Vappuhauskaa: Akseli, Bonk-taiteen helmi!

vanhaa romua 013Perusturvakuntayhtymä Akselin konkreettinen toimimattomuusmalli.

*

Mynämäessä on nyt noustu vallan taiteelliselle tasolle. On nimittäin saatu aikaan  mainio havaintoesitys niinkin käsittämättömästä luomuksesta kuin sosiaalijaperusterveydenhoidonkuntayhtymä Alselista.  Tämä ruostuneesta rautapellistä muotoiltu teos muistuttaa hämmästyttävässä määrin Bonk-taiteen toimimattomuudessaan parhaimpia teoksia.

Akseli-mallikappale on juuri sitä mitä Alwar Gullichsen on Bonk-taiteessaan korostanut: mitä monimutkaisemmalta ja hienommalta näyttävä laite tai järjestelmä, sitä varmemmin se ei toimi.

Tiivistetyn selvityksen Akselista antaa Tuntemattomassa sotilaassa tutuksi tullut sotiemme veteraani, nyttemmin jo kuollut vänrikki Koskela:

“Syö rautaa ja paskantaa kettinkiä!”

Hyvää Vappua!

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, kritiikki, mynämäki, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

14 vastausta artikkeliin: Vappuhauskaa: Akseli, Bonk-taiteen helmi!

 1. aimarii sanoo:

  On kyllä ihme juttu, että sote runnotaan toimimattomana läpi. Mitä mahtaa siitä seurata? Tämän päivän politiikka vie meitä, kun pässiä narussa. Järjen äätä, ammatti-ihmisten ääntä ei haluta kuulla.
  Muuten- nyt hävettää, asuin noin 40 vuotta Ugissa, enkä päässyt Sorvakon Bonkia lähemmäksi, kuin pihaan. Olis pitänyt, mutta kun…

  • Tuntuu siltä, että tämän päivän poliitikot vain politikoivat mutta eivät hoida meidä raukkojen yhteisiä asioita, joka sentään on poliitikon tehtävä. Puoluepolitiikkka ja korkeiden virkojen hamuamista sekä suoranaisia väärinkäytöksiä koko homma nykyisellään. Luottamus on mennyt! Kansa on jo reagoinut: kokoomus on menettänyt suurimman puolueen asemansa ja keskustan kannatus noussut räjähdysmäisesti, protesti ja kyllästyminen nykysieen meininkiin näkyy myös persujen kannatuksen kasvussa.
   Tosiaankin: järjen ääntä ja ammatti-ihmisiä ei kuunnella! Onkohan konkurssi uhkaamassa koko valtiota, kun tehdään tämmöisiä päätöksiä, joiden tarkoituksena on vain säästäminen, ihmisistä viis.

   Älä välitä: usein käy niin, että se mikä on oikein lähellä, jääkin vallan vieraaksi ja näkemättä. Pariisissakin on kuulemma ihmisiä, jotka eivät ole koskaan nähneet muuta kuin kuvassa Eiffeltornin!

 2. Aili Nupponen sanoo:

  Akselin morsian meidän Helli, kuoli ja haudattiin, eikä sitä kukaan enää kaipaa..:/
  Olisi joutanut kuolla jo paljon aiemmin tai parempi ettei sitä koskaan olisi perustettukaan…
  Meillä oli tosi hyvä oman kunnan tuottamat terveydenhoito- ja sosiaalipalvelut, mutta ne romutettiin turhien (muka) säästöjen toivossa; kävi juuri päinvastoin!

  Hyvää ja kaunista Vappua sinulle toivotan, Tuula.<33333

  • Hyvä tietää, ettei tuommoinen väkinsin väännettyja hankala toimintamalli ole kuolematon. Rahaahan siinä palaa kyllä mukavasti, kun väännetään asiaa sinne tänne. Mutta ainakin siellä päin siis on järki voittanut. Hyvä!

   Hyvää vappua sinnekin!

 3. Karjalaispoika sanoo:

  Antti Ahlströmmin luomalla perinnöllä niitä Bonkleikkejä leikitään.Oletteko muuten kuulleet miten Antin omaisuuden kasvu sai alkunsa,minä olen.Se on se tavallinen tarina…tuttu jo Raamatusta ”jolla vähän otetaan sekin pois ja annetaan sille jolla paljon on”menikö se niin?????

 4. Turkulaine sanoo:

  Lounaissuomeen saatiin kaunis, aurinkoinen vappusää. Nuoriso pääsi picnikille Vartiovuoren puistoon. Eilen illalla suomenkieliset ylioppilaat juhlivat Taidemuseon mäellä tuhatmäärin ja ruotsinkieliset painoivat valkolakit päähän Vartiovuoren mäellä. Siellä laulettiin myös serenadi nuorelle neidolle, joka on aina joku 2-3-vuotias tyttö isänsä sylissä. Kaunis ja lämmin päivä enteilee kesän tuloa. Iloitkaamme siitä.

 5. Turkulaine sanoo:

  Sana akseli tuo minulle, 1920-luvulla syntynelle synkkiä asioita. Akseli oli Italian ja Saksan välinen sopimus. Puhuttiin akselivalloista ja se merkitsi fasismia ja natsismia. Ja tälle terveydenhoitoyhtymälle Akselille Bonk-ilmiö ja -taide on hyvä vertaus. Hieno nimi, mutta tyhjää täynnä. Ja hyväpalkkaisia johtajia.

 6. Karjalaispoika sanoo:

  Ja kuten sota-ajan laulussa YLPEÄNÄ laulettiin ”Suomi on akselin päässä se mutteri”.Mutta akseli katkes ja mutteri murtui.

  • Näin saisi käydä tälle terveysakselillekin! Pääsisi joskus kansalainen lääkäriinkin ja saisi reseptinsä säällisessä ajassa uusituksi..

   • Paulina sanoo:

    Vaan minullapa on kerrottavaa! Soitin eilen Akseliin, ja sain jopa elävän ihmisen kiinni! Tämä on aika harvinaista & erittäin hämmästyttävää! Lisäksi sain jopa tarvitsemani lähetteet verikokeisiin! Minusta tämä on aivan merkillistä, hyvä etten mennyt mykäksi telefuu-uunissa (onneksi en mennyt!;)), kun näin sutjakkaasti asia hoitui. Tietysti se olisi ollut sitten eri asia, jos olisi täytynyt lääkärinaikaa saada.. ;) Olisi voinut jäädä tulos toisenlaiseksi, hehe.

   • Loistavaa, Pauliina, loistavaa! Sinä olet siis niin hyvä ihminen, että Akselikin nöyrtyy sinun edessäsi! Jospa se siitä hiukan notkistuisi vuosien mittaan palvelemaan kaikkia ihmisolentoja..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s