Kreikkalainen tragedia

kirkon vaiheilla 043Köyhän on oltava nöyrä!

*

On tämä markkinatalous vaan metka juttu! Suoranainen ihme! Miten yleensä maallisella järjellä on ymmärrettävissä, että ne, joilla ei ole mitään, maksavat kaiken sen minkä ne, joilla on kaikkea ovat velkaantuneet  riskisijoituksissaan. Nämä samat, jotka ovat lisänneet kotimaansa työttömyyttä ja saaneet tuotantonsa kukoistamaan siirtäessään sen maihin, joissa käytetään halpaa lapsityövoimaa eikä ole ammattiyhdistyksiä riesana  ja kaiken kukkuraksi köyhältä ukrainalaiselta kopioidaan taulukin kankaaseen, jota myydään kotimaisena design-tuotteena? Köyhältä viedään sen sijaan tuhkatkin pesästä.

Tässä sliipatussa kapitalismissa kaikki on mahdollista! Malliesimerkkinä vanhan kulttuurin jalostama maa, Kreikka. Kreikkalaiset laivanvarustajat ovat varustaneet itsensä sellaisilla laeilla, että veroja ei makseta, maksumiehinä on demokraattisesti koko kansa eli käytännössä köyhät. Tosi demokraattista, sillä jos köyhiltä otetaan vielä vähän lisää, se ei tunnu missään, koska köyhät ovat jo tottuneet olemaan köyhiä, sanoo kreikkalainen laivanvarustaja TV1:n eilisessä Ulkolinja-ohjelmassa Veroja köyhille.

Hyvin on päätelty. Suomalainen  sanoo tuohon vaan sen, että siinäpä voi käydä juuri niin kuin kävi mustalaisen hevoselle: juuri kun se oppi olemaan syömättä se otti ja kuoli. Kreikassa on  käymässä juuri noin. Vai onko helppo tulla toimeen 400 eurolla kuussa, kun siitä vielä maksaa  150 euron sähkölaskun, polttoaine on kallistunut niin, että talo jää lämmittämättä, asukkaat lähtevät kuka minnekin. Lapset etsivät jo ruokaa roskatynnyreistä.

Samalla rikkaat kreikkalaiset, joita totisesti siellä on hämärillä liiketoimilla  rikastuneita muitakin kuin laivanvarustajia,  asustavat ökyhuviloissaan eivätkä maksa kiinteistöveroa ollenkaan. Lait ovat sellaiset, että ne sallivat sen, eikä lakeja toki voi muuttaa. Tai sitten käytetään keinoa  nimeltä lahjukset. Ikivanha konsti mutta käyttökelpoinen. Kreikka on korruption mallimaa, ja  ortodoksinen kirkko sen mannekiinina  yksi suurimmista maanomistajia ja sikarikas.

Tämä omistava luokka on luonut maahan vuosien saatossa järjestelmän-  tosiaankin vapaan markkinatalouden – jossa kuitteja ei juurikaan ole annettu enempää takseissa kuin suuremmissakaan kaupoissa. Nyt sitten eläkeläisten ja muiden pienituloisten  pitäisi suoriutua niistä veloista, joita järjestelmä on vuosien mittaan tuottanut. Ei tarvita taloustieteilijää sanomaan, että tehtävä on mahdoton.

Nyt Kreikan pääministeri Antonis Samaras on parhaillaan Suomessa ja puhelee niitä näitä pääministeri Jyrki Kataisen kanssa Kreikan tilanteesta. Ole Jyrki tarkkana, muista  vanha sanonta: “Kun sanot kreikkalaiselle neuvottelijalle  päivää, laske heti sen  jälkeen sormesi.”

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, ihmiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Kreikkalainen tragedia

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Itse ovat kreikkalaiset soppansa keittäneet, vaan aikovat sen nyt köyhille ja muille hyväuskoisille syöttää!!!

  Onko tämä sitä suurta hellenististä sivistystä?
  Kiitos postauksesta, Tuula!

  ♥♥

  • Ihmettelen vaan kuinka rahalla on taivaallinen voima ja sokeuttava vaikutus. Laivanvarustajat saisivat nyt hädän hetkellä tulla pelastamaan maa pulasta. Mutta turha toivo. Sellaista se on isänmaallisuus – ja se kuuluisa kreikkalinen sivistys.

 2. Turkulaine sanoo:

  Antiikin Kreikassa syntyi demokratia. Nyt Kreikka on rahan- ja vallanhimon raatelema maa. Esimerkki äärikapitalismista. Kreikan ortodoksikirkko on suunnattoman rikas, se on suurin maaomistaja ja sillä on kiinteistöjä paljon. Mutta se ei auta kadulta ruokaa etsiviä köyhiä ja nälkäisiä eurollakaan. Valtio maksaa pappien ja piispojen palkat, mutta silti he vaativat kaikista toimtuksista maksun. Papin säkki on pohjaton, Kreikassakin.

  • Kaikkein ensimmäisenä pitäisi panna ne laivanvarustajat maksamaan veroja samoin muut tosi rikkaat, jotka osaavat taidon kiertää veroja ja asuvat loistohuviloissaan maksamatta penniäkään kiinteistöveroa. Korrupio on vanhaa perua. Tällä menolla tavalliset kreikkaliset kuolevat nälkään. Ja ortodoksikirkko siunaa kaiken!

 3. Turkulaine sanoo:

  Ad kalendas graecos, näin oli antiikin Roomassa tapana sanoa kun tarkoitettiin, että joku asia ei tapahdu koskaan. Se tarkoitti, että se tapahtuu sitten kun kreikkalainen maksaa velkansa. Heillä oli siis jo silloin näin huono maine. Sanottiin, että ensimmäisenä tämän toteaman lausui itse keisari Augustus, jota pidettiin oikeana sanaseppona.

 4. Seppo sanoo:

  Suunnitelmatalous se vasta metka onkin. Eerokin kävi täällä Turussa parjaamassa markkinavoimia, vaikka eikös Suomikin mennyt EMUun mukaan ihan omasta tahdosta .

  Halusivat ulkoistaa rahapolitiikan.

  Muutamat väittää, että ei se mitään markkinataloutta ole, vaan pyramidihuijaus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s