Pikavippien edusmies puhuu omiin pusseihinsa

vippimies 008
Nalle-karhukin näyttää peräpeilinsä pikavippiyritysten edusmiehelle, yhteen- ja vähennyslaskuun hyvin perehtyneelle Kari Kuusistolle.

*

Kysymys: Voiko mies, joka ihailee Margaret Thatcheria olla läpeensä paha?
Vastaus: Jos on kyse pikavippifirmojen suojeluspyhimyksestä vastaus on aivan hilkulla oleva Kyllä.

Kysymys: Mitä pahaa pikavippifirmojen suojeluspyhimyksessä on?
Vastaus: Pyhimys on itse asiassa pelkkä ahne liikemies, joka osaa selittää mustan valkoiseksi.

Kysymys: Onko hän köyhien vippaajien suojelija?
Vastaus: Itse asiassa vain paavi voittaa rahan ahneudessa, tekopyhyydessä ja selitystaidossa tämä pikavippipyhimyksen.

Tarkkaavainen lukija hoksaa hyvinkin pian, että keksityllä pikavippifirmojen suojeluspyhimyksellä tässä ikään kuin osoitellaan pikavippiyritysten edusmieheen. Sormi osoittaa Pienlainausyhdistyksen toimitusjohtajaan Kari Kuusistoon, joka nyt kun vippifirmoja on pantu hiukan kuriin ja herran nuhteeseen, on jäänyt peräti työttömäksi.

Tämän päivän TS:ssa on miehen haastattelu, jota lukiessa näkee punaista. Hyvin mies osaa puhua selvän riiston puolesta, ei näe mitään outo siinä, että vippien korkoprosentti on 50 ja vieläkin enemmän kivuten satojen, jopa tuhannen prosentin todelliseen vuosikorkoon. Erityisesti miestä risoo se, että kansanedustajamme ovat osoittaneet yksimielisyyttä ja selvää järkeä kieltämällä taivaita hipovat korot; kesäkuun alussa tuli voimaan 50 prosentin korkokatto.

Mies vähättelee velkakierteeseen joutuneiden vippaajien määrää, yrittää jopa moitiskella oikeiden pankkien toimintaa. Kuitenkin esimerkiksi Nallea voi pitää pehmoleluna , jos vertaa perinteistä pankkitoimintaa vippifirmojen raakaan koronkiskontaan.

Vippikassamies voivottelee vippifirmojen rahankeruun lopettamista. Mies ihmettelee suu ammollaan sitä, että kansanedustajat ovat olleet yksimielisiä suitsiessaan tätä arveluttavaa toiminta. Siitä kansalaiset sen sijaan antavat kiitosta edustajillemme. Ylimääräiset aplodit saa Sampsa Kataja, joka olisi ollut valmis kieltämään koko pikavippitoiminnan.

Tulipa taas kerran todettua, että vapaan markkinatalouden nimissä saa vapaasti keinoja kaihtamatta täyttää oman kukkaronsa vuositolkulla ennen kuin toiminalle saadaan vähänkin tolkulliset rajat.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta, Yrittäminen Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Pikavippien edusmies puhuu omiin pusseihinsa

  1. Aili Nupponen sanoo:

    …siis ihan ’rehellistä’ rosvousta;/
    Ainakin tämä asia oli pieni plussa eduskunnan päätöksiin!
    Riemuisaa juhannusta, Tuula!

    ♥♥

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s