Yksityisyyden kynnyksellä! Kansainvälisyys valtaa Mynämäen! Oletko valmis?

laurin markkinat 2013 055Tämä taidokas puupino kuuluu osana kansainväliseen taideprojektiin, joka nähdään keskiviikkona Kulmalan talon kieppeillä. Mynä-grillillä kuuma makkara voi mennä väärää kurkkuun vesiselvältäkin.

*
Keskiviikkona  14.8.  kello 16.00 alkaen  Mynämäen keskustassa vanhan Kulmalan talon tienoilla  kulttuuri tunkee vaikka väkisin mynämäkeläiseen sielunmaisemaan. Silloin perinneihminen voi kaula ja nenä pitkänä ihmetellä mitä pitää sisällään kansainvälinen taideprojekti nimeltä  Yksityisyyden kynnyksellä. Miten taideprojekti etenee, saako tulta vai saako tulta ja tulikiveä?

Keskiviikkona kuusi taiteilijaa  – kolme saksalaista, yksi tanskalainen ja kaksi suomalaista – rakentavat kansanvälistä  ystävyyttä taiteen keinoin.  Se taidokas puupino, jota moni on ihmetellyt ja jota joku keskikaljahuuruissaan on jopa paheksunut Mynä-grillillä makkaraa haukatessaan, saa silloin myös taidetulkinnan. Ei häkelly makkaranpurija enää, ei valu ihmetyksestä sinappi rinnuksille!

K-kauppaan köpötelleet mummot ja vaarit ovat ihmetelleet maanantaiaamusta lähtien sinne tänne liimattuja julisteita, joissa ilmoitetaan  uudesta neliömetrin suuruisesta Arcadian valtiosta, joka sijaitsee jossain ryteikössä Turun ja Mynämäen välimaastossa. Ei hätää: se edustaa kansainvälistä taideprojektia! Eikä mynämäkeläisten tarvitse ollenkaan pelätä, että terveyspalveluja kehitettäessä lääkärin vastaanotot siirtyisivät nyt Arcadian valtioon. Arcadia  alue on varattu pelkästään taiteelle, vaikka saattaahan siellä kivutkin hellittää taiteen parantavasta voimasta.

Arcadian valtion syntymistä ei siis tarvitse hätkähtää, sen syntyminen on saksalaisissa luovissa käsissä,  toteuttajana Peter Kees. Mukana on kaikkiaan kuusi (6) taiteilijaa: 3 saksalaista, 1 tanskalainen ja 2 suomalaista.

Näin hauskaa taide voi olla!

Siis keskiviikkona  kello 16..00 Kulmalan talon kieppeillä.

itsenäinen arcadia 008

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, ihmiset, mynämäki, taide, yhteiskunta Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

7 vastausta artikkeliin: Yksityisyyden kynnyksellä! Kansainvälisyys valtaa Mynämäen! Oletko valmis?

 1. Karjalaispoika sanoo:

  Arcadian valtio on ainakin Mietoisten Meripäässä Kuustoon johtavan tien varressa, Lintulavan vieressä.Neliömetrin suuruinen Valtio,pystyisköhän Suomen puolustusvoimat valtaamaan sen takaisin???

 2. Aili Nupponen sanoo:

  Puupinot tuntuvat olevan erityisen taiteellisia, Karjalainenkin järjesti oikein lukijaäänestyksen, mikä pino oli kaikista kaunein:)

  Neliömetrin suuruinen valtio? Sehän on pienempi kuin Vatikaani tai joku muu lilliputtivaltio:D
  Tosin – sehän on vain leikkivaltio!

  ☺☻☺

 3. Nyt minäkyllä ihmettelen mihin Ailin kommentti on hävinnyt. Tuolta ”Ohjaamonpuolelta se näkyy, mutta kun painan hakua se ei tähän ilmesty.

  Aili on huolestunut valtion pienuudesta, että se on vielä pienempi kuin Vatikaani. Nyt sitten hakaan paavi pienuudessä.

 4. Turkulaine sanoo:

  Hej ”karjalaispoika,” hur i helvete Du vet att ”Arcadia” ligger i Mietois. Du bor i Stockholm eller hur?
  Har Du varit där?
  Ja sitten niistä miosta pienistä valtioista. Vaikka ovat pieniä, niin niillä on paljon rahaa ja siis valtaa. Vatikaani on pieni, mutta silläpä vasta on valtaa, sillä sillä on miljoonia uskollisia alamaisia. Jos helvetti on olemassa, niin se on Vatikaanissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s