Pappi, mutta silti kuin ihminen

pappi petri laitinen 002Petri Laitinen edustaa kolmannen päivän ilon teologiaa, hän haluaa kulkea kohti etsivää, ihmiskasvoista kirkkoa. Sunnuntain (22.9.) Mynämäen kirkkoherranvaalissa  hän on ykkösehdokkaana.
*
Mynämäen kirkon vaiheilla siinä K-kaupan edustalla seisoo nuori mies. Kuuntelee siihen ostoskärryjen kanssa pysähtynyttä naisihmistä, jakaa jotain lappusia. Kun tulen lähemmäksi havaitsen, että ilmielävä pappihan se siinä seisoo. Nyt siis nopeasti  ohi.

Mutta eikös mitä. Mies hymyilee ja katsoo silmiin, kun yritän selittää. että Mynämäen kirkkoherranvaali ei minua kiinnosta, olen eronnut kirkosta, en liity siihen ihan hevin takasin. Miehen ojentamasta lapusta näen: ykkösehdokas Mynämäen kirkkoherraksi Petri Laitinen,  äänestys sunnuntaina 22.9. klo 11.30-18.00 kirkossa.

Lapusta  luen, että mies on “helposti lähestyttävä paimen,  muusikko ja aikaansaava henkilöstöjohtaja”. Ihan miehen mieliksi annan ymmärtää, että toki äänestäisin häntä jos voisin, mutta uskon asioista en suostu keskustelemaan, koska riita meille kumminkin tulisi.

Nyt pappi nauraa ääneen ja itsekin ilahdun. Pappihan on tosi mies eikä hissukka. Uskottava kai on, mitä lappusessa sanotaan: “ Petri Laitinen edustaa kolmannen päivän ilon teologiaa. Aina on olemassa positiivinen näkökulma, kirkon on oltava siellä missä hätä on suurin, on suuntauduttava entistä enemmän ulospäin.”

Ei mutta, tämähän on se ihmismäinen pappi, joka on järjestänyt mm. Turun Ilpoisten pubeissa virsi- ja karaokeiltoja, ollut sillä ihmisten keskellä. Ja Petri Laitinen on yksi Viis papeista -yhtyeen jäsenistä!

Vilkaisen vielä kädessäni olevaa lappusta:  “Yhteyksien tekijä, heikkojen ja syntisten puolella, kohti etsivää, ihmiskasvoista kirkkoa, vapaaehtoistyö, kohti työhyvinvointia.”

Petri Laitinen siinä nyt kulkee K-kaupan  nurkalta kohti tien toisella puolella olevaa Mynämäen kirkkoa, kohti etsivää, ihmiskasvoista kirkkoa. Toivotaan niin.

Positiivinen, ilon näkökulmasta  elämää katsova pappi ja ihminen!

*

Mynämäkeläiset valitsivat valeissa 22.9. kirkkoherrakseen 608 äänellä Mynämäen II kappalaisen  Tapani Kujalan. Äänstysprosentti oli 14.4.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, kirkko, luterilainen kirkko, mynämäki, yhteiskunta Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Pappi, mutta silti kuin ihminen

 1. eMMä sanoo:

  Mainio kohtaaminen.

  Siksipä kuulun kirkkoon, kun seurakunnissa on hyviä pappeja ja muita työntekijöitä, ihmisiä.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Hyvä että koet asian noin. Sitten on tämmöisiä epäuskovaisia.

 2. Täällä naispappi tanssii lasten kanssa kirkossa piirileikkiä.

 3. Aili Nupponen sanoo:

  Ilon pitäisi näkyä enemmän seurakuntien toiminnassa:)
  Siksi toivon, että mynämäkeläiset ovat niin viisaita, ja valitsevat tämän papin omaan seurakuntansa työntekijäksi:D

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Taitaa nyt kuitenkin käydä niin, että sellainen vanha pappi tullaan valitsemaan, koska nuoret eivät juurikaan käy kirkossa. Toisaalta siinä tapahtuu tietysti oikeus ja kohtuus: vanhat ihmiset saavat papin, joka tyydyttää juuri vanhojen uskonnollista tarvetta.

 4. Päivi Sjögren-Vesa sanoo:

  Toivon sormet, varpaat ristissä, että Petri Laitisesta tulee Mynämäen seurakunnan pappi.
  En juurikaan käy kirkossa, mutta saattaisin jopa käydä, jos meillä olisi tällainen uuden suuntauksen
  omaava pappi olemassa, ja tuomassa iloa elämään.
  Seurakunnassa pitää ehdottomasti näkyä ilo.

  • Hyvä! Noin minäkin ajattelin heti, kun tapasin tämän papin K-kaupan edessä. Ilahduin ja nauroin ja tosiaan olin valmis heti äänestämään häntä kirkkoherraksi tänne. Mutta sitten muistn, että enhän kuulu edes kirkkoon. Ja jopa iloissani hetken aikaa ajattelin, että ei olisi hassumpaa kuulua kirkkoon, jossa pappikin iloitsee elämätä ja suhtautuu myötätuntoisesti ilmeiseti kaikkiin ihmisiin.

   Nyt sitten pidän peukkuja Petri Laitisen valinnan puolesta.

 5. Turkulaine sanoo:

  Vaalin tulos oli jo tänään Turun Sanomissa. Tapani Kujala sai 602 ääntä, Petri Laitinen sai 164
  ääntä ja kolmas, jonka nimeä en muista, ainoastaan l3 ääntä. Nuoret eivät käy äänestämässä ja vanhat eivät äänestä nuorta ehdokasta.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Juu, ja se oli facebookisssa jo eilen. Nuoret eivät tosiaankaan käy äänestämässä, mutta ehkä mynämäkeläiset saivat mitä halusivatkin. Äänestysprosentti oli vain 14,4.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s