Rahat pois ja mummot kumoon! Rukousystäviä ihmettelemässä Naantalissa

manausta ja kaatuilua 014Pirkko Jalovaara ei ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Vielä hiukan sanaa ja virttä,  sitten alkaa mummoa kaatua!
*
“Rukousystävät kiittää niitä lahjoittajiamme, jotka haluavat säännöllisesti olla tukemassa työtämme. Säännöllinen tuki on ensiarvoisen tärkeää. …antakaa omastanne, sillä sellaiset uhrit ovat jumalalle mieleen.” (Rukousystävät lehti)

Naantalin keskiaikainen  kirkko on  sunnuntai-iltana (8.9.) ehkä puolillaan iäkkäitä ihmisiä. He ovat apua hakemassa  kuka mihinkin vaivaan. Nyt yritetään sitten rukousta. Kädessä jokaisella on Rukousystävät -lehti, jossa mainostetaan rukousystävien kirjallisuutta, joukossa tämän illan tähtisaarnaajan ja ihmenaisen, lääkärien ja demonien kauhun Pirkko Jalovaaran kirjoittama opus Rukouksen voimasta. Tilauskuponkeja löytyy, löytyy kuponki lahjoitusta varten, löytyy puheäänitteitä.

Pirkko Jalovaara alkaa alttariesiintymisensä kertomalla pitkään ja laveasti Lasaruksesta, joka oli jo kuollut mutta silti parantui Jeesuksen kosketuksesta. Tästä hän virren jälkeen siirtyy kertomaan omasta rukouksestaan koomassa olevan ystävänsä puolesta. Ystävä muuttuu kertomuksen edetessä äidiksi, joka oli viittä vaille kuollut ja sairaalahenkilökunta ajamassa tylysti Jalovaaraa pois. Lääkäri kertoo, että äiti ei enää herää ja jos herääkin aivot ovat tuhoutuneet. Jalovaara laittaa ristin äidin sydämelle ja poistuu.  Ja rukoilee. Äiti heräsi ja puhui.  Jalovaara ja Jumala  pelastivat.

Sitten veisataan. Ja Jalovaara kehottaa kaikkia kirjoittamaan rukouspyynnön rukouskaavakkeelle. Taas veisataan ja jokainen panee kätensä sen paikan päälle joka on kipeä. Nyt veisataan kädet koholla, koska ollaan iloisia. Jalovaara luettelee silmät kiinni sairauksia, joita hän ikään kuin aistii näistä veisaavista ihmisistä. Sairauksia tulee niin paljon, että ilmeisesti monella on niitä useampiakin.  Kansa alkaa lämmetä. Kuinka hyvin tuo nainen tietääkään näkemättä mikä minua vaivaa! Kerätään kolehti. Veisataan.

Sitten aletaan siirtyä  riveittäin Jalovaaran yksityiskäsittelyyn. Alttarin edessä mummut kaatuilevat ihmenaisen kosketuksesta. Raavaita miehiä on ottamassa kaatuilevia kiinni. Vaivaisia riittää.

Jotenkin ilmassa leijuu sirkustunnelmaa, näitä kaatajia ja silmänkääntäjiähän tapaa yleensä sirkusteltoissa. Jumalan kaatuilutemppuihin mukaan ottaneista muistan Yli-Vainion lisäksi herra Rasputinin, joka osasi käyttää lahjojaan  parantajana ja kaatajana  Venäjän hovissa 1800-luvulla.  Kuinkahan moni näistä nyt kirkossa olevista paranee, siis lopullisesti?

Kysyn  lähellä istuvalta iäkkäältä harmaatukkaiselta ja ponihäntäpäiseltä papilta, miksi nuo ihmiset kaatuilevat. Pappi  kehottaa minuakin menemään Jalovaaran käsittelyyn. “Eivät terveet tarvitse parantajaa”, sanon. Pappi suuttuu ja kääntää minulle selkänsä. Iloinen nuori naispappi sen sijaa selittää jotain omituista ilon merkityksestä. Minulle muistuukin heti mieleen jostain kirjasta lukemani juttu iloisista kefalonialaisista, jotka suojeluspyhimyksensä päivänä juovat itsensä juovuksiin ja  kaatuilevat pyhimyksen kunniaksi. Toivotan halauksin naiselle pitkää ikää ja poistuin.

Tiivistelmä:
Onko oikein että vanhoja ja sairaita käytetään lypsylehminä. Epätoivoinen sairas antaa viimeiset rahansa parantuakseen.  Ja kun vielä tyyliin kuuluu, että kunnolliselle lääketieteelle ei anneta paljon arvo, tilanne on mitä kammottavin. Kaiken tämä siunaa nyt sitten luterilainen kirkko!

Vanhoja ja sairaita on helppo manipuloida ja saada uskomaan täyttä huuhaata ja luovuttamaan viimeiset penninsä.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, mynämäki, sano suoraan, vanhukset Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

20 vastausta artikkeliin: Rahat pois ja mummot kumoon! Rukousystäviä ihmettelemässä Naantalissa

 1. Zepa sanoo:

  Älä muuta sano. Sekä huijaus että huijattavaksi antautuminen on yhtä hanurista.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Ja kirkko siunaa kaiken! No, rahahan kirkolle on aina kelvannut, Varmastikin siitä Jalovaaran rukousbisneksestä heruu jotain krkonkin raha-arkkuun. Mitähän uskovaisten Jeesus sanoisi, jos näkisi tämän meiningin? Jossain ala-lateella koulussa kuulin uskontotunnilla, että hän ajoi markkinamiehet pois temppelistä ja oli peräti vihainen kaataen rahanvahtajien pöydätkin.

 2. Turkulaine sanoo:

  Jalovaaran toiminnassa näyttää rahankeruu olevan tärkein asia. Ja hän on oivaltanut mainion keinon saada sitä. Mutta onko hänelle lupa tällaiseen toimintaan. Urheiluseuratkin tarvitsevat luvan rahankeruuseen. Ja tässä tämä kaikki tapahtuu muka uskonnon varjolla. Hän ”parantaa” sairauksia kätten pääle panolla ja ihmiset uskovat. Tässä ei ole mitään uutta .Ranskan Lourdesissakin ihmiset uskovat parantuvansa juodessaan vettä pyhästä lähteestä. Näin meitä huijataan. Ihminen sanoo olevansa homo sapiens, viisas ihminen, mutta etenkin monenlaiset eri uskonnot tekevät ihmisestä myöskin hullun tai typerän. Rasputin oli myös varsinainen naistren kaataja, mutta ne naiset taisivat olla huomattavasti nuorempia.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Tämä rahankeruuhan tapahtuu kaupittelemalla kirjoja ja jakamalla pankkisiisrtolomakkeita, joilla voi lahjoittaa rahaa tälle yhdistykselle, voi ruveta vaikka säännöllisesti avustamaan järjestöä. Tämä on mielestäni sellaista laillistetua ryöstöä: kalastetaan rahaa uskon varjolla sairailta ihmisiltä.
   Katolisessa kirkossahan uskon avulla tapahtuu paljonkin ”ihmeitä” ja kaipa sielläkin kirkolle raha kelpaa. Sama juttu ortodokseilla.

   Rasputin viisaasti kaatoi myös nuoria ja terveitä naisia. Hiukan vanhemmat tosin joutuivat lahjoittamaan myös rahaa , uskoisin.

 3. Turkulaine sanoo:

  Kaikki Rasputinin naiset, niin nuoret kuin vanhatkin, olivat hyvin rikkaita. Rasputinin henkilöä kuvaa aika hyvin venäjänkielinen sana rasputkin, joka suomeksi tarkoittaa sanaa irstas tai elostelija. Erikoista on myöskin se, että hänen ruumiinsa poltettiin, mutta penis säilöttiin ja on vielä tänä päivänä nähtävänä eräässä pietarilaisessa museossa.
  Uskonnoista vielä sen verran, että eivät uskonnot ole sinänsä pahoja, mutta niihin vedoten ihmiset voivat olla hyvin julmia ja tehdä paljon pahaa, kuten ovat aina tehneetkin. Ja uskovainen ihminen voi käyttäytyä ja uskoa täysin mielettömiä asioita, vaikka olisi muuten älykäs. Hara-Krisna
  jumalaan uskovat, että hänen kuvansa eteen ei voi tulla puvussa, jossa on saumoja, sillä hara-krisna-jumala ei pidä vaatteiden saumoista. Eikö järjen käyttö ole sallittua myös uskovaisille?

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Ei, järjen käyttö ei ole sallittua uskovaisille! Joku, harva kuitenkin, tätä kieltoa uhmaa.

 4. Paulina sanoo:

  Mistä sait tietää, että Jalovaara tulee Naantaliin?? Minusta olisi tavallaan ollut mielenkiintoista nähdä tuo ilmiö, mutta en ole mistään kuullut, että sellaista oli tarjolla..

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Siitä oli muutamia viikkoja sitten juttu Turun Sanomissa. Vahinko, ettet huomannut, sillä onhan ilmiö mielenkiintoinen, vaikka pähkähullultahan tuollainen kaatuilu vaikuttaa. Tietysti ihmiset saa kaatuilla, ja luulla sitä miksi tahansa yliluonnolliseksi pyhänhengen kosketukseksi tai muuksi taikuudeksi. Rahastus tässäyhteydessä pistää vain vihaksi.

 5. eMMä sanoo:

  Otsikko nappiin. Meillä mummoillla taitaa olla taipumusta heittäytyä :)

  Surullista on, että nämä ihmesaarnaajat kusettavat sairaita ja heidän omaisiaan maksamaan aneita rukouksista ja usein tyhjistä lupauksista.

 6. Aili Nupponen sanoo:

  Aina löytyy huijareita, uskovissa heitä onkin erityisen paljon;/
  Mutta ihmisen oma vika on, jos hän antaa huijata itseään…

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Kyllä tuossa uskonnollisessa meiningissä lyödään niin paljon sumua silmille, että ikääntyneet ihmiset uskovat kaiken, jopa ihmeparantumisen. Ja antavat viimeiset penninsä.

 7. Sanasinko sanoo:

  Joka toiselle kuoppaa kaivaa, se itse siihen lankeaa, joka kiveä vierittää, jää itse sen alle. – Sananl. 26:27

  Kehtaattekin pilkata ja häiritä ihmisten uskonrauhaa! Ei ketään kanneta sinne kirkkoon väkisin; ihmiset tulevat omasta halustaan ja antavat liikenevät lanttinsa kenelle haluavat.

  Noloa herjaa eläkeläiseltä, mutta sitä saa mitä tilaa:
  http://www.sanasinko.net/viewtopic.php?p=9642#9642

  • Kuka tässä on kenenkään uskonrauhaa häirinnyt? Kirkko on toistaiseksi vapaa paikka kenen tahansa tulla ja mennä eikä sitä voi kaikenmaailman hihhulit itselleen vallata. En ole suinkaan väittänyt, etteivätkö ihmiset sinne uskonnon varjolla pidettyyn kaatuilutilaisuuteen olisi tuleet vapaaehtoisesti. Niin minäkin tulin. Sitä vain surkuttelen, että vanhoilta ihmisiltä kalastellaan rahat pois eikä mittään todisteita tai vakuuksia ole sillä että ”hoito” parantaisi.Enemmän siinä on rahankalstusta kuin mitään uskontoon, ainakaan kristinuskoon, liittyvää.

   Näiden rukousystävien kanattaisi ostaa itselleen joku siirettävä sirkusteltta ja mennä sinne. Monilla lahkoilla onkin sellainen. Saattaahan olla niinkin, että jotkut syvällisesti kristinuskoon perehtyneet kauhistelevat tuollaista rahalla ostettavaa hengellistä sairaiden ”hoitoa”.

  • Paulina sanoo:

   Minusta sinä, ”Sanasinko” kirjoitit rumasti, ettenkö sanoisi ilkeästi, Hymyilevästä eläkeläisestä. Kävin nimittäin katsomassa tuon linkin. Minusta erimielisyys ei oikeuta henkilökohtaisuuksiin menemistä.

   Jalovaara on kiistanalainen henkilö, joka herättää ihmisissä ristiriitaisia tunteita. Itse en voi täysin poissulkea sitä vaihtoehtoa, että hänellä on jokin parantamisen kyky. Varmasti jotkut ainakin kokevat saaneensa apua hänen tilaisuuksistaan. Eihän apu aina ole suoranainen parantuminen, vaan se voi myös olla hengellinen kokemus, kokemus voimasta, joka auttaa kestämään sairautta paremmin. On kuitenkin syytä olla tarkkana, ettei periaatteessa hyvään toimintaan ala liittyä rahastamisen piirteitä.

   • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

    Pauliinalle kiitos kauniista kommentista ja järkipuheesta.
    Tuo kommentoija Sanasinko ei uskonhurmiossaan nähtävästi käsitä, mikä on postaukseni sanoma. Se on se, että vanhoja ja sairaita ihmisiä ei saisi kovin törkeällä tavalla rahastaa eli ”parantaa” rahan voimalla, Vanhoja ihmisiä voi helposti manipuloida antamaan viimeiset penninsä. Meillä on korkeatasoinen terveydenhoito, koulutetut lääkärit, tehokkaat ja testaut lääkkeet. Luottalkaamme niihin! Lääkkeitä tarvitaan ja ne on otettava säännöllisesti. Demonit asuvat mielisairaan mielessä.

    Ihmetyttää myös luterilaisen kirkkomme toiminta: miksi se antaa kirkkojensa tilat tällaiseen epämääräiseen rahanhankintaan? Kenen hyväksi Naantalin kirkossa kerätty kolehti mahtoi mennä? Kuinka moni rupesi yhdistyksen vakituiseksi lahjoittajaksi käyttäen annettuja pankkisiirtolomakkeita? Mitenkähän yhdistyksen verotus on hoidettu?

    Sen sijaan kannattaa katsoa tuolta Sanasinkon linkistä, millaiseksi lihavaksi emakoksi hän minua tituleeraa.

  • Iines sanoo:

   Herran Jestas, Sanasinko, ja Sus siunakkoon miten ilkeää ja sotaista tekstiä ihminen voi kirjoittaa hurmahenkisyyden vallassa! Sanomasi on kaukana kristillisyydestä; pikemmin tuommoinen ilkeys lähtee itse belsebuubista.

   Hymyilevän eläkeläisen kirjoitus on täysin asiallinen ja hyvä, mutta sinun kirjoituksestasi voisi jopa nostaa kunnianloukkaussyytteen, jos kunniansa perään kovasti olisi. Veikkaan, että hymyilevä eläkeläinen ei ole siitä riippuvainen.

   • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

    Kiitos Iines, kyllä minäkin oikein hätkähdin, että voiko joku uskovainen ihminen kirjoittaa tuollaisia sikamaisuuksia kritiikkiä esittävän ulkonäöstä, kun asiasta pitäsi puhua. Lähinnä kyllä niitä lukiessa tuli mieleen, että kyllä voi ihmislapsen pää olla pimeä ja pipi ja että taitaa niitä höperöiviä demoneja sentään olla olemassa. Tämä tämmöinen vaan vahvistaa käsityksiäni tuosta Rukousystävien piiristä, Ja tuommoistenko kanssa sitä pitäisi sitten ikuisuus elää? Kyllä on paras pitää itsensä kaukana, ettei vaan sitten kuoleman korjattua vahingossa joudu sinne heidän taivaaseensa.

 8. Turkulaine sanoo:

  Valhe, emävalhe, legenda. Evankelistat kirjoittivat paljon sellaista, mikä ei ole totta. Jouluevankeliumin ensimmäinen lause on valhetta. Keisari Augustukselta ei käynyt mitään käskyä, jonka mukaan koko maailma oli verolle pantava.. Eikä Jeesus herättänyt Lasarusta haudastaa, jossa oli maannut kuolleena neljä päivää. On muistettava, että Juudea oli tuolloin osa Rooman valtakuntaa ja siellä vaillitsivat Rooman lait. Jos tämä olisi ollut totta, niin siitä olisivat roomalaiset varmasti kirjoittaneet. Mutta jo haisevan ruumiin palaaminen elämään on mahdotonta.
  Sanotaan ettei kukaan ole palannut kertomaan mitä kuoleman jälkeen tapahtuu. Nyt olisi ollut mainio tilaisuus tähän, mutta evankelistat vaikenevat tästä. Jalovaaran kertomus siitä, että tämä potilas parani hänen kättensä päällepanon ja rukouksen ansiosta ei ole totta.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Mutta valtavan hyvät puhelahjat Jalovaaralla on. Poliittinen ura olisi varmasti auennut noilla puhelahjoilla.Tosin rahatulo olisi ollut pienempää. Ihmeidentekijäähän politiikassa aina tarvitaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s