Naistenpäivän missit ja tissit

kanera ja venus 009Kullattu ryysyjen Venus. – Onko ihannoitu menneisyyden nainen nykyään enää edes olemassa, kysyy Michelangelo Pistoletto teoksellaan.
*
Kansainvälinen naistenpäivä luulisi olevan hiukan enemmän kuin missejä ja kauniita tissejä. Jotenkin tuli ankea olo, kun avasin aamun lehden: siinäpä komeili kokosivun juttu jostain kuvankauniista mannekiinista, joka tolkutti, että kauneus ei tee onnelliseksi.

Tämä hurmaava blondi  harrastaa sentään muutakin kuin itsensä ehostamista:  savipatsaiden muotoilua ja taulujen maalaamista, hän  on käynyt yliopistossa taidefilosofian luennoilla. Kokemukset kauneudesta ovat sellaisia, että kadehtijoita löytyy ja yksi jos toinen luulee, että hän on saavuttanut eniten kauneutensa eikä älykkyytensä ansiosta.
Tämä kaunis mannekiini selittää, että monet kauniit ihmiset jäävät kauneutensa vangiksi. Hän kertoo, että kauneus ei ole antanut mitään sellaista, mitä ei kuka tahansa voi saada, esimerkiksi rakkauteen ja onneen ei tarvita hyvää ulkonäköä. Moni ruma nainen tähän kyllä herkästi vastaa, että eivät ne rakkauden ja onnen esteenäkään varmaan ole.

Koko puoli maailmaa pyörii tätä nykyä naiskauneuden ympärillä. Nainen on tuotteistettu, anorektikon naisvartalolla myydään muotia, terveyttä ja autoja. Pärstäkerroin ratkaisee yhä useammin. Se ratkaisee  kevyen musiikin tähdeksi tulemisen, se edistää menestystä politiikassa:  esimerkkinä entinen kulttuuriministerimme Tanja Karpela, jonka ansiot olivat   kauniissa naamassa ja solakassa varressa. Ihmiset äänestivät kaunista ulkonäköä.
Nykyään politiikan naisväen naamat ovatkin  ihan kuvauskelpoisia, etunenässä valtionvarainministerimme Jutta Urpilainen. Tämä nainen tosin omaan kyllä  älynlahjatkin.

Turun Sanomien naistenpäivän eturivin naisia ovat myös rahapussinsa päällä istuvat naiset . Lehtijutussa luetellaan maailman rikkaimpia naisia kuten ihan omilla kyvyillä rikastunut muotisuunnittelija Tory Burch. Hänet kuulemma tunnetaan 200 euron hintaisista ballerinakengistä, joiden päällä on koristeellista ristiä muistuttava metallinpala.  Että semmoisilla ansioilla!
Rikkaat naiset ovat tyylikkäitä ja hyvän näköisiä. Alkupääoman hankkimiseen on yleensä edesauttanut kaunis naamataulu, eikä vanha ja raihnainen rikas aviomies ei ole pitkäikäinen…

Ettei nyt menisi ihan pelkäksi kadehtimiseksi mainittakoon, että Turun Sanomissa on toki ihan asiallinenkin naistenpäiväjuttu otsikolla Lasikattojen särkijät – Naisen yhä edelleen vaikeaa nousta politiikan portaita.
Epäkohtia naisen elämästä löytyy. Miesten tämä maailma vieläkin on. Toimitaan kuitenkin lempeästi mutta napakasti näiden mussukoden kanssa.

Siis hyvää naistenpäivää kaikille!

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, feminismi, ihmiset, mynämäki, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

14 vastausta artikkeliin: Naistenpäivän missit ja tissit

 1. Turkulaine sanoo:

  Suosittelen Eveliina Talvitien kirjaa ”Keitös tyttö kahvia”.

 2. Karjalaispoika sanoo:

  Kyllä suomalaiset naiset kelpaavat ainakin Politiikassa ovat paljon terävämpiä kuin miehet ja heillä on parempi pohjakoulutus ja yleissivistys ja niiden mukana parempi kielitaito.Onhan miehissäkin poikkeuksellisen hyviä kuten Alexander Stubb ja muutamia muitakin.

  • Sitähän minäkin, että naiset pärjäävät politiikassa siinä missä miehetkin ja useimmiten ovat paljon teävämpiäkin kuin miehet kuten sanoit.
   Mikä siinä Stubbissa nyt niin erinomaista on?

 3. Turkulaine sanoo:

  Mikä siinä Stubbissa nyt niin peräti poikkeuksellisen hyvää on. Hän on kielitaitoinen ja urheilullinen, mutta ministerinä mokannut pahan kerran. Kyllä esim. Haglund menee edelle. Hän osaa useampia kieliä ja on vaatimattoman oloinen. Ja arvosteli Soinin käytöstä BBC:n haastattelussa.

 4. Karjalaispoika sanoo:

  Mistä johtuu että suomenruotsalaiset ovat niin hyvin esillä suomessa,politiikassa urheilussa,kulttuurissa jne.Vaikka heitä on vain muistaakseni 5%

 5. Turkulaine sanoo:

  Kai se on vanha traditio. Rkp on myöskin aina hallituksessa. Tuntuu ihan siltä kuin hallitusta ei uskallettaisi muodostaa ilman ruotsalaisia. Antiikin Roomassa jokainen sivistynyt roomalainen puhui kreikkaa. Siitä on joku keksinyt sanonnan, että ”ja jokainen sivistynyt suomalainen puhuu myös ruotsia”. Tähän minä lisään kuitenkin, että ei jokainen, joka puhuu ruotsia ole sivistynyt.

 6. Karjalaispoika sanoo:

  Ei tietenkään jokainen joka puhuu ruotsia ole sivistynyt sen olen huomannut kun olen täällä ruotsissa 49 v asunut.RKP:tä arvostellaan että se haluaa aina olla hallituksessa,mutta luulen että se on sitä (ruotsalaisten)oveluutta jota toiset myös viisaudeksi sanovat”jos on mukana päättämässä niin saa aina myös omia iasioitaan läpi”.Aina on parempi sovitella ja tehdä yhteistyötä kuin riidellä.Me suomenkieliset emme osaa harmitonta ”pikku rupattelua” yhtä hyvin kuin ruotsalaiset ja suomenruotsalaiset.

  • Suomi on niin pieni kieliryhmä, että meidän on pidettävä huolta kielestämme. Monet sukukielemme ovat Venäjän puolella kuolleet. Onneksi Viro tuossa lahden takana elää ja hoitaa kieltään. Miksi kouluissamme ei lueta viroa? Innostaisi varmasti enemmän kuin ruotsi. No, eihän tietty ruotsin osaamisesta mitään haittaakaan ole, vaikka ainakin idempänä Suomessa sen osaaminen tuntuu täysin turhalta. Toisaalta taas minkä tahansa vieraan kielen heikkokin osaaminen on aina rikkaus. Ja onnittelut sinulle karjalaispoika, kun olet kunnolla oppinut ruotsia, mutta et ole unohtanut äidinkieltäsikään.

 7. Turkulaine sanoo:

  Suomen kieli on eräs hienoimmista ja sanarikkaimmista kielistä. Mielestäni Suomessa olisi hyvä osata sekä ruotsia että venäjää. Toukokuussa aloitetaan lähettämään myös venäjänkielisiä uutisia.
  Nyt en muista tulevatko ne radiossa tai televisiossa. Minusta se on hyvä asia.

 8. Venäjän taito olisi tosi tarpellista ainakin itäsessä Suomessa. Venäjänkieliset uutiset ovat myös paikallaan ja tulevaisuudessa monen muunkin kielisiä uutisia tarvittaisiin.

 9. Karjalaispoika sanoo:

  Kyllä nuorisolle pitäisi korostaa Venäjänkielen osaamisen tuomia mahdollisuuksia.Meillä suomalaisilla vaan on jo aikoinaan ollut Propagandan vuoksi vastustus kaikkea venäläistä kohtaan.
  Äitini isä aikoinaan kertoi kuinka venäläiset perusti koulun sinne mistä minäkin olen muuttanut 1944.Mutta ei he pojat halunneet venäjää oppia tämä tapahtui 1800 luvun lopulla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s