Mikä hurmaava roistojen maa!

roistojen maa 006TS 25.9.
*
“Pärkkele“, tuskaili maahanmuutaja E. Loppi, “mun hermo menee kohtsillään. Nää Finladia-vodka miehet  ei ymmärrä pelin henki. Bisnes on bisnes  Ei auta itku markkinoilla, Suomi-poika!”

E. Loppi raapusteli ruutupaperille numeroita ja yritti laskea.

“Pärkkele, miten se nyt panna? Mikä panna ketä?  Mä tulen hullu. No, jos kurssi on 1 dollari 0,741 euro niin miten se nyt panna, ylä vai alapuoli kerta mikä. Ei jumankekka jos 1 euro on 1,31 dollari, kerto vai jakaa? Ja mihin panna pilkku?”

E. Loppi oli itkun partaalla.

“Pärkkele, kuin monta nolla 18,8 miljoona on?  Mun olis tarttenu käydä suomalainen peruskoulu, pärkkele.”

“Ja nyt mä saan  lisäfyffe, voi pärkkele. Nämä finlandeesit ei ymmärrä kuin kallis  naisen naiminen tulee. Mihin ma nyt nää rahanippu tungen. Joo, nyt ne on pilannu  veroparatiisitkin.”

E. Loppi tavaili lehdestä, että Suomen poliisi oli löytänyt Lichtensteinista turkulaisen rakennusliike Kivikartion teollisuusneuvos Pauli Lappalaisen tililtä viedyksi 5 miljoonaa. Nostettu käteisenä ja tuotu Suomeen. Teollisuusneuvos oli eläessään siirtänyt miljoonia euroja tähän veroparatiisiin.

“Marimekolla taas plagiaattiepäily“, jatkoi E. Loppi lehdenlukua, “Aino Metsolan sommittelema Kuuskajaskari-kangas  muistuttaa hävyttömän paljon taiteilija Heljä Liukko-Sundströmin työtä.”

“Yrittäjä Laila Snellman paljastaa miessuhteidensa salat. Suhde Ilkka Kanervaan oli kaikkein ahdistavin rakkaussuhde.”

“Näiden konnien  maassa ei rehellinen toimitusjohtaja pärjää”, totesi E.Loppi, “Täällä on päästävä pois, maksoi mitä maksoi, rahanahneita huijareita koko kansakunta.”

Eikä E. Loppi ollut ehtinyt lukea vielä puoliakaan päivän lehdestä.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): Mediamaailma, mynämäki, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Mikä hurmaava roistojen maa!

 1. eMMä sanoo:

  Niinpä :D

  Heljän työtä ei minusta ole plagioitu siihen mainittuun kankaaseen, mutta epsanjalainen laukku on napannut Louekarin kankaan kuvion sellaisenaan. Huh tätä meidän suomalaisten itsetunnon tutkiskelua.

  • Kyllä minäkin nyt kun olen nähnyt lähempiä kuvia siitä Heljän työstä alan kallistua sille kannalle, että heinät ovat ehkä erilaisia tai siis Heljän työssähän on selviä tähkäpäitä ja heinät nyt yleensä ovat samannäköisiä piiris tai maalasi ne kuka tahansa. Tuo laukkujuttu on sitten taas oma tapauksensa ja kuvien perusteellla näyttää kuten sanoit olevan kyse selvästä plagioinnista.
   Huh-huh!

 2. Turkulaine sanoo:

  Se Lokalahden suuri poika taisi olla kova ahdistamaan. Hän on muuten elävä esimerkki siitä, että ei terve ruumis työtä kaipaa. Se Heljä Liukko-Sundström on syntynyt Vehmaalla ja on kuulemani mukaan asunut joitakin aikoja äitinsä kanssa Mynämäessä siinä isossa kerrostalossa, joka sijaitsee vastapäätä sitä Kulttuuri-Kulmalan kahvilaa. Taiteiliajn veljellä on joku tietokonefirma Mynämäen keskustassa. E.Loppi on kuulemma myynyt talonsa tuolla Amerikassa, mutta hänellä kuuluu olevan siellä vielä iso kartano. Olen kuullut, että tätä ukkoa kutsuttaisiin myöskin savusilliksi.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Meillähän on täällä siis kasvanut oikein taiteilijoita kuten tuo Heljä Liuko-Sundström!
   Hieno nimitys sille E. Lopille : Savusilli. Mies yrittää nyt päästä eroon vaimostaan, vai olisiko päivastoin eli vaimo yrittää eroon savusillistä. Rahaa siinä palaa.

 3. Turkulaine sanoo:

  Ihmisiä nimitellään monilla eläinten nimillä. . JohtuuD kai siitä, että ihminen on niin eläimen kaltainen. Donner nimitti Ingmar Bergmania vanhaksi krokotiiliksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s