paljon matkustelekaan..:)

  • Eli nyt kyllä kannattaisi jonkun kansanedustajan tai eläkeläisjärjestöjen ryhtya ajamaan tätä eläkeläislippuasiaa. EU:ssa on siis maita, joissa eläkeläinen voi käyttää julkisia liikennevälineitä ilmaiseksi. Siihen pitää vedota ja säätää vaikka EU-direktiivi, on niitä hullumpiakin direktiivejä värkätty.

 7. Aili Nupponen sanoo:

  Tähän olisi saatava kaikki eläkeläisjärjestöt puhaltamaan samaan hiileen, jos se sitten onnistaisi, mutta epäilen kovasti. Valtioparka kun on konkurssin partaalla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s