Viaton

käpyjä ja peltoa 006

Ylikansallisessa vuodenaikojen vaihtelumekanismeja säätelevässä  ja siihen tarvittavia komponentteja valmistavassa taivaallisessa yritysryppäässä oli jo pitkään tehty pidennettyä työpäivää. Oli varustauduttava talvea varten. Kesken kiireiden alkoivat työntekijät narista vaatien palkankorotusta.

Talviosastolla lumihiutalesäkkikasat olivat kasvaneet päivä päivältä, lumikiintiön katto oli kuitenkin vielä saavuttamatta.
– Meidän on tässä kriittisessä tilanteessa puhallettava yhteen hiileen, saarnasi Ilmojen haltija, me olemme kaikki samassa veneessä. Jokaisen on nyt tingittävä omastaan, Ja potkut tässä tulee ilman yt-neuvotteluja sille,  joka inahtaakaan palkankorotuksista!

Lumimiesten mitta tuli täyteen. Osastolla alkoi kapina. Aseeksi otettiin lumihiutalesäkit, taivaalliset höyhentyynyt. Nepä tietysti repeilivät ja  ilma kohtsillään  konsernin  talviosastolla oli sakeanaan kevyttä lunta. Ilmojen haltija höyhennettiin ja annettiin ukolle lumipesut. Höyheniä takertui kapinallisten tukkaan ja tunkeutui paidan alle kutittamaan. Samassa veneessä olivat kaikki.

Lattian raosta tipahti höyhenistä yksi avaruuteen, laskeutui talven viattomana airueena maan pinnalle.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, mynämäki, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Viaton

  1. Turkulaine sanoo:

    Hyvä kirjoitus. Kun luin sen, mieleeni tuli Kotimaassa jo hyvin kauan julkaistut kertomukset taivaan touhuista. Kotimaa on luterilaisen kirkon pää-äänenkannattaja, jos joku ei sattuisi tietämään. Kirjoitan tähän otteen viime torstain Kotimassa olleesta kirjoituksesta. ”Tarkastusmatkalla maan pinnalla erästä enkeliä alkoi väsyttää.Se paneutui hetkeksi levähtämään valkovuokkojen sekaan.Tuli ilta ja eräs tumma näätäeläin lähestyi nukkuvaa enkeliä.Apua, huusim enkeli ja Jumala kuuli huudon. Kun Jumala näki, että hämmästynyt näätäeläin siinä vain katseli puolinukuksissa olevaa enkeliä, häntä alkoi hymyilyttää.”. Että näin Kotimaassa. Tarina jatkui vielä ja se päättyi siihen, että Jumala oli luonut juovikkaan mäyrän. Olen muuten ihmetellyt miksi Kotimaa julkaisee joka numerossaan tällaisia kertomuksia. Halutaanko siinä viitata siihen, että ei niitä muitakaan Kotimaan kirjoituksia tarvitse niin vakavasti ottaa.

    • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

      Taitaa olla siis se Kotimaa jonkinlainen huumorilehti. Kovasti pakinalta tuo mäyräjuttukin kuulostaa. Tuskin lapset jotain Kotimaata lukevat, että ei se satukaan siis voi olla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s