Kadehtiminen on rumaa – 18,8 mijoonaa kelpais varmaan sullekin!

pojat on poikia 004

Kadehtiminen on oikein rumaa. Hyh-hyh! Esimerkiksi onko se rikkaiden vika, että ne ovat rikkaita? Kannattaa ajatella hiukan. Kannattaa mennä itseensä ja havaita puutteensa ja rajallisuutensa korkeampaan ajatteluun pyrkiessään. Sitä varten on omat miehet kuten tämä Pekka Himanen. Hän sentään pelkällä aineettomalla, hajuttomalla ja veitsenterävällä ajattelulla on ansainnut satoja tuhansia euroja.

Sitä paitsi nyt on käynyt toteen todistettua sekin raamatun kohta, että se jolla on, sille annetaan lisää. Että köyhät meillä on aina keskuudessamme. Näin on marjat. Vain thaimaalaiset marjanpoimijat eivät ole päässeet tässä maassa rikastumaan. Hyvä kun edes jotenkin pääsevät maasta pois. Mutta tämä lienee ikävä poikkeus ja sivuseikka.

Hiukan tosin mielessä käväisee kateuden ruma peikko,  kun on kyse oikein suurista rahoista ja oikein ketkuista miehistä. Kärkipäähän asettuu  meille jo niin rakkaaksi käynyt ylipääjohtaja, herra Stephen Elop. Mies raukka, jota  kärkkäimmät negatiivisen ajattelun omaavat ajattelivat alusta alkaen varsinaiseksi Troijan puuhevoseksi. Nauravat nyt ilkimykset  kaljakapakoissa humalapäissään ja hokevat: “Enkös minä sitä sanonut!”  Kerrassaan sivistymätöntä tuommoinen on, rumempaa on ainoastaan sateenkaarisolmion käyttäminen eduskunnan istuntokauden avajaisissa.

Raha on siitä hieno keksintö, että sen omistamien jää useimmille unelmaksi ja on siis sukua runoudelle ja muulle kaunotaiteelle kuten huovuttamiselle tai performanssiesityksille.  Pelin henki on se, että hullu ei ole se, joka pyytää vaan se, joka maksaa. Elop palkittiin pelkästään jo siitä, että mies lähti pois 18,8 miljoonalla eurolla. Tullessaankin mies sai enemmän  kuin sielu sietää. Rahakasassa lisänä vielä muutaman vuoden aikana saatu yli miljoonan euron kuukausipalkka. Elopin Nokia-tilin loppusumma on lähes 38 miljoonaa (IS 20.9.)

“Kai män eikä piisantkaa“, sanoo miehelle hyvästiksi karjalaiseukko  ja jää odottelemaan seuraavaa rahankalastajaa. Se onkin jo näköpiirissä. Guggenheimin miehet ovat saaneet kengän ovenrakoon ja tuppaavat näille helpoille apajille. Tottahan  tämä hyvin koulutettu, melkein lukutaitoinen kansa  maksaa.  Joku viisastelija on kyllä ehdottanut, että jos yksityiset eli ne, joilla rahaa on, maksaisivat koko taidemuseohankkeen. Mutta tämmöinenhän on epädemokraattista… olemme kaikki samassa veneessä, kuten pääministerimme asian muotoilisi.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, Voittaminen, yhteiskunta, Yrittäminen Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Kadehtiminen on rumaa – 18,8 mijoonaa kelpais varmaan sullekin!

 1. Aili Nupponen sanoo:

  En ole oppinut tuollaisista rahoista edes haaveilemaan, en edes lottoa tai pelaa muita rahapelejä…
  Voi kun sen rahan omistaminen on niin raskasta, sääliksi käy, poloisia;D

  ☺.☻.☺

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Totta: sääliksi käy! Kaikki köyhät ovat heti kadehtimassa tai pyytämässä avustusta. Ei hetken rauhaa rikas saa.

 2. aimarii sanoo:

  En ihan 18.8 miljoonaa tartteis, paljon vähempi riittäis ja olen muuten sitä mieltä, ettei kukaan ole niin hyvä työssään, että ansaitsee tuommoisia määriä. Jotain on pahasti vinossa noissa palkitsemisissa.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Ja kun kuulemma Elop on vielä nauttinut jotain tavallista pienempää verotustakin, jos ymmärsin oikein äsken kuulemani uutisen. Kukaan ei ole tuommoisen rahamäärän väärtti. Tässä on kyse härskistä liiketoiminnasta.

 3. eijakaarina sanoo:

  Kiitos hyvistä nauruista, tuli tarpeeseen ja teki hyvää !

  • Nauraminen kannattaa aina. Tapasin ihan äsken kauppareissulla papin, joka on mukana Mynämäen kirkkoherranvaalissa ja hän kertoi edustavansa kolmannen päivän ilon teologiaa. Ilo ovat tärkeää ihmiselämässä.

 4. Karjalaispoika sanoo:

  Elop teki työnsä hyvin palkkiosta maksaa Microsoft 70% Nokia 30 %.Elop palkattiin kun Nokian suomalaiset johtajat eivät halunneet ottaa syytä Nokian matkapuhelin toiminnan alasajosta.
  Saavat Ollilat ja Kallasvuot pestä kätensä jutusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s