Extraterrestrial

kukkia ja ötökkä 021

Maata lähinnä olevasta Alfa Kentaurin tähtijärjestelmästä eksoplaneetta Gliese 581 c:ltä saapunut humanoidi toi tutkimusmatkaltaan mukanaan merkillisen kotilon. Sen sisällä oli ikään kuin säilöttynä suuri määrä pienen pieniä palleroita. Niiden käyttötarkoitusta alettiin tutkia.
– Jotain elämää niissä on, mutta mitään hyötyä niistä ei ole, totesivat tiedemiehet.

Kotilon löytänyt humanoidi sen sijaan muistaa selvästi, miltä punaisena lainehtiva unikkopelto näytti. Haaveilee siitä iltaisin, ei tohdi kertoa kenellekään, eihän kukaan uskoisi. Ei ole olemassa kuin yksi ja sama Kentaurin tähtijärjestelmän väri. Harmaa riittää meille.  Maan matosten lailla ei pidä uneksia, nähdä olematonta, tuntea ikään kuin lämpöä.

Humanoidi huokasi sydäntäsärkevästi, itkeä tirautti, hymyili sitten ja katsoi ikkunastaan: näki pihassaan punaisena lainehtivan unikkopellon.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, mynämäki, novellit, runoilijat Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Extraterrestrial

  1. Turkulaine sanoo:

    Oliko se varmasti Alfa Kentaurin Gliese 581 C. Minusta tuntuu siltä kuin se olisi ollut 583C. Mutta tämä on harhaoppia Raamatun mukaan.Tällaista harhaoppia oli jo keskiajalla ja pyhä kirkko yritti kitkeä sitä pois. Niinpa Giornado Bruno, joka uskalsi väittää, että elämää on muuallakin, poltettiin elävältä Roomassa Jumalan kunniaksi. Mutta, mutta. Jospa se on sittenkin totta ja tämä humanoidi
    toi maasta unikon kodan.. Hän kylvi siinä olevat siemenet ja haaveili saada samanlaisen kauniin unikkomaiseman myös omaan Alfa Kentauri Glieseen. Sitä me emme koskaan saa tietää.

    • Niinpä, me ihmiset pidämme oikeana ainoastaan sitä mihin olemme tottuneet tai mikä näkyy omasta ikkunasta. Harvinainen tuo humanoidi, joka osasi arvostaa unikoita, alkoi nähdä ihan uutta. Uskoi muitakin värejä olevan kuin harmaa. Taisi olla joku taiteilijahumanoidi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s