Kyllä kunnon tietokonepeli keskinkertaisen uroksen voittaa. Vai?

pelit 004Teotokonepelien erikoisasiantuntija Ernest W. Adams on antanut sydämensä tietokonepeleille, uskoo kuitenkin naisiinkin, ainakin pelaajina.

*

Tietokonepelien maailmanguru Ernest W. Adams näyttää lehtikuvassa hymyilevältä metsien mieheltä. Tämä söötti metsien mies luennoi äskettäin Turussa . Hän totesi, että tietokonepelit valtaavat kohtsillään koko maailman,  naiset pelavat enemmän kuin teinipojat. Nyt pelien tekijöiden on hyvissä ajoin otettava  huomioon erilaiset kulttuurit ja uskonnot – jos nimittäin tekijät haluavat tehdä peleillään rahaa.

Selvä se, mutta yllätys takametsien naiselle on kyllä tämä keki-ikäisten naisten pelihimo. Tilastojen muukaan tietokonepelien pelaajan keski-ikä on 35 vuotta. Ilmankos en juuri ole nähnyt mummoja pelaamassa tietokonepelejä. Linja-autoaseman peliautomaatit, joista voi voittaa muutaman euron,  ovat mummoille riittäneet. Mutta ilmeisesti ajan kanssa sukankudin vaihtuu johonkin tietokonepeliin.

Ja Adamsin ennustuksen mukaan tämän vuosisadan puolivälissä tietokonepelit ovat vallan toista kuin  räiskintää ja tuhoamista. Adams uskoo tosissaan, että myös vanhukset tulevat rakastumaan tietokonepeleihin. Pelien suunnittelijoiden on siis otettava entistä paremmin huomioon vanhukset. Laitoksissa kököttävillä on  aikaa kiikkustuolissa pelaamiseen.  Ehkä säästötoimia suunnittelevat päättäjät hoksaavat tässä myös oivallisen säästökohteen:  muutama hoitaja voidaan toki  korvata sillä, että lykätään vanhukselle käteen joku hauska peli! Varsinaista aikuisviihdettä siis.

Jo nyt pelejä pelataan kaikkialla maailmassa. Niitä käytetään myös opetuksessa. Adams on varma siitä, että tietokonepelien  tekijät pian sisäistävät sen, että pelejä pelataan muuallakin kuin länsimaissa. Tämä panee pelinsuunnittelijat sopeutumaan muihinkin kuin länsimaisiin villityksiin. Kun esimerkiksi islamilainen maailma ihastuu tietokonepeleihin, on ainakin naispuolisille pelihahmoille pantava vaatteita lisää, tissi ja pylly ei saa vilahdella ollenkaan.

Kun Kiina tulee peliin mukaan, pelien suunnittelijoille riittää töitä! Uusia kuluttajia on suunnaton määrä. Ja 1,2 miljardin Intiassa on nykyisellään  vain alle miljoona tietokonetta,  kännyköitä jo satoja miljoonia, mutta vahinko: suurimalla osalla niitä ei voi vielä pelata. Pelaamisen  hetkikin vielä koittaa. Voi sitä rahantuloa!

Pitäisikö tässä nyt minunkin ruveta tutustumaan tietokonepeleihin, etten olisi vallan äimän käkenä vanhankodissa. Olisin paremminkin angry bird.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, mynämäki, sano suoraan, Voittaminen, yhteiskunta, Yrittäminen Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Kyllä kunnon tietokonepeli keskinkertaisen uroksen voittaa. Vai?

  1. eMMä sanoo:

    Lähde on unohtunut, mutta ilmeisesti nykyiset toimintapelit olisivat vielä kehittävämpiä ikääntyville kuin sudokut ja ristisanat. Niissä joutuu käyttämään hahmotuskykyä moniulotteisimmin. Enpä tiedä onko se parempaa kuin käsitöiden tekeminen. Vähän epäilen, mutta aika näyttää mihin mennään.

    • Vähän tietyst epäilyttää mutta uskon kyllä ihan tältä istumlta, että kyllä ne hakkaavatsudokut ja ristisanat mennen tullen. Opetuksessakin on saatu hyviä kokemuksia. Itse aiassa käsityöt ovat aina olleet jonkinlaisia toimintapelejä: on hahmotettu raitaa ja suunniteltu kavennuksia ja kädet ovat saaneet toimintaa yheistyössä aivojen kanssa. Mutta eipä taida pitää paikkaansa, että tietokonepeli voittaisi iloisen pelehtimisen vähän vaatimattomammankaan uroken kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s