Hullunmyllyssä

kirkon vaiheilla 024Tietoverkoissa on aina mustia aukkoja, joista uteliaat voivat urkkia tärkeitä ja salaisia tietoja.

*

Jyvien puolen laarista  löytyy yksi jyvä. Mutta sitäkin eksoottisempi.
1. Äitiyspakkaus  kuninkaallisille
Suomen Kela on lahjoittanut Englannin Williamille ja Catherinelle suomalaisen äitiyspakkauksen. Oi kuin  suloista! Mikä ihastuttava idea, että köyhille perheille  hiukan avustusta! Söpöjä potkuhousuja vaaville  ja ehkäisyvälineita Williamille. Catherine on kyllä ihmeissään, mitä kaikella vauvaan liittyvällä tavaralla oikein  tekee, ehkä lahjoittaa koko roskan sitä tarvitsevalle.

Akanat-laarissa  on kaksi melkoista torajyvää.
1. Tietojen urkinta.
Mitä nyt tehdä tälle Yhdysvaltain salaisuuksia urkkineelle Edward Snowdenille, jota Yhdysvallat syyttää vakoilusta. Ei raukka taida turvapaikkaa löytää. Vladimir Putin ystävällisesti avustaa miestä mäessä. Ehkä siitä jotakin hyötyen. Suomalaiset puolestaan tyrmäävät turvapaikkahakemuksen oitis. Onhan nyt selvää, että Nato-into-optio miehille tulisi suru puseroon, jos optio heiltä riistettäisiin. Näinhän voisi käydä, mikäli Snowdenille turvapaikka löytyisi.

Amerikkalaisten virallisen vakoilutahon EU:n salaisuuksien vakoilusta on  pahoillaan puolestaan  EU:n oikeusministeri Vivianne Reding. Hän sanoo, että tällä meiningillä Yhdysvaltain ja EU:n vapaakauppasopimus on kovasti varassa.

Suomalaiset voivat sen sijaan olla huoleta: salaisuutemme ovat kyllä jo valuneet Yhdysvaltain tiedustelupalvelun haltuun, koska valtaosa suomalaisten viestinnästä kulkee Twitterin, Facebookin ja Hotmailin kautta. Luottamus Yhdysvaltoihin on kyllä mennyt sen siliän tien kaikilta muilta paitsi Nato-optio-esitaistelija  Aleksander Stubbilta.

2. Nimellä kutsuminen
Älyttömyyden älyttömyys on Lounais-Suomessa pähkäilty määräys, että lääkärin vastaanotolle ei saa kutsua potilasta nimellä ovelta huutaen. Tämä kuulemma loukkaa potilaan tietosuojaa ja on siis lainvastainen  HÄH? Pitääkö mahdollisesti tekstiviestillä kysyä nimea? No, asiasta on jo Ben Zyskowicz tehnyt  eduskuntakyselyn. Hän ei suostu uskomaan, että määräys perustuu terveeseen järkeen.

Turussa olen jo käytäntöön törmännyt. Silmälääkärin vastaanotolle jonottaessani jouduin täyttämään kaavakkeen, jossa nimelläni vahvistin suostumukseni siihen, että lääkäri voi kutsua minut oveltaan  nimelläni. Mitä ajan ja paperin tuhlausta!

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eduskunta, eläkeläiset, EU, ihmiset, Mediamaailma, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Hullunmyllyssä

 1. Turkulaine sanoo:

  1. Kelassa heräsi pelko, että Englannin kuninkaallisilla ei ole äitiyspakkausta ja niin tämä puute saatiin korjatuksi. Nyt saa syntyvä lapsi vaatteita päälleen. Kyllä Kela hoitaa!!
  2. Kun rikollinen paljastuu, niin se tekee paljastajasta rikollisen. Näin toimii mm helvetin enkelit ja usa..Meillä kaikki ministerit vaikenivat Snowdenin tapauksesta, paitsi kehitysministeri ja hän sai presidentiltä haukut. Stubb puolestaan sanoi, että usa:n arvot ovat meidänkin arvoja. Tähän voin vaan sanoa, että eivät totisesti ole.

  • Alkakohan Kela nyt myydä niitä äitiyspakkauksiaan muualla maailmaan, kun tämä yksi sai kuulemma kovasti huomiota osakseen?

   Mitähän ne USA:n arvot oikein ovat? Ovatko ne noita rahankalastusarvoja, epätasoarvoa, syrjintää, riistoa ja sodankäyntiä? Stubb on hyvä puhumaan mutta puhuu puuta heinää.

 2. Turkulaine sanoo:

  En voi kirjoittaa pitkää juttua, sillä se häipyy jostakin syystä taivaan tuuliin. Yhdysvallat on maa, joka pitää kidutuskeskuksia ja jonka vankilat ovat helvettejä maan päällä. Sellissä voi olla yli 20 vankia, lähes kaikki mustia ja niissä vallitsee vahvimma laki. Vangit hakkaavat ja pahoinpitelevät toisiaan. Maassa on voimassa kuolemanrangaistus ja vankeutta voidaan tuomita sadoiksi vuosiksi, siis täysin hullua. Maa hyökkäsi toiseen valtioon täysin valheellisin perustein. Maassa ei ollut ydinaseita. Sen naapurimaalla ydinaseita on, mutta sinne ei hyökätä. Maa harjoittaa massiivista vakoilua. Sen miehittämättömät lennokit surmaavat päivittäin kymmeniä viattomia. Öuetteloa voisi jatkaa. Ja jonkun mielestä tällaisen maan arvot ovat myöskin meidän arvoja.
  Kokoomusnuorilla oli muuten eilen vapaa. ja pyhäpäivä. Olihan se usa:n kansallispäivä.

 3. Turkulaine sanoo:

  En tiedä ollaanko muualla niin hulluja, että pitää antaa kirjallinen suostumus siihen, että lääkäri saa kutsua nimeltä. Ei se Turussakaan ihan joka paikassa ole käytössä, sillä se turkulainen terveyskeskus, jonka tunnen, ei vaadi mitään kirjallista lupaa. Ben Zyskowicz pitää tätä täysin hulluna. Pienellä paikkakunnalla kaikki tuntevat toisensa ja juttelevat sairauksistaan ihan vapaasti odottaessaan lääkäriin pääsyä. Ja suuremmissa paikoissa ptilaat tuskin nostavat edes katsettaan lukiessaan kolmen vuoden vanhoja lehtiä odotushuoneessa. Eivätkä lääkärit huutele esimerkiksi näin, että ”no niin, nyt on luuvalovirtasen vuoro”.

  • Totta totisesti hulluuden huippua tuo nimen salassapito. Ja viisaasti tekevät ne tervesykeskukset ja ykstyislääkärit jotka moisesta määräyksestä viisveisaavat. Kyllähän tuommoinen säädös nyt kumoutuu ihan itsestään. Naurunalaiseksi tulee koko suomalainen terveydenhoito, jos tuommoisia noudatetaan. Uskon, että Pulssin suostumuksen pyytäminen potilaalta on hätävarjelun liiottelua tai sitten pelkkää piruilua tämmäisen salassapitomääräyksen antajaa kohtaan. Vitsi tästä varmasti väännetään vielä pitkään!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s