Kylmä kala

taiteiden yö ja tori 036

Kalakauppias  oli laittanut raidallisen markiisin kalatiskin suojaksi. Varjossa oli viileää.  Jäämurskan päällä köllötteli kaksi kuollutta kalaa. Maha oli viilletty auki ja suolet heitetty pellolle.

Kalat nukkuivat silmät auki. Kumarruin katsomaan lähempää. Toinen kaloista ikään kuin iski silmää. Vilkaisin ympärilleni ja katsoin uudestaan. Toden totta: kala hymyili vinosti, pirullisesti. Kas, kun ei näyttänyt kieltään.

Melkein työnsin nenäni kalatiskin suojaavaan lasiin ja näin kalassa jotain tuttua. “Saakelin kuha, sinä hullu, sikamainen itsekäs ääliö”, ajattelin, kun äkisti tunnistin sen  tuosta  hymystä.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläimet, ihmissuhteet, mynämäki, novellit Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Kylmä kala

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Kalan kuuluukin olla kylmä: kylmä kuin kala:DD
  Vasta paistettuna se voi olla lämmin…☺

  Kaunista ja lämmintä viikkoa, Tuula!♥

 2. Turkulaine sanoo:

  Kala, iktys oli kristittyjen ensimmäinen symbali, siis ennen ristiä. Ensimmäiset kristityt piirsivät esimerkiksi katakombien seiniin kalan kuvia. Tätä kalan kuvaa näkee nykyisin liikenteessä joidenkin autojen takalaseissa tai jossakin rekisterikilven lähellä.. Minäkin tiedän yhden auton jossa on tämä kalan kuva. Kreikan kala on iktys ja ne kirjaimet voi merkitä sanoja iesous khristos
  theou hyios soter.eli Jeesus Kristus Jumalan poika vapahtaja? Mahtoiko mennä oikein.

  • Hyvä Åke! Vanhan kreikan kalaa tarkoittava sana on ΙΧΘΥΣ / iktys ja kirjainten mukaan jeesus kristus Jumalan poika pelastaja/ Ιησους Χριστος Θεου Υιος Σωτηρας. Ihan oikein siis meni, laitoin vain kreikkalaiset kirjaimet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s