Sanasta miestä, sarvesta härkää

pilapiirroksia 008Huippujohtaja ja työntekijä.

*

Suomalaiset hiihtäjät jaksavat valehdella. Kestävyysvalehtelussa on kirjattu  15 vuoden ennätys.  Mutta sitkeimmät ovat vieläkin valmiita  jatkamaan. On huippuhiihtäjillämme sisua vaikka järkeä ei olisikaan.

Uusi omistajaohjauksesta vastaava kehitysministeri Pekka Haavisto  aloitti ministerinuransa kansalaisten mieliä lämmittävällä lupauksella: valtion omistamien yritysten johtajien ylisuuria palkkioita leikataan! Tosin asiassa saattaa olla hillitseviä tekijöitä, sillä on otettava huomioon, että valtion omistuksessa olevien  yhtiöiden palkat eivät voi olla aivan eri luokkaa kuin muissa yrityksissä. Jos ne ovat kovin huonot, ei löydy parhaita osaajia. No, siinä sitten ehkä  vesittyi sekin lupaus…

Mutta, mutta: onko niihin nyt mihinkään yritykseen suurillakaan palkkiolla löytynyt ns, parhaita osaajia? Kuinkas kävi Nokialle? Pilviä hipovat palkkiot yläpään johtajilla mutta perseelleen meni koko puulaaki. Yksi noista huippujohtajista on suomalaisten märäksi nuoleksima jokapaikanhuippunero Jorma Ollila. Hän on vastikään uppoavan laivan jätettyään julkaissut kirjan  kokemuksistaan innovatiivisena päällysmiehenä.

Kirjan julkistamistilaisuudessa tämä johtajasuuruus sanoi, että Nokialla palkkioissa on ehkä ollut vain joitakin ylilyöntejä jossain ylemmässä keskijohdossa,  että yhtiön ylimmässä johdossa ei ole ollut ketään, johon palkitseminen olisi vaikuttanut kielteisesti. –  Juupa-juu, kuka sitä nyt rupeaa rähisemään, kun rahaa tulee niin,  ettei kakkalle taivu eikä tiedä mihin veroparatiisiin nekin palkkiot sitten kätkisi.

Oikein kutkuttavan miehen työn telki sentään kirjailija, vääräleuka Jari Tervo suorassa televisiolähetyksessä viime torstaina. Kirjailija nimittäin tokaisi nelosen Sarasvuo-talkshow- ohjelmassa tälle itsestään liikoja luulevalle miehenketaleelle näin:
“Olet ylimielinen, rikas öykkäri!”
“ Miksi kerjäät tältä kummalliselta kansalta rakkautta? Alkaisit siihen mihin sulla on selvästi lahjoja eli sä olet rikas, kuuluisa, laiha ja kaiken lisäksi naimisissa lumikuningattaren kanssa.  Ja kaiken tämän jälkeen sulla on otsaa kerjätä Suomen kansalta rakkautta ”

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): ihmissuhteet, mynämäki, politiikka, sano suoraan, televisio Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

13 vastausta artikkeliin: Sanasta miestä, sarvesta härkää

 1. eijakaarina sanoo:

  Minä olen taipuvainen uskomaan, että Jari Sarasvuolla on hyvä tarkoitus, mutta pyhittääkö se lopulta kuitenkaan keinot.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Olet oikeassa, tässä vaan on niin loppuun asti kyllästynyt sen miehen itsetietoisesta olemuksesta ja suoraan sanottuna paskanjauhamisesta.

   • eijakaarina sanoo:

    Kari Hotakainen oli oikeassa siinä, että radiossa viesti välittyy paremmin.

   • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

    Juu, televisio on siitä huono, että sitä katsotaan ja usein samalla suljetaan korvat, ainakin osittain.

 2. Aili Nupponen sanoo:

  Miksi rikkaan ja kuuluisan pitäisi olla vielä rakastettukin?
  Eikä nuo kaksi aluksi mainittua riitä?
  Valitettavasti jäi tuo ohjelma, josta kerroit, katsomatta…
  Hyvää viikonloppua sinulle, Tuula:))

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Ilmeisesti Sarasvuolla menee nyt vähän heikommin, sen lässytyksiin on kai kylästytty.

 3. eMMä sanoo:

  Keväällä kuuntelin Sarasvuota radiosta ja sen jutut ennakkoluuloistani huolimatta kolahtivat. Talkshowta katsoin vain sen ensimmäisen, jossa oli varsin sanavalmiin Hotakaisen kanssa keskustelu parasta antia. Enempää ei ole kiinnostanut seurata.

  Hyvin tuuletit tälläkin kertaa. Hyvää viikonloppua.

 4. Karjalaispoika sanoo:

  Eikös Sarasvuon rouva ollut ”täysin puhdas”hiihdellessään.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Saattoi hyvinkin olla, mutta erikoinen maku ainakin on miesten suhteen.

 5. Karjalaispoika sanoo:

  Hieman ironisesti kirjoitin tuon täysin puhdas.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s