Valo ja pimeys

maaliläikiä ja takiaisia 013

Naakanpoikanen kyyristeli mattotelineen luona. Se ei äännähtänytkään, kun sitä lähestyi.  Katsoi vain nappisilmillään.  Kosketin sitä etusormellani.  Se ei
värähtänyt, ei rääkäissyt. Silitin kevyesti sen päätä, silitin lapsen unitukkaa. Se liikahti  levottomasti. Rauhoittui sitten.

Nostin sen maasta ja siirsin ruohikon reunaan varjoon.  Jossakin se oli loukannut itsensä, odotti raukka kuin lopullista iskua. Hain sille muutaman kauranjyvän ja jätin sen oman onnensa nojaan.

Seuraavana aamuna en  löytänyt lintuani. Taivas oli puhtaan sininen, kaikkialla valoa, joka  sokaisi,  piti siristää silmiä. Iloa avaruus täynnä. Mutta jossain mieleni sopukoissa  piileksi murhe.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmissuhteet, mynämäki, novellit, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Valo ja pimeys

  1. Turkulaine sanoo:

    Katsot korkeuksiin, taivaan sineen, mutta mielessäsi on murhe, elämä ja kuolemat. Mitä haaveksii korkealla taivaan sinessä kiitävä pääskynen. Kenties se haaveksii saada kävellä maassa, jalat savessa ja mudassa ja päästä sitten sisälle johonkin taloon.

    • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

      Kiitos kommentista; sinussakin asuu pieni runoilija kuten kaikissa ihmisissä, jotka hetkeski pysähtyvät!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s