Touko Mettinen (Pakinaperjantai 24.5.2013)

mehiläinen ja koski 006</
Touko Mettinen työn touhussa

Kukat ja mehiläiset – tuoteryppään vastaava suunnittelija Touko Mettinen on lueskellut huolestuneena ylikansallisen konsernissa tuloslaskelmia. Ei hyvältä näytä. Nytkö se ennustettu alamäki on alkanut?
Tilannetta on tosin yritetty jo jonkin aikaa parantaa mm. jakamalla joka kotiin monivärikuvin somistettua mainoslehtistä “Miten lennellä kukasta kukkaan.”

Myös kirkon rippikoululaisille suunnattuun seksiopetukseen on saatu ympättyä mukaan kyseinen tiedotuslehtinen. Tosin teini-ikäiset ovat nauraneet mahansa kipeiksi tälle Aatamin aikaiselle kukka- ja mehiläiseksin opetuksille.

Takapakista huolimatta Touko Mettinen on toiveikas: kukasta kukkaan liitely on inhimillistä ja hauskaa ja tuottaa siinä sivussa elämän eliksiiriä eli hunajaa. Nyt varsinaisen liitelykauden alettua taloudellinen tuloskin saattaa kiivetä jopa huippulukemiin. Lopullinen katastrofi on estettävä.
“Namia”, sanovat lähes kaikki mehiläistuotteisiin tutustuneet. Tosin kännyköitä näppäilevät pukumiehet nyrpistelevät nenäänsä, sanovat että kädet vaan tahmaantuvat inhottavasti. Tosimiehet pelaavat raakaa peliä ja rikastuvat. Muutos on saatava aikaan heidänkin mielenlaatuunsa.

Ihmiskunnan olisi havaittava talvivaarojen keskellä vesien pilaantuessa ja myrkkyjen tappaessa kasvien pölyttäjät, mistä tässä elämässä on oikein kysymys, kuka täällä pallosellamme elämää ylläpitää. Vastaus on yksinkertainen: Touko Mettinen ja koko mettiskonserni, jossa tiedetään hunajan salat ja hunajan ihmeitä tekevä voima.
“Elämää ja erotiikka ihminen tarvitsee, sitä kaikkea edustaa hunaja”, lopettaa Touko Mettinen esitelmänsä maailman terveysjärjestön WHO:n keväisessä kansainvälisessä konferenssissa ja surisi avoimesta ikkunasta kesäniitylle, liiteli kukasta kukkaan hymyssä suin siitepölyssä päin.

Sitäpaitsi toukomettinen ei ole mehiläinen ollenkaan vaan kyyhkysen vanha nimitys. Näin valheellinen maailma on.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläimet, eläkeläiset, ihmiset, Luonnonsuojelu, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s