Hallituksen uusi säästö- ja kasvupaketti

kasvupakett 003Menee meillä nyt ainakin paremmin kuin Kyproksella!

*

Tässä on vuosikausia jo tiennyt, että tekivätpä päättäjät millaisia paketteja tai  päätöksiä tahansa ne ”edistävät työllisyyttä, saadaan uusia työpaikkoja”. Tosin työttömyys on vain kasvanut. Nyt sitten valtiovallan kehysriihessä on varstoilla puitu ankarasti ja  saatu uusi säästö- ja kasvupaketti. Nyt pojat, nyt luodaan sitten edellytykset uusille työpaikoille ja kasvulle!

Ainakin yritysvero laskee alle Ruotsin tason 24,5 prosentista 20:een ja yrittäjien verotus kevenee. Näin houkutellaan uusia yrittäjiä Suomeen. Kilpailukyvynkin pitäisi nyt nousta, onhan selvää, että yrityksillä on  entistä paremmat mahdollisuudet työllistää ihmisiä.
No, sosiaaliturvaa ei ainakaan vielä leikata.

Ja asuntopoliittisia uudistuksia on myös tehty: kohtuuhintaisia  asuntoja aletaan rakentaa kasvukeskuksiin. Erinomaiselta tuntuu  se, että päätettiin asettaa kaikki rahamiesten osingot verolle eli verovapaista osinkoja ei sitten ilmeisesti enää tässä maassa makseta. Mutta huojennuksia kyllä löytyy – ja ilmeisesti  porsaanreikiä. Jotain todellista saadaan aikaan ilmeisesti myös harmaan talouden kitkemisen saralla: palkanmaksukausittain työntekijätiedot raportoidaan, urakkatietojen raportointitietoja laajennetaan.

Tavallista kansalaista ei sen sijaan  kovasti hellitä: sähkövero ainakin nousee vaikka ei uusia selviä veronkorotuksia yksityiselle tulekaan. Vain paheet kuten makeiset, tupakka ja viina saavat lisäveroa. Pienituloisten työssä käyvien verotus sentään kevenee ja työtulovähennystä  korotetaan.  Tosin  yksityistä koskevat ikävällä tavalla esim. Kela-korvauksien leikkaukset ja valtion sairausvakuutuskorvauksista säästäminen.

Ja mitä kaikkea mahtaakaan tuoda tulessaan tämä Sote-uudistus, joka  etenee yhdessä kuntauudistuksen kanssa.  Terveyspalvelut alkavat kyllä kaikenlaisen  terveydenhoidon Akselien kanssa häpyä taivaan tuuliin: reseptien uusiminen vie jo nyt ainakin Mynämäessä  8 päivää ja  iltapäivystys on siirtynyt Turkuun. Mitenkähän yöllä sairastunut vanhus pääsee Turkuun Karjalan kylän perukoilta, kun omaa autoa ei ole ja taksi maksaa maltaita?

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): mynämäki, politiikka, sano suoraan Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Hallituksen uusi säästö- ja kasvupaketti

  1. Aili Nupponen sanoo:

    Näissä uuistuksissa ei meitä eläkeläisiä paljon ajatella, tai ajatellaan että ’kuolisivatpa nopeammin’..:/

    Mukavaa viikonloppua ja palmusunnuntaita, Tuula.<33333

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s