Tekopyhille voodoomies Tapani Kinnunen on kauhistus

tapani kinnunen 003Tapni Kinnusen kohta ilmetyvä teos Haitin runot ei kulu kritittyjen käsissä, arvelee Deikirjakaupan tuotepäällikkö.

*

Kyllä turkulaista runoilijaa Tapani Kinnusta nyt naurattaa, ei olisi paremmin voinut sattua: maaliskuussa, siis aivan kohta, ilmestyy hänen runokokoelmansa Haitin runot Savukeitaan kustantamana. Nauruun sellaisen lisäefektin antaa tieto, että kristillinen verkkokirjakauppa Deikauppa.fi on vetänyt kyseisen kirjan pois ennakkomyynnistä eli ei ota listoilleen tätä opusta ollenkaan.

Runoilija on oikeastaan mielissään, sillä tästähän tulee nyt ihan ilmaiseksi ennakkomainosta runokokoelmalle. Kirjakaupan kristillis-siveellisen linjan mukaan taas oikeiden kristittyjen ulottuvilta on  hyvä poistaa kaikki epäilyttävä, vaikka ei itse olisi aineistoon tutustunutkaan.

Ennakkotietojen mukaan Haitin runot -kokoelmassa Kinnunen käsittelee humoristiseen sävyyn mm. voodoota ja inhimillisiä syntejä kuten ryyppäämistä.

Deikaupan myyntipäällikkö Jaakko Kiukkonen tuntee pappenheimiläisensä ja haluaa suojella näitä. Hän sanoo, että Kinnunen kirjoittaa aiheista, jotka eivät ehkä ole heidän asiakaskuntansa suosiossa. Että mistään sensuurista ei ole kyse. Eipä niin,  kyse onkin pikkusieluisuudesta, uskovaisten kaksinaismoraalista ja tekopyhyydestä.

Deikauppa.fi kuuluu lehtitietojen mukaan samaan yritysryppääseen kuin kaupallinen ja kristillinen radiokanava Radio Dei, sen omistaa Kristillinen Medía Oy. Radiokanava suoltaa  Israelissakin  sanomaansa eetteriin. Herra ties millaista kristillistä lahkoa tämäkin joukkio edustaa!

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, kirjat, mynämäki, runoilijat, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

18 vastausta artikkeliin: Tekopyhille voodoomies Tapani Kinnunen on kauhistus

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Radio Dei saa avustusta lähetystyöhön ev.lut. seurakunnilta, myös Tohmajärveltä.
  Ei ole tullut tutustuttua heidän toimintaansa…:/
  Useinhan tällaisten ryhmien toiminta on hmmm hieman yksipuolista.

  • Jaaha, että luterilaisekin ovat touhussa mukana. Minua jotenkin hirvittää se niitten touhuilu siellä Israelissa, ei ne ainakaan siis palestiinalaisia ole puolustamassa… onkohan tuossa mukana ne Israelin ystävät, jonka senkin toiminta epäilyttää…

 2. Turkulaine sanoo:

  Eipä olla turhan vaatimattomia siellä radio deissä. Sehän on suomeksi Jumalan radio. Ovat siis sitä mieltä, että heidän radiossa puhuu itse Jumala.

 3. kirsti sanoo:

  Hei nytpä keksinkin. Minä alan vaatia että skepsis ja vapaa-ajattelijat ym yleishyodylliset yhdistykset alkavat puffata minun pyhiinvaellusaiheista sarjakuvakirjaani. ja samaan hyssyyn vaadin myös, että kaikkien mahdollisten kuppikuntien kirjakauppojen on otettava tuo mainio teokseni listoilleen ja jos he eivät sitä tee julistan heidät ahdasmielisiksi ja kuppikuntaisiksi.

  • luulenpa, että oikeat kirjakaupat yleisesti ottaen eivät ole sitoutuneita mihinkään aatteeseen tai uskonnolliseen käsitykseen ja ovat jo ottaneet kyseisen kirjasi myntilistoilleen. ahdasmielisyyttä osoittaa tämä kyseisen deikaupan kristillinen tapa ennakoida kaikkea mikä huhupuheiden mukaan on erilaista tutustumatta itse omin silmin teokseen. kinnunen tuskin vaatii teostaan millekään kritillisille listoille, päinvastoin on tyytyväinen tuolta kaksinaismoraaliselta hengelliseltä taholta saamastaan ilmaisesta mainoksesta.

 4. Zepa sanoo:

  No heh-heh taas :-D

 5. Paulina sanoo:

  En olisi ihan varma siitä, onko tuo kirja jätetty pois ahdasmielisyyden vuoksi. Uskoisin tuon deikaupan olevan profiloitunut kristillisen kirjallisuuden myyjäksi, joten siinä mielessä sen asiakaskunta ei oikeasti ehkä innostuisi voodoosta ja juomajaisista. Saattoi tuon päätöksen takana olla ihan liiketaloudelliset perusteet. Ei taida runous muutenkaan myydä kauhean hyvin – valitettavasti… :(

  • arvelusi on varmasti ihan oikea, sillä tuon kristilliseen julistuskirjallisuuteen erikoituneen deikaupan myyntiin lähetetään bisneksen tuotepäällikön Jaakko Kiukkosen mukaan automaattisesti suurin osa kotimaisesta runoudesta. Nyt kuitenkin herää kysymys, vedetäänkö automaattisesti kaikki runokirjat myynnistä. Runouden kannalta tietysti on se ja sama, sillä tuskin tuon deikaupan asiakkaista yksikään on kiinnostnut oikeasta kirjallisuudesta, joten siellä ne homehtuisivat rukouskirjojen varjossa hyvät runot. deikauppahan toimii liiketaloudellisin perustein.
   kivaa mainosta tämä pieni kohu on kuitenkin Tapani kinnusen uudelle runokirjalle.

 6. Turkulaine sanoo:

  Kristillinen verkkokauppa veti Tapani Kinnusen runokokoelman myynnistä. Deikauppa fi:n tuotepäällikkö Jaakko Kiukkonen selittää päätöstä sillä, että Kinnunen kirjoittaa aiheista, jotka eivät ehkä ole aivan asiakaskuntamme suosiossa ja lisää, että kysymys ei ole sensuurista.. Tämä Kiukkunen tavallaan määrää mistä heidän asiakaskuntansa pitää ja mistä ei. Hän haluaa myös valvoa mitä hänen asiakaskuntasa saa lukea. Ääriliikkeet ja niiden edustajat ovat aina halunneet valvoa painettua sanaa. Natsit polttivat kirjoja ja katolisella kirkolla oli index-järjestelmä eli kiellettyjen kirjojen luettelo. Sama henki näyttää olevan myös Deikaupassa. Tämä oli kuitenkin hyvää mainontaa tälle runokokoelmalle.

 7. Osallistun mielelläni keskusteluun. Kyseisen kristillisen kaupan verkkosivuille tulee käytännössä kaikki runous myyntiin. ”Haitin runot” ehti olla siellä useita viikkoja ennakkoon (kokoelma ilmestyy vasta maaliskuun puolivälissä) – kirjakauppa koki kiusalliseksi, että sitä oli etukäteen käyty klikkailemassa ja tutkimassa enemmän kuin Jeesus- ja jeesustelu-kirjoja. Sen takia se vedettiin pois. ”Haitin runot” nousi kirjakaupan etukäteen eniten kiinnostusta herättäneiden teosten listalle, verkkokaupan ”näyteikkunaan”. Kyse ei siis ollut Paulinan epäilemistä ”liiketaloudellisista perusteista”. Joku toinen kirjakauppa olisi päinvastoin ollut iloinen teoksen nosteesta ja lisännyt pökköä pesään!

  • Helskutti kun jäi huomaamatta tämä sinun kommenttisi, kone oli merkinnyt sen roskapostiksi ja huomasin sen vasta nyt. Kristillinen kirjakauppa haistakoon sen mikä haisee, Meitä runouden ystäviä on kyllä ja tämä sinun kirjojesi poisveto on ollu mitä parhainta mainosta sinulle! Kaikkea hyvää!!

 8. eMMä sanoo:

  Murheellista, että yhä enemmän ihmiset karsinoituvat samanmielisiin laumoihin kristillisissäkin piireissä; vapaiden suuntien ja luterilaistenkin ryhmien keskuudessa omaksutaan aina enemmän amerikkalaisia fundamentalismioppeja. Onkohan ihmisillä turvallisempi olo, kun on selkeät raamit, joiden sisään maailmankatsomuksensa sovittaa.

 9. luulenpa, että ihmiset tosiaankin tässä nykyajan mylläkässä tuntevat itsensä avuttomiksi eivätkä uskalla edes ajatella omilla aivoillaan vaan hakevat turvaa noista patavanhoillisista uskonnollisista kuvioista ja amerikkalaisista uskonkoohotuksista, kuten sanoitkin. toisaalta ainakin luterilainen kirkko on hädissään siitä, että ihmiset eroavat kirkosta. kirkko ei ole kuitenkaan ollenkaan huolissaan ihmisten hädästä, vaan siitä että kirkollisveron maksajien määrä vähenee. toisekseen kirkkoonkin kuuluvista suurin osa viis veisaa koko uskonnosta. ihmiset höyrähtävät sen sijaan vieläkin vahoillisempiin ja vieläkin järjettömimpiin uskontokuntiin kuten nyt vaikka tähän ortodoksisuuteen tai katoliseen kuvien kumartamiseen. ja islamin oppikin tuntuu olevan leviämässä. ja kaikki pitävät kiinni siitä, että ovat oikeassa ja muut väärässä. naurettavaa.

 10. Zepa sanoo:

  Musta uskonnot on kiinnostavia – kulttuurihistoriana ja sosiologian ja psykologian näkökulmasta. Mutta ei vouhotuksena tai minään, mitä pitäisi ottaa tosissaan. Mielikuvitusolennot on mielikuvitusolentoja, olipa ne haitilaisten tai suomalaisten mielikuvituksessa.

  • Justiinsa samaa mieltä olen. Uskonnollinen vouhotus on sekoittanut monen ihmisen pään. Ja uskonnon vuoksi on vuodatettu verta tuhansia litroja, taikasanoin papit siunaavat aseet vieläkin ja katoliset voitelevat sairaita uskoen ihmeparannukseen. Voi, voi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s