Vapaan maan vapaa mies vapauden asialla

koneet ja laitteet 002Vapaan miehen tarvitsemaa esineistöä vapauden puolustamisessa.
*

Vapaus on ihanaa. Ilmojen halki voi kiitää vapaasti , tuntea vapauden tuulet poskillaan. Kuten Yhdysvaltain presidentti Barack Obama. Vapauden asialla ollessaan hän kiitää Boeing 747-200B koneellaan ilmojen halki kuin kotka. Kone on karkaistu kestämään ydinräjähdyksen elektromagneettisen pulssin. Mikäs tässä: koneessa on laitteet vihollisen tutkan häirintään ja ohjusten torjuntaan. Vapaus on ihanaa!

“Oi tähtisumulippumme, sulle valan vannomme kaallihin, sinun puolesta elää ja kuolla on haaalumme haartahiin“, rallattelee presidentti ja tarkastelee näkyykö alhaalla jo Norjan rannikko ja kätevät  öljynporauslautat.

Vapaan miehen vakituisiin matkustusvarustuksiin kuuluu 250 salaisen palvelun turvamiestä, neuvonantajia ja lehdistön omia miehiä on 300, muuta henkilökuntaa 10. Vapaan miehen terveydestä huolehtii 6 lääkäriä ja omat kokit, jotka valmistavat vapaan miehen kaikki ateriat.

Tämän kaiken roudaamiseen tarvitaan 29 kuljetuskonetta,  5 helikopteria ja 40 autoa.

“On se saakelin Putinki yks paska, kun se ei antaisi vapauden puolustajan hyökätä puhtain asein Syyriaan. Mitä ne muutikin pojat horisevat jostain YK:n valtuutuksesta”,  miettii vapaan maan vapaa mies, “Mä pyyhin sillä YK:lla takapuoleni, kiss my arse!”

“Hohoi, täältä tullaan ilmojen halki. Nyt meittillä on teittin kännykätkin plakkarissa, tai ainakin omalla mantereella,  Sauli-boy!”

“ Me vapaassa maassa  panostamme terrorismin vastustamiseen, joukkotuhoaseisiin ja kyberturvallisuuteen putipuhtain asein, kaikkemme panemme peliin vapauden puolesta.”

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, mynämäki, sano suoraan, Väkivalta, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Vapaan maan vapaa mies vapauden asialla

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Hmmm, onhan tuokin yksi näkökulma;/

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Joka tapauksessa Amerikka saa nyt sotansa, maksoi mitä maksoi.

 2. Turkulaine sanoo:

  Amerikka saa sotansa. Se iskee ilmeisesti ensi viikolla Syyriaan. Isku on kosto siitä, että Syyriassa on käytetty kemiallisia aseita.Amerikalla nimenomaan ei ole moraalista oikeutta tähän kostoiskuun, sillä se on itse käyttänyt kemiallisia asita. Japanissa napalmia ja Vietanamissa dioksiinia ja agent orange-nimistä kemikaalia, jota pudotettiin tonnikaupalla viidakoihin tarkoituksella tappaa sissejä. Vielä tänä päivänä siellä, syntyy kehitysvammaisia ja muutenkin sairaita lapsia. Nyt Amerikka tekee saman erehdyksen kuin Afganistanissa ja Irakissa. Seuraukset voivat olla arvaamattomia. On hyvä muistaa, että ensimmäinen maailmansota sai alkunsa kahdesta laukauksesta Sarajevossa.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Minä olen tottunut itämään tuota Obama täyspäisenä ihmisenä, mutta ilmeisesti Amerikassa täyspäisenä ei pysy kukaan.
   Hieno juttu on mielestäni se, että Venäjäkin nyt on sillä kannalla, että YK:ta olisi kuunneltava. Tai ainakin tämä kuuntelu nyt sopisi hyvin venäläisten meininkeihin. Hyvä että ei kuuluta – eikä toivottavasti koskaan liitytäkään – siihen amerikkalaisten Natoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s