Perustulon puolesta

perustulon puolest 005Leo Lindstedtin kolumin kannattaa lukea aamun (21.8.) Turun Sanomista.
*
Leo Lindstedtin kirjoittama  Lukijan kolumni aamun Turun Sanomissa innoitti teekemään muutamia kysymyksiä niille, jotka eivät ymmärrä perustulon tärkeyttä ja sen tuomaa perustasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta.  Yksi ainoa kysymys riittää, kysymys Miksi?

*

Miksi juuri keskituloiset, sellaiset puurtajat, onnellisen perheen tiilitalossa asuvat alemman portaan virkamiehet ja muut siihen verrattavat siistiä sisätyötä tekevät ovat kaikkein eniten perustuloa vastaa?

– No, hampaat irvessä olemme puurtaneet.

Miksi ?

– Koska jokainen on oman onnensa seppä!

Miksi?

– Koska kaikki olemme samassa veneessä!

Miksi?

– Koska  rakennamme onnellista yhteiskuntaa ja tulevaisuutta! Suomi on oikeus ja hyvinvointivaltio!

Miksi?

– Koska jokaisen on tultava toimeen omillaan. Tehtävä työtä  vaikka ilman palkkaa. Se piristää ja nostaa mielialaal.  Otettava vastaan mitä työtä millä palkalla tahansa, jotta työpaikat lisääntyisivät ja kilpailukykymme kasvaisi.  Köyhän on oltava nöyrä, ilmaiseksi ei saa mitään.

Miksi?

– Persruvella  tässä on itse kukin puurtanut. Tuollaisia laiskoja vapaamatkustajia ei tarvita!

Miksi?

– Sulla saakelin luuseri ei ole siis mitään motivaatiota yhteiskunnan rakentamiseen!

Miksihän?

– Minä sulle kansalaistulon näytän, hus,hus ! Kas,  tuossa sulle kansalaispalkkaa! (pyllistää).

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Perustulon puolesta

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Juuri noinhan se ajatusketju menee;/
  Me olemme niitää vapaamatkustajia, kun emme käy töissä! Veroja kyllä maksetaan, se mikä jaksetaan;)

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Surkeinta tässä on se, että monet työttömät tai köyhät ja sairaat eivat jaksa ajaa omia asioitaan. Ihmiset passivoituvat. Taatusti tämä köyhyys myös lisää viinanjuontia, sairauksia ja kaikenlaisia rötöksiä. Lain kunnioitus heikkenee, koska moni ajattelee, että mitäs tällä nyt on väliä, mitäs minulla yleensäkään on mitään merkitystä tässä maailmassa. Masennus ainakin lisääntyy. – Ei ollenkan hyvä suunta. Kouluissa lasten käytöshäiriöt lisääntyvät vuosi vuodelta ja syy on juuri tässä kurjistumisessa.

 2. Hirlii sanoo:

  Jouko Kajanoja kertoo perustulo.org -sivuilla olevassa videossa, että 70% suomalaisista voittaisi ja noin 30% häviäisi, ja hekin hyvin vähän, jos perustulo toteuttaisiin sen mallin mukaisesti mitä hän esittää. Eikä se olisi mikään talouskatastrofi, yhteinen ja kaikkia koskeva sosiaaliturva vain järjesteltäisiin uudella tavalla.

  Kuulun sukupolveen jonka on ollut jätettävä varmat työpaikat, ja työelämä on muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikana niin hurjaksi, että perustulo parantaisi useimpien elämäntilannetta.

  Se on valhe, että työttömyysturva olisi vastikkeeton etuus. Vastikkeellisuus tarkoittaa sitä, että on tehtävä jotain saadakseen jotain. Keskusteluissa unohtuu, jostain kummasta syystä se, että työtön on veronmaksaja. Vero on kovin mitä on: työmarkkinatuesta (noin 600 euroa) maksetaan 20%:n tulovero. Mikäli työmarkkinatuella elävä menee töihin, veroprosentti satunnaisista työntuloista voi nousta jopa 90% iin.

  Työttömysetuudet eivät noin vain putoa tilille vaan niitä on haettava, anottava. Työmarkkinatuki on harkinnanvarainen etuus, alle 55-vuotiailla. Se tarkoittaa sitä, että se harkitaan ”siellä jossain” ja se voidaan myös evätä. Etenkin ellei sitoudu ties-mihin-kummaan jolla ei ole mitään tekemistä sen ”yleishyödyllisen yhteiskunnallisen toiminnan” kanssa, jota etenkin oikeistoon kallellaan olevat vaativat mielellään. Heidänkö perseitä työttömän pitäisi mennä pyyhkimään tai haravoimaan heidän pihojaan tai ylläpitämään yhdenlaista uusavuttomuutta, ihan ilmaiseksi ja ilman palkkaa?

  Kannattaa lukea myös Rosa Meriläisen kolumni: http://www.hs.fi/elama/K%C3%B6yhien+kyykytt%C3%A4minen+kiinnostaa+hyv%C3%A4osaisia/a1376961944784

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Kiitos tietopaketista! Tuota jumalatonta anomista ja hakemista ovat monet heikossa asemassa olevat valittaneet. Koko tässä nykysessä touhussa ei tunnu olevan tolkun tolkkua. Ihan kuin ihmisiä tahallaan haluttaisiin nöyryyttää. Ja tuo ”yleishyödyllinen yhteiskunnallinen toiminta” on kyllä hulluuden huippua!
   Täytyypä lukea tuo Rosa Meriläisen kolumni.

   Kyllä tässä osalta ihmisiä menee usko ja toivo ja rakkaus sekä ihmisarvo..

 3. Paulina sanoo:

  Minäkin kannatan perustuloa, tai kansalaispalkkaa. Kyse ei ole pelkästään rahasta, vaan myös itsetunnosta: kenenkään ihmisen ei pitäisi joutua tuntemaan itseään huonommaksi siksi, että on vailla työtä. Sehän on nykyisin niin yleistäkin. Lisäksi vastustan ankarasti sitä, että ihmiset pakotetaan mihin tahansa pellenhommiin vastineeksi työttömyyskorvauksesta. Kuulin juuri aika järkyttävän jutun, kuusikymppinen mies pakotetaan lastentarhaan työhön. Pakko on mennä, kun muuten iskee karenssi. Mitä tällainen ihminen, jolla ei ole alan koulutusta, työkokemusta, tai edes KIINNOSTUSTA alalle, voi antaa ”työssään”? On järjetöntä kiusata ihmistä vain kiusaamisen vuoksi. Joku perustulo, tai kansalaispalkka olisi saatava. Ihan kansalaisten mielenterveyden vuoksi, jos ei muuten.

  • Paulina sanoo:

   Lisään vielä tämän verran, että tämä kertomani tapaus huipentui siihen, että tämän miehen on ostettava uusia vaatteita (!) ja alettava suosia erilaista partatyyliä! Kaikki siis ”työn” vuoksi, josta ei saa palkkaa! Pakkotyön, siis. Kuinka ihmisellä on varaa tällaiseen, alkaa ostella vaatteita jne.? Ja milloin on muuttunut hyväksyttäväksi puuttua ihmisen ulkomuotoon, jos kuitenkin on siisti ja kunnollinen muuten?

   Milloinkohan pakkotyöhön joutuvalta vaaditaan esimerkiksi 20 kilon laihdutusta ennen työtä? Jos et pysty, niin karenssi pystyyn vaan. Ja naiset voisi pakottaa vaikkapa värjäämään tukkansa, jos ei väri miellytä pakkotyön vastaanottajaa.. :(

   Tällaista on Suomessa Herran vuonna 2013. :(

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Jokainen järjellinen ihminen ajattelee juuri noin kuin sanot tuossa ensimmäisessä kommentissasi! Päättäjissä tuntuu vaan olevan näitä järki-ihmisiä kovin vähän. Ei kannata ollenkaan nyt ihmetellä, että mielenterveysongelmat ja lasten levottomuus kavavat, Voi meitä!

 4. Karjalaispoika sanoo:

  Työttömiä ja sairaita syyllistetään,syytetään että heidän takiaan Suomen on otettava velkaa.Entäs kansalliset EU-tuet joita maksetaan Maatalouteen?Ne estävät väistämättä edessä olevan Maatalouden suur-remontin.Herrat peittelevät myös että Suomessa on edessä teollisuuden rakennemuutos,nykyisellä teollisuudella ei ole tulevaisuutta vientimarkkinoilla.Telakat pyörii valtiontuella (Korealaisten omistamat)paperi ja massa teollisuus siirtyy pois Suomesta,raaka-aine on liian kallista(Hidas kasvuista) Nokia myydään pois (ei ole nytkään suomalaisten omistama).Innovaatioita ja keksintöjä puuttuu.Peltoa kyllä näkyy raivattavan samoin kuin 1900 luvun alussa,saavatkohan raivauspalkkioita????

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Hyvä: maataloushan se sitä suurremonttia tarvitsisi. Eihän se edes työllistä kuin muutanan ihmisen, koneilla sitä nykyään veisataan. Ja tukia saavat ne, joilla jo muutenkin olisi millä mällätä kuten se herra Nalle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s