Vanhempainliitto ulkona kuin lintulauta

turusta juri ja muuta kivaa 037*

Turunkin  katukuvaan on viime päivinä ilmestynyt suuria tauluja, joissa kehotetaan vanhempia antamaan alaikäisille lapsilleen ulkonaliikkumiskielto!  Television aamulähetyksessä vanhempainliiton toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila puhui kampanjan puolesta kuin paraskin helppoheikki.

Vaikka tarkoitus on hyvä eli lapsen varjelemien väkivallalta ja huumeita, ulkonaliikkumiskielto nostattaa kyllä karvat pystyyn  kaikilta nuorilta suojeltavilta. Aikuinen puistelee päätään ja miettii vakavasti, että kumpikohan tässä nyt on  pihalle, vanhempainliitto toiminnanjohtajineen vai lapset.

Tällainen sota-ajat mieleen tuova ulkonaliikkumiskielto ei taatusti aja haluttua päämäärää. Aikuiset  nauravat tekijöiden naiiviutta, joku  vanhempi  sodan ajat elänyt saattaa jopa pelästyä.
Kyllä useimmat vanhemmat tänäkin päivänä pitävät huolta lastensa kotiintuloajoista. Ja ne perheet, joissa sitä ei tehdä, eivät  miksikään muutu tämän viestin luettuaankaan.

Jos lapsista halutaan välittää ja korjata kotien tilannetta, sitä ei tehdä tällaisilla  propagandatauluilla. Vanhemmat ovat nykyään lujilla, kiireessä lapsille ei jää aikaa. Työttömyys lisää välinpitämättömyyttä ja tuo toivottomuutta, kaikki kallistuu, rahat eivät riitä, kasvata tässä nyt.
Lyhytnäköisiä säästöjä on tehty ja tehdään, kun säästökohteina ovat koulut, iltapäiväkerhot, nuorten kokoontumistilat ja harrastusmahdollisuudet. Monelle tutummaksi tulee katu kuin koti.

Suurin osa nuorista on kuitenkin  kunnollisia ja tunnollisia. On ihmisoikeuksien loukkaamista, jos nuoret eivät saa liikkua vapaasti, oli vaikka keskiyö.
Tuommoisilla mainoksilla lisätään vain vanhempien pelkoa ja  herkkien äitien hysteriaa.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, mynämäki, nuoret, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Vanhempainliitto ulkona kuin lintulauta

 1. Karjalaispoika sanoo:

  Kaupunki autioksi,myös meiltä eläkeläisiltä pitäis kieltää liikkuminen.Ja ministeri Räsänen vois palauttaa kieltolain.21-60 vuotiaat jotka käyvät töissä sais liikkua vapaasti,ja työttömät jos ovat menossa Työkkäriin.

  • Hienoa! On tosiaankin ikävä katsella ihmispaljoutta kaduilla. Sellaisia turhan takia liikkuvia siellä on suurin osa. Nämä ehdottomasti pois kaduilta. Työssä käyviäkin on kohta niin vähän, että ne eivät tosiaankaan häiritse katurauhaa. Sen sijaan työttömien laumat pitäisi ohjata kulkemaan maan alle rakennettaviin tunneleihin pois silmistä. Me eläkeläiset voismme kuitenkin saada yhden busilipun kuussa haluaamme kohteeseen. Älä nyt ihmeessä sitä Räsäskää yllytä!

 2. Aili Nupponen sanoo:

  Asiat olisi kovin helppoja, jos ne kieltotauluilla ratkaistaisiin..:/
  Tuolle linjalle kun lähtee, kieltotauluja on pian joka paikassa!
  Mukavaa viikonloppua, Tuula.<33333

  • Kyllä se vanhempainliitton on tosiaankin aikaansa jäljessä ja pahasti, jos se uskoo tuollaisilla kielloilla saavansa jotain aikaan. kaikenalaisia yhdistyksiä sitä maa päällään kantaa! Ja taitaa saadan valtionapuakin. Ja rahat sitten hassataan tuommisiin jonnin joutavaan.

 3. Turkulaine sanoo:

  Mikä on tämä vanheimpainliitto = pahkasikain liitto ja mistä se saa rahaa ja paljonko. Ja kuka on tämä Tuomas Kurttila. Teologi hän ainakin on. Tämä liiton tekemän tempaus herättää momia kysymyksiä. Mikä on kaiken tarkoitus, mihin tällaisilla kielloilla pyritään. Ne ovat lainvastaisia ja jopa perustuslain vastaisia. Tällaiseen toimintaan pitäisi viranomaisten puuttua.

  • Eiköhän ainakin valtio tue sen toimintaa. Tämä Tuomas Kurttila vaikutti puheripulin vaivaamalta ja omahyväiseltä pölvästiltä ollessaan muutama päivä sitten aamu-tv:ssa haastateltavana. Jos teologi on niin olisi pysynyt siellä kirkossaan mummojne parissa.

 4. Karjalaispoika sanoo:

  Yritn Googlesta löytää Tuomas Kurttilan taustoja.Jotenkin vaikuttaa että jäljet johtavat määrättyyn suuntaan.

 5. Turkulaine sanoo:

  Olen Karjalaispojan kanssa samaa mieltä siitä, että tämän Tuomas Kurttilan jäljet johtavat tiettyyn suuntaan. Tuossa kuvassa oli pala Turkua. Siinä on raitiovaunu, joka ei enää kulje ja sen takana minulle tuttu rakennus, joka rakennettiin keisarin käskystä parhaalla paikalle. Engel sen piirsi ja sanottiin, että venäläinen varuskunta maksoi sen, mutta kyllä minä luulen, että sen maksoi keisari Nikolai I. Hänhän maksoi myöskin Helsingin Nikolainkirkon eli nykyisen Tuomiokirkon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s