Linnuntikkuherneperskärpänen

linnunhernetikkukoi 004Turun Sanomien 22.8. uutisen mukaan suojeltu linnunhernetikkukoi on Ala-Lemussa  gofkentän rakentamisen esteenä.
*
Suomen johtavat aivot ovat kokoontuneet pyöreään ja pehmustettuun salaisessa paikassa olevaan neuvottelutilaan ratkomaan kestävyysvaje ynnä muita päivän kuumia perunoita.
– Olemme saaneet täysin uuden pulman, aloittaa keskustelun mies, joka naamionsa takana muistuttaa pääministeri Jyrki Kataista.
– Suomi on nyt Lemusta käsin saanut kerta kaikkiaan visaisen pulman. Lemusta on löydetty linnunhernetikkukoi…
– Oooh, huokaavat johtavat aivot, mutta mikä se on tämä linnuntikkuherneperskärpänen?
– Ilkka Kanerva, arvailtiin yleisesti.
– Stop tykkänään loanheitto viattomille kasvoille. Tässä on Suomen tämän hetken  suurin haaste: linnuntikkutakkupavunvarsipönthiittisiä ei esiinny muualla kuin Espanjassa – ja nyt sitten Lemussa. Maailman luonnonsuojelijoden katseet porautuvat nyt meihin.
Suomen johtavat aivot  keskittyvät sentin mittaisen linnuntikkutakkupajunvarsipönthiittiskoiperhosen suojelukysymykseen.

– Tämähän muistuttaa kaaosteoriaa, kun perhonen liikauttaa siipiään… aloitti aivonsa hotellin käymälään unohtanut neuvottelija.
– Raamatussa ei kyllä puhuta linnuntakkitikkupavunvarsipönthiittislumppukoiperhoskerubista yhtään mitään, keskeyttää raamatulla varustautunut nainen, jostakin syntisestä naisesta siellä kyllä puhutaan…
– Mutta ajatelkaa nyt, miten eksoottista: vain Espanjassa löytyy moisia perskärpäsiä! Varsin laadukasta tavaraa tarjoavat, horisee  laajan kokemusrepertuaarin omaava .
– Euro on pelastettava, huudahtaa pienet torkut ottanut herätessään.
– Nyt on kyse harvinaisesta ja sukupuuttoon kuolemassa olevasta linnuntakkukakkamyrkkykoisoötökästä, oikaisevat kaikki yhdestä suusta.

Nukuttuaan yön yli aivotrusti tuotti ratkaisun: linnuntakkuperskärpänen on uhrattava, sehän levittää mitä ilmeisimmin espanjantautia, joka todistetusti lisää työttömyyttä ja valtion velkataakkaa. Linnunkakkapuliveivarin voi mainiosti tuhota jollakin luontoystävällisellä tappoaineella kuten nokkosvedellä ja kaavoittaa nopeasti alueen sen imagoa nostavaa golfkenttää varten. Kaikki työllisyyttä lisääviä toimia. Lemulaiset saavat haistaa oman lemunsa!

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläimet, eläkeläiset, EU, Luonnonsuojelu, mynämäki, sano suoraan Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Linnuntikkuherneperskärpänen

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Kaikkea ne perskärpäset teettävät;))

  ☺☻☺

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Niitä pitää kuitenkin suojella, jos ne ovat harvinaisia. Toisaalta ne ovat uhka gryndereiden touhuille. Milläs muulla pysäytät gofkenttähankkeet kuin ottamalla perskärpäset suojelukohteiski.

 2. Turkulaine sanoo:

  Hieno analyysi Suomen johtavien aivojen (ei parhaiden) kokouksen teemoista. Tämä linnunpershernetikkakoi, latinaksi mikrorapterryx gradatella, ei suinkaan ole Kanerva, vaan paljon merkittävämpi olento. Grynderit kiroilevat, mikse sen pitää olla ja asua juuri Lemussa. Pysyisi vaan Espanjassa. Jos se olisi löytynyt Turusta paljon aikaisemmin, niin ei taitaisi olla sitä Turun tautiakaan. Nyt se on hyvä nimittää oikeaksi Turun symboliksi. Hurraa siis linnunperskoitikkukoi!

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Kiva kommentti. Olisi koi tosiaan pysynyt Espanjassa. Vai olisiko tämä tämmöinen ajattelu eläinrasismia… Pienet eläimet siis pelastavat ja puolustavat luontoa, ettei ihminen ihan hulluna rakenna joka paikkaan ja peitä luontoa asfaltilla.

 3. erikeeper sanoo:

  No nyt kyllä turskahti teet rinnuksille tuota lukiessa. Kiitos nauruista.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Hyvä että nauratti mutta ikävä kun tuli nyt sitten sitä likapyykkiä. Mutta saatpahan tuntumaa politiikkaan: jos poliitikoilla ei ole kana politikoidessa kynittävänä niin likapyykkiä on aina kumminkin pestävänä. Jaa niin, runoilijoilla taitaa olla riesana enempikin runojalat vai mitkä polvet ne nyt on. Paras panna vaimo pesemään, siis pesemään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s