Suomi-syöjille nyt kyytiä!

nokia 003*

Turha nyt on enää rypistellä kun huonot on jo housuissa.  Mutta sormella voi hyvin osoitella ainakin näitä Nokian optiomiehiä, jotka  ovat nakertaneet rottien lailla Nokian menestystä. Nyt voi reippaasti haukkua tätä Floppi-Elopia. Jopa  sivistynyt nainen,   Anna Kortelainen tämän päivän kolumnissaan TS:ssa vertaa Elopia tunnettuun Suomi -syöjään,  kenraalikuvernööri Bobrikoviin.

Tähän tapaan: “ Elop herkisteli Nokian tiedotustilaisuudessa  menneellä viikolla ja puhui ponnisteluistaan Suomen ja suomalaisten hyväksi.“ Suomalaiset  Elopin mukaan voivat tulevaisuudessakin olla ylpeitä Nokiasta. Anna Kortelaiselle tuli tästä eittämättä mieleen helmikuun manifesti ja ensimmäinen sortokausi 1899.  Niin oli läpinäkyvää sontaa miehen puhe.

Kiukuissamme me kansalaiset voimme nyt kieltää koko Nokian kuten Pietari Jeesuksen.  Hesarissa  todetaan,   että Suomi ei tarvitse  uutta Nokiaa. Sen haitat ovat ilmeiset: kaikkia munia ei kannata panna samaan koriin.
“ Keulakuvat ovat haitallisia Suomelle, koska ne rajoittavat näkökenttää.  Olisi aika että Suomessakin päästäisiin irti esimerkin tyranniasta. Antaa Nokian olla ihan vaan Nokia ja jätetään ikonit kirkkoihin.” Näin sanoo Alf Rehn, johtamisen professori .

“Ei kymmenen kertaa muita kärkiyrityksiä isompaa, yhtä ylivoimaista tähteä tarvita – se voi olla joipa riski imiessään liian suuren osan parhaasta osaamisesta yhteen koriin“, sanoo elinkeinoelämän keskusliitosta Kai Mykkänen.

“Onneksi pääsimme eroon Nokiasta, toteaa kuvataiteilija Riiko Sakkinen, “Nokia on  sanellut lakeja  ja  muodostui jopa kansallisen identiteetin symboliksi.”

Oikeushammaslääkäri Helena Ranta korostaa sitä, että yritysmaailman keulakuvan tulisi tuntea yhteiskuntavastuunsa  ja välttää vauhtisokeutta sekä ylimielisyyttä. Nokiassa tämä kaikki ei onnistunut.

Nyt on aika alkaa toden teolla ihmetellä sitä kummallista optiomiljonäärien ahnetta laumaa, joka muodostui yhdeksi kateuden ja epäsovun aiheuttajaksi. Onko mitään tolkkua siinä, että esim. ex-toimitusjohtajan Jorma Ollilan tulot  vuosina 1999-2010 olivat 133,9 miljoonaa euroa? Useiden muiden poikien tätä samaa luokkaa.
Optiot ovat täysin löperö keino sitouttamiseen ja kannustamiseen. Pelkää kateutta ja epäsopua ne ovat aiheuttaneet.

Ei ihme, että tämä entinen jumalasta seuraava eli Jorma Ollila  hiippaili takakautta perjantaina  eduskuntaan,  kipitti  pakoon median edustajia.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): ihmiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta, Yrittäminen Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Suomi-syöjille nyt kyytiä!

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Osaakohan Ollila edes hävetä?
  Kiitos hienosta postauksesta, Tuula!

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Ei se taatusti tiedä mitä se semmoinen häpeäminen edes on. Ollilaa on niin kauan pidetty kaikkien alojen asiantuntijana, että se varmasti uskoo siihen itsekin koko loppuikänsä.

 2. eMMä sanoo:

  Selittämällähän kaikesta koetetaan päästä. Ehkä selittäjä saa itsensä uskomaan viattomuuteensa vaikkei muita vakuuta.

  Hyvän koosteen sait aikaiseksi. Kiitos.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Joo, tuntuu vain niin hulllulta ja lapselliselta, kun isot miehet selittelevät. Ja kaikki vakuuttavat tehneensä kaiken mahdollisen yhtiön parhaaksi. Kukaan ei häpeä esimekiksi niitä optioitaan tai mahdotonta palkkaansa. Kukaan ei ole vastuussa mistään!

 3. Turkulaine sanoo:

  Bobrikovista sanotaan, että hän oli Suomi-syöjä ja se on totta. Mutta hän ei ollut ketku, vaan sanoi suoraan mitä tahtoi. Elop sen sijaan on ketku ja myyrä. Hänen myyräntyönsä ei ole vielä päättynyt. Parin, kolmen vuoden päästä huomaamme kenties, että Microsoft on nielaissut Nokian kokonaan. Minulla on sellainen tunne ja olo, että Ollila on mukana tässä prosessissa ja alusta alkaen.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Ketkuna minäkin olen sitä Ollilaa pitänyt, oikein emäketkuna. Sehän vetäytyi pois koko Nokiasta, kun huomasi sen menevän alaspäi. Mutta kyllä sillä on taas otsaa olla suuna päänä, kun hiukan aikaa kuluu.

 4. Karjalaispoika sanoo:

  Suurin osa Nokian omistajista oli (on ?)ulkolaisia eläkerahastoja jne…Sehän on selvä että Elop ajaa Microsoftin osakkeiden omistajien etuja nyt.Sitä varten hän palkattu,ei huolehtimaan Suomen kansantaloudesta.Pidättekö Suomea jonain Neuvostoliittona vai modernina KAPITALISTISENA maana,ei kapitalistit köyhistä työttömistä välitä,se on etu heille ja halvan työvoiman tae.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Oikeassa olet: moderni kapitalaistinen maa viis veisaa työttömistä ja köyhistä raukosta, niitä suorastaan tarvitaan, koska se rupousakki on halpaa työvoimaa. ”Työ on elämän rikkaus!” Höh!

 5. Karjalaispoika sanoo:

  Kaikki haukkuvat Elopia,hän teki sen mihin hänet oli palkattu, ja teki sen hyvin Microsoftin näkökulmasta katsottuna.Suurin ”Bobrikov” oli muuan Ollila valta nousi päähän eikä mies ANTANUT Nokian kulkea Kehityksen mukana (kärjessä) Kallasvuo oli täysin Jorman talutusnuorassa ollut jo vuosia, ei uudistuskykyinen kaveri.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Noin siinä käy ukolle kuin ukolle kun menstys ja valta nousee päähän! Nolo loppu Ollilalle. Elopilla oli homma hanskassa ja hänen toimintansa tähtäsi edullisiin kauppoihin, jotka sitten toteutuivatkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s