Usko, toivo ja rakkaus

kirkkoa ja keräläistä 015*

28.8.2013 kello 12.10 kuljen Yliopistonkatua torille päin. Olen ylittimässä Aurakatua.
Näen torin laidassa mainoskyltin, jossa kysytään Mitä Raamattu todella opettaa? Kylttien vieressä seisoo tummaan pukuun pukeutunut nuori mies ja valkoiseen puseroon ja hameeseen sonnustautunut nuori nainen. He hymyilevät  lempeästi, ovat kai rukoilleet paljon, ehkä oikein polvillaan. Ihmiset kulkevat ohi. Raamattu on opettanut miehelle ja naiselle uskoa, toivoa ja rakkautta. He ovat  Jumalan asialla. Heillä on jo valmis taivaspaikka. Nöyrästi hymyilevät.  Kohta on onneksi lounasaika.

Vain muutaman metrin päässä Raamattu-mainostaulusta istuu maassa vanhahko mies. Naamassa parransänki. On laittanut takapuolensa alle  löytämänsä pahvinpalan pehmikkeeksi. Ei ole mainostaulua miehellä, mainostaulusta käy tyhjä kippo miehen edessä. Kerjäläinen ei hymyile. Ihmiset kulkevat ohi.  Ei edes Jumalan lapset huomioi häntä. Mitäpä kerjäläisestä, niin nöyräksikin on jo mennyt, että ei edes Jumala erota häntä  puluista, jotka nokkivat jonkun lapsen kivetykselle pudonnutta jäätelötötteröä.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): ihmiset, mynämäki, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Usko, toivo ja rakkaus

  1. Turkulaine sanoo:

    Hyvä kuva, mutta samalla hirveä kuva, sillä se kertoo eriarvoisuudesta yhteiskunnassamme. Kuva kertoo muutakin.Se on otettu Turun ortodoksisen kirkon vierestä, mutta kuvan nuoret eivät ole ortodokseja. Päättelen heidän kuuluvan erääseen Amerikasta tulleeseen järjestöön, joka jakaa raamatyun ilosanomaa. Jos näin on, niin nämä nuoret eivät ilmeisesti vielä tiedä mihin ovat liittyneet. Miehellä on tumma puku, koska niin on käsketty ja he hymyilevät iloisesti koska niin on käsketty. Tämä kadulla istuva kerjäläinen on vapaampi kuin nuo kaksi muka iloista nuorta.

    • Kiitos erittäin hyvästä kommentista! Eivät nuoret tosiaan tiedä mihin soppaan ovat itsensä laittaneet. Rahan kerääminenhän tuossa on keskeisenä, ei mikään muu. Kerjäläinen yrittää pysyä hengissä. Kumpikohan tuossa on rehellisemmällä asialla?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s