Rupikonna (Pakinaperjantai 19.4.2013)

rupikonna 018Hymyilevä rupikonna on loikannut taiteilijan muotoileman savivadin reunalle.

*

Kevään ensimmäisten merkkien joukkoon kuuluu rupikonna. Emäkonnasta tämä luontokappale eroaa ainoastaan siinä, että sen tekemät konnuudet ovat pienempiä kuin emäkonnan aiheuttamat. Esimerkiksi ministeriemme pikku konnuudet kuuluvat rupikonnan erikoisosaamisalueeseen.

Malliesimerkkinä pienestä mutta merkittävästä rupikonnuudesta ovat vihreiden lahkon viimeaikaiset konnuudet, josta Heidi Hautalan konnuus pimeän talouden saralla edustaa rupikonnutta tyypillisimmillään. Konnuus on niin pientä, että siitä  jää vain ruvet. Ne tosin ryvettävät. Ville Niinistökin on saanut  jo keväistä ruvetusta.

Emäkonnien lahko on valtava. Emäkonnia suojaa niiden taito piiloutua erilaisten tytäryhtiöiden viidakkoon tai harjoittaa taitavaa verosuunnittelua. Erilaiset säätiöt esimerkiksi ovat ihanteellisia kutupaikkoja emäkonnille unohtamatta tietenkään  vapaan markkinatalouden monia luonnikkaita mahdollisuuksia. Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä Bensowin lastenkotisäätiön hallituksen jäsenten ja toiminnanjohtajan emäkonnuus rahavirtojen ohjauksessa .

Eurooppalaisen emäkonnuuden johtomiehenä pidetään ehdottomasti herra  Silvio Berlusconia. Emäkonnia vilisee EU-alueella varsinkin pankkien uumenissa.  Kyproksen pankkilaitos on uppoamassa, kun emäkonnien laumat jättävät sen. Mafiamiesten lisäksi emäkonnien mainetta ovat niittäneet paikallisen ortodoksisen kirkon pyhät isät. Uskottavuutta omalle kirkolliselle mafialleen on sen sijaan yrittänyt tuoda uusi katolinen  paavi Fransiscus  nuoleskelemalla vankilavierailullaan pikkukonnien ja jopa naisten jalkoja.

Keväällä heräävät rupikonnat sen sijaan tyytyvät ministerien lailla pikkujuttuihin. Rupikonnat aiheuttavat keväisin pikkulapsille ikäviä  onnettomuuksia. Uteliaat pikkupojat kaatuilevat ja lyövät polvensa kiviin sorkkiessaan tienvarsien ojia, joissa konnat kurnuttavat ja harjoittavat intiimipuuhia. Viattoman lapsen polvesta alkaa vuotaa verta, mutta onneksi  ruhjeen suojaksi alkaa kasvaa nopeasti rupi. Rupipolvisista lapsista sitten kevään ja kesän tulon oikein havaitseekin.

Rupikonnat ovat siis ajanlaskun kannalta varsin hyödyllisiä.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläimet, eläkeläiset, ihmiset, mynämäki, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Rupikonna (Pakinaperjantai 19.4.2013)

  1. Aili Nupponen sanoo:

    Konnia on varmaan aika paljon liikkeellä, joko suurempia tai pienempiä..:)))
    Rupikonnillekin suotakoon kevään ja kesän onni.<3333

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s