Nyt paavi voi viettää laatuaikaa perheensä kanssa

paavin ero 006Monenlaisia eväitä on ihmiselle kaupan monenlaisten kauppiaitten toimesta.

*

Meidän protestanttien vaistomaisesti karsastama ja outona pitämä paavi jättää  Jumalan  isyysloman sijaisuutensa  täällä maan päällä. Nyt protestanttia pyörryttää, kun mustaa mönjää paljastuu tässä hössäkässä Vatikaanin vuosituhantisista kätköistä: loputtomat lasten hyväksikäyttöskandaalit, rahanpesuepäilyt, naisten pitäminen toisen luokan kansalaisina, kondomikielto, aborttikielto… lista on loputon, jos vilkaisee historiaa: noitarovioita, inkvisitiota, miekkalähetystä, kidutusta, manausta…

Pyörryttää!

Nyt ainakin protestantti uskoo siihen, mitä valtionhoitaja Axel Oxenstjerna sanoi 1500-luvun lopulla pojalleen: “An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.”  Hän tarkoitti maallista valtaa, mutta katolista maailmaa rautaisessa otteessa pitävä paavinkirkko toimii kyllä esimerkillisesti edelleen niin maallisen kuin hengellisen vallan piirissä pienemmällä mahdollisella  järjen määrällä. Viattomat ihmiset uskovat korruptoitunutta, rahaa kahmivaa, manaajiin turvautuvaa, ihmisveren hajua ja valtaa vuosituhansia rakastanutta paavijohtoista kardinaalilaumaa. – Protestanttia pyörryttää!

Ettei nyt menisi kokonaan mustamaalaukseksi, niin mainittakoon yksi valopilkku. Se vilkahti viime viikolla A-studiossa, jossa keskusteli kolme katolisen kirkon jäsentä paavin erosta. Mukana oli myös liberaalia paavia toivova katolinen pappi Giovanni Politi. Siinäpä täyspäiseltä vaikuttava katolinen! Mies, joka selvästikin mielipiteillään järkytti kahta muuta katolista keskustelijaa Miira Kuhlbergia ja teologi Emil Antonia. Kummatkin käännynnäisiä ja ehkä siksi niin innokkaita sokeassa uskossaan: ei aborttia, ei ehkäisyvälineitä, ei homoliittoja. Politi sen sijaan oli järjellisillä linjoilla ja uskoi katolisen kirkonkin voivan muuttua ja siirtyä piirun verran lähemmäksi nykyaikaa.

Nuori mies Emil Anton suorastaan järkytti katsojan jäykkäniskaisella suvaitsemattomuudellaan. Tuntui jopa siltä, että mies nousi sotilassaappaat välkkyen kumpujen yöstä.  Miesraukka kierteli ja kaarteli eikä edes saanut suustaan sanaa pedofiili. Ehkäpä hän ei tuntenut koko käsitettä, eihän katolinen pappiskunta ole moiseen lasten hyväksikäyttöön toki  sortunut.

Reipas katolisuuteen kastettu Roman Schatz  sen sijaan lauantain Ilta-Sanomien kolumnissaan joutuu oikein pidättelemään oksennustaan nykyisen paavin, tämän Jumalan rottweilerin, erosta kirjoittaessaan. Roman kirjoittaa tyylikkään ironisesti:Toivon Benedictukselle kaikkea hyvää. Nauti viimeisistä päivistäsi. Nyt voit vihdoinkin viettää laatuaikaa perheesi parissa.” Irvileuka Jari Tervokin näki  lauantain Uutisvuodossa erossa hyviä puolia: nyt paavilla on enemmän aikaa myös lapsille.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): ihmiset, katolinen kirkko, mynämäki, politiikka, sano suoraan, vanhukset Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

17 vastausta artikkeliin: Nyt paavi voi viettää laatuaikaa perheensä kanssa

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Paavi on ihan oikea perheenisä, sepä virkistävää…:))))

 2. Anna Amnell sanoo:

  Koska katolisella papilla ei ole vaimoa ja lapsia, on suku, perhe laajemmassa mielessä (familia) heille tärkeä. Paavilla on veli.

  Suku on tärkeä myös nunnille. Tapasin kerran Italiassa junamatkalla Riministä Roomaan nunnan, joka toimi kirjallisuuden opettajana roomalaisessa lukiossa. Kesälomalla hän matkusti maaseudulle sukulaisten luo. Sisarten ja veljien lapset olivat hänelle tärkeitä. Keskustelimme latinaksi (hänen hyvä, minun huono), ranskaksi (hänen hyvä, minun huono) ja piirtämällä, ja meillä oli valtavan hauskaa. Junassa oli ryhmä koululaisia, jotka kerääntyivät ympärillemme seuraamaan hassua keskusteluamme.

  Katolisille paavi, papit, munkit ja nunnat ovat hyvin tärkeitä. Pappi on heille kuin isä, niin myös paavi. Siinä mielessä paavi on suuren perheen isä.

  • Joo, ja sukuhan me kaikki ollaan Aatamin ja Eevan kautta. Asioita voi katolisella naiivilla sinisilmäisyydellä vatvoa miten tahansa. Mutta Anna, sinulta jäi ymmärtämättä satiirin ydin. Paavilla tuskin on omaa rakasta vaimoa ja lapsia (mikä sekin oli aiemmin mahdollista) eli rautalangasta vääntämällä: laatuajan viettäminen oman perheen piirissä olisi kai pitänyt tehdä hiukan aikaisemmin.Tosin näinhän käy nykyaikana hyvin monelle muullekin kuin paaville: laatuajan viettämisestä oman perheen kesken uhotaan mutta kuolo korjaa ennen kuin siihen on aikaa. Mutta Tervon huomio siitä, että paavilla on nyt aikaa vielä enemmän lapsille, osui naulan kantaan niin että naiivimpikin sen tajuaa.
   Söpöä on puhella ihan oikean nunnan kanssa niitä näitä. Mitä mieltä nunna oli muuten abortista tai ehkäisystä? Entä homoliitot tai naispappeus? Moni kakku päältä kaunis mutta silkkoa sisältä; mikä erityisihanuus on nunnan elämässä, jalat ristissä voi istua ilman paavin siunaustakin.

 3. Karjalaispoika sanoo:

  Ehkä Paavi haluaa palata juurilleen niinkuin monet meistä kun tulemme vanhoiksi,hänhän kuului
  Hitlerjugend järjestöön aikoinaan.

 4. Turkulaine sanoo:

  Haastateltavina oli kolme katolilaista. Miira Kuhlberg on jokin aika sitten katolilaisuuteen kääntynyt. Siksi on selvää,, että hän on innokas, kuten kaikki käännynnäiset ja pitää paavia jonkinlaisena isähahmona. Emil Anton on nuori ja ilmeisen äärikonservatiivi. En tiedä onko hänkin kääntynyt katoliaisuuteen, mutta varmasti hyvin älykäs. Voin kuvitella, että hänenkaltaisensa tyyppi olisi hyvin voinut olla natsien keskitysleirin päällikkö. Ryhmän kolmas jäsen on varmasti syntyperäinen katolilainen ja liberaali sellainen. Hänen mielestään kirkon pitää muuttua voidakseen palvella tämän päivän ihmisiä. Kirkon asenteet aborttiin, ehkäisyyn ja naispappeuteen eivät ole tätä päivää.Lyhyesti sanoen tämä Giovanni Politi oli ryhmän ainoa järkevä jäsen. Hänen kaltaisiaan liberaalisti ajattelevia jäseniä kirkko tarvitsee pysyäkseen pystyssä.

  • protestanttisessa maassa syntyneenä en voi kuin ihmetellä ihmisten sinisilmäisyytä ja muodikasta intoa liittyä rihkamaa kaupittelevaan katoliseen kirkkoon. varsinkin naiset ovat innokkaita vaikka paavinkirkko ei anna naisihmisille mitään arvoa, selibaatin syömät katoliset papit ovat valmiit hyväksikäyttämään naisparkojen lapsiakin.
   sen sijaan tämä Politi teki suorastaan vaikutuksen, tuntui oikein ihmismäiseltä ja suorastaan ihmisiä rakastavalta pappismieheltä.

 5. Turkulaine sanoo:

  Kirjoitin ihan lyhyesti, koska pelkäsin, ettei pitempi kirjoitus olisi mennyt perille. Mutta nyt muutamia asioita eroavasta paavista. Miira Kuhlbergin mielestä paavi on vanha hyväntahtoinen ja lempeä vanhus. Ulkonäkö pettää. Paavi oli ennen valintaansa Uskonopin kongregaation johtaja. Laitoksen nimi oli aikaisemmin Inkvisitio. Työssään hän oli ankara ja antoi mm määräyksiä siitä miten pedofiliaskandaali piti hoitaa. Hän jatkoi samaa linjaa ollessaan paavina ja siksi hän ei uskalla lähteä Vatikaanista, kuten Hymyilevä totesi, ettei joutuisi syytteeseen eri oikeuksissa. Sillä häntä on vaadittu vastaamaan rikoksistaan useissa oikeuksissa. Paavina hän myös vastusti Vatikaanin II konsiilin päätöksiä, jota olivat hänen mielestään liian liberaaleja. Katolinen kirkko on kuitenkin pahassa kriisissä. Lähes kaikissa Euroopan maissa katolinen kirkko potee pappispulaa ja esim. hautauksissa ei riitä pappeja siunaamaan vainajia.
  Eräs Roomassa asuva katolinen pappi sanoi minulle muutama vuosi sitten näin: Jos helvetti on olemassa, niin se on Vatikaanissa.

 6. paavi on siis säilyttänyt hitlejugendaikaiset oppinsa! Mitenkähän uskonveljet selitävät tämän inkvisiitiomiehen toiminnan pedofiilijutuissa, josta löperyydestä miestä vaaditaan oikeuden eteen?
  Ei ihme, että katolinen kirkko on pahassa kriisissä.
  naurattaa tuo miiran käsitys hyväntahtoisesta, lempeästä vanhuksesta – se hyväntahtoinen, lempeä vanhus, johon hän nyt ilmeisesti sekoittaa paavin, on kyllä nimeltään joulupukki.

 7. aimarii sanoo:

  En katsonut ohjelmaa, enkä tunne katolilaista uskontoa juuri lainkaan, mutta selväksi on tullut, että peräti likaantunut ja ikäviin asioihin sekaantunut on.
  Mitenkä mahtaa olla paavin oman sielun laita. Loppujen lopuksi, miten paljon hänellä on sanan valtaa, eikö kardinaalit päätä melko paljon kirkon asioista ja paavia vedetään kuin pässiä narusta.

 8. jokuhan on sanonut, että helvetti on jo maan päällä, se on vatikaanissa. kyllä paavi on perinteisesti myös poliittinen johtaja, mutta ilmeisesti tämä patavanhoillinen pedofilialle silmänsä sulkenut paavi oli liikaa sille kardinaalijoukollekin.
  Katolinen ystäväni kertoi, että manaus kuuluu osana siihen, mihin katolinen kirkko uskoo. Manausta tapatuu tänäkin päivänä. Vatikaanissa asuu päämanaaja ja suomessakin oli oma manaaja, mutta kuoli viime vuonna. Yleensä manattavaan on mennyt jostain ruumiin aukosta paha henki. Manattavat lienevät tänäkin päivänä enimmäkseen naisia. Jokainen naisen aukko tutkittiin hyvin tarkasti inkvisiton aikana. Ilmeisesti tänäkin päivänä. Tässä mietiskelee, että mistähän aukosta se paholainen oikein pyrkii kiihkeimmin sisään. Siinäpä tarkan tarkastelun paikka selibaattimiehille.

 9. Turkulaine sanoo:

  Vatikaanin päämanaaja kitti eroavaa paavia hyvästä yhteistyöstä. Niinpä niin.. Tämä eroava paavi otti ilmeisesti manaajasysteemin uudelleen käyttöön. Sehän oli keskiajalla inkvisition työtä, jolloin papit tutkivat etenkin naisten aukkoja löytääkseen sen paikan mistä saatana oli mennyt sisälle. En tiedä miten manaajat tänä päivänä työskentelevät, mutta pirullinen, etten sanoisi saatanallinen systeemi.joka tapauksessa.

 10. Turkulaine sanoo:

  Jari Tervon kommentti, että nyt paavilla on enemmän aikaa lapsille, oli mielestäni epäonnistunut. Kun samassa yhteydessä mainitaan sanat katolinen pappi ja lapsi, niin mieleen tulee seuraavaksi sana pedofilia.

  • Varmaankin Tervon lausuma on ironisen miehen ironiaa, eli Tervo tähtäsi juuri tuohon pedofiliaan, vakavalla naamalla esitetty fraasi, jolle nauravat naurismäen aidatkin tietäen katolisen kirkon pedofiliaskandaalit.

 11. Turkulaine sanoo:

  Näin se varmaan olikin. Tervo tähtäsi lausunnollaan juuri tuohon pedofiliaan. Maailmassa on kymmeniä tuhansia ihmisiä, joiden elämän katoliset papit ovat tuhonneet. Ja näitä pappeja on suojeltu ja peitelty. Onko ketään saatu oikeuteen, tuskin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s