Aprillia, aprillia!

kevät tulossa 069Kukkokiekuuuuu!

*

Pääsiäisen aikaan lentelevät noidat ilmassa. Lentoaluksena on vanhanaikainen varpuluuta, mukana kissa ja kahvipannu. Nykyaikana pääsiäisnoitia ei näe kuin postikorteissa. Jonkun pelifirman pitäisi kehitellä  angrybirds-tyyppinen  peli, jossa pääsiäismunilla heiteltäisiin luudalla ratsastavia noitia. Johan noitien suosio kasvaisi!

Pääsiäinen on muutenkin outoa aikaa. Pääsiäiskukot munivat, vaikka jo kauan sitten on tieteellisesti todistettu, että kukko ei muni, se on kanan touhuja. Kukkoa tosin tarvitaan. Mutta yksi kukko riittää useammallekin kanalle. Pääsiäistöiden lisäksi kukot harrastava kukkotappeluita ja kiekuvat. Näin ne muistuttavat kovasti ihmismiehiä, jotka myös  pöllyttävät useitakin ihmisnaaraita, tappelevat ja kiekuvat jääkiekko-otteluissa.

Outoa mutta hauskaa pääsiäiskukon munissa on se, että ne ovat suklaata ja sisältävät koottavia pikkuautoja, pupuja tai avaruushärveleitä. Pääsiäiskukon munat voittavat monipuolisuudessaan vapaan kanan ja strutsinkin munat, miehistä puhumattakaan.

Muuta hauskaa pääsiäisessä sitten ei olekaan. Paitsi tänä vuonna aprillipäivä, joka sattuu olemaan tänä toisena pääsiäispäivän. Ilo siitäkin on paljolti mennyt, kun  ei  tule lehteä, että voisi lukea siitä aprillijutun, mennä töllistelemään sitä luvattua ilmaisten viinipullojen jakoa tai muuta hullua, jonka muut ovat luulleet todeksi.

Mitenkähän oli: sattuiko se aprillipäivä olemaan silloinkin, kun levisi huhu, että joku oli noussut kuolleista. Töllistelemään tulleille valkokaapuinen vartiomies olisi sanonut:
Aprillia, aprillia
syö silliä,
juo kuravettä päälle!

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläimet, eläkeläiset, ihmiset, mynämäki, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Aprillia, aprillia!

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Olisivatko nuo kirkkoisät olleet niin katalia, että pääsiäinen sijoitettiin aprillipäivään..:)
  Mutta kun se pääsiäisen sijainti on niin kovin vaihtelevainen..:/
  Antoisaa aprillipäivää sinulle, Tuula.<3333

 2. Zepa sanoo:

  Ei aprillipiloihin tarvi enää lehtiä (tai pelkästään niitä), ajankohdan juttuja on netti pullollaan. Ite olen pongannut parikymmentä ihan edes yrittämättä :-D

  • Niinpä tietysti! Ja paras aprillijuttuhan on se, jonka itse keksii. Mutta kaikkien hauskinta on muistini mukaan se, kun lapset aprillaavat opettajaa. Siis lapsilla on hauskaa, ei tosikko-opella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s