Puupäät ja puuhevoset

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPuuhevoset valtoimenaan Mattilan talonpoikaistalossa.

*
Paitsi tuohiviruja suomalainen mies ennen kännyköitä näperteli puukkonsa kanssa pajupillejä, kauhoja sekä erilaisia leikkikaluja kuten kaarnalaivoja ja  puuhevosia. Keinuhevoset ovat olleet erittäin suosittuja ja moni poika onkin niillä keinuessaan loukannut päänsä. Siihen on tullut kuhmu ja äiti on torunut, hyvässä lykyssä kantanut tunkiolle koko epäilyttävän puuhevosen.

Puuhevosen suosio on kuitenkin pysynyt vankkumattomana, jopa noussut vapaan markkinatalouden vallatessa  maapallomme pimeimmätkin nurkat.

Ruotsalaiset ovat erikoistuneet dahlahästeneihin, joilla ei ole mitään käyttöä. Ne vain vievät tilaa piirongin päällä ja keräävät pölyä. Venäläisten maatuskat sen sijaan tuottavat paljonkin iloa, koska ne voi laitta toinen toisensa sisään.

Kaikkein kätevin nykykäytössä on  jo antiikin aikoina Odysseuksen keksimä puuhevonen, se jolla kreikkalaiset valtasivat Troijan. Odysseus iskujoukkoineen nimittäin kätkeytyi ison puuhevosen sisään; ovelasti jättivät hevosen Troijan porttien eteen. Uteliaat ja ahneet troijalaiset raahasivat aamulla puuhevosen  kaupungin porttien sisään, koska uskoivat huhua, jonka mukaan puuhevonen tuottaa onnea. Seuraavan yön pimeydessä kreikkalaiset tulivat hevosen mahasta ulos ja valtasivat tuossa tuokiossa koko Troijan.

Monet pitävät Troijan puuhevosta pelkkänä taruna. Nykyaika on kuitenkin testannut sen käyttökelpoisuuden monissakin katalissa tempuissa. Kuten viimeksi tässä Mickrosoftin Nokia-kaupassa. Elop siellä puuhevosena marssi  kolme vuotta sitten suoraan Nokian pääkonttoriin valmiit pasmat mahassaan. Näkihän sen kuka tahansa jo siitä, kun miehen pikkutakki ei oikein koskaan mahtunut kiinni!

Odysseus- Elop saa nyt huippuviran entisessä työpaikassaan Mickrosoftissa.  Ei ole miehen pää puusta. Nokia-vuosinaan Elop tienasi 19 miljoonaa euroa.

“Mies voi hymyillä ja nauraa
Ja silti konna olla.”

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): mynämäki, sano suoraan, Voittaminen, yhteiskunta, Yrittäminen Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Puupäät ja puuhevoset

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Hauskasti kirjoitettu tosiperäinen juttu, Tuula:)
  Voimme olla Jorma Ollilalle tästä kiitollisia!

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Siinä tosiaankin yks rotta se Ollila, jätti hyvissä ajoin uppoavan laivan!

 2. Turkulaine sanoo:

  Lehdistö kirjoittaa jo aivan avoimesti Elopista Troijan puuhevosena ja Hbl kirjoittaa tänään etusivulla Elopin olevan pyöveli. Oli selvää, että kun Elop Microsoftin miehenä tuli Nokiaan, että hänen tarkoituksenaa oli tuhota Nokia eli liittää se Microsoftiin ja nyt tehty kauppa on ensimmäinen askel. Jatkoa seuraa, se on päivänselvää. Veikkaan Elopin hyötyvän tästä myyräntyöstään sellaiset 25 miljoonaa euroa. Sen jälkeen hänelle on yhdentekevää tuleeko hänestä Microsoftin johtaja vai eikö. Voi olla, että kun myyrä on työnsä tehnyt niin myyrä saa mennä.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Jollakin lailla täysin käsittämätöntä, että niin hyvän alun saanut firma voidaan tyhmyydellä tuhota. Rahaa on taatusti valunut ties minne.

 3. Karjalaispoika sanoo:

  Tuhoamisen aloitti Jorma Ollila,oli liian kauan Johtajana.Valta tylsistyttää.Amerikkalaisten kanssa ei kannata mennä MARJAAN vievät korinkin kotimatkalla.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Näin on. Meillä kun joku nostetaan jalustalle kuten tuo Ollila, niin sitten sitä pidetään siellä hamaan maailmaan tappiin eikä kukaan enää näe totuutta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s